Runt om i landet är det nu på flera håll slask och och blöta gator där snö nyligen smält bort, och det är i de lägena som det är som allra störst risk att skorna utsätts för salt. Här ett tips om hur man skapar sig en rutin för att undvika att det blir kvar på skorna och orsakar skada. Också kort om att det nu är klart att Skoaktiebolagets nya tillverkare presenteras den 4 februari, och en påminnelse om att det är en Shoegazing After Work i Göteborg imorgon fredag.

 

Jag har skrivit en hel del om saltfläckar här på bloggen, bland annat om den här husmorskuren för att få bort salt från skorna och här om hur man bäst torkar av skorna för att få bort all salt. Där nämner jag kort det här klassiska att man gärna torkar av saltet duktigt tycker man, men sedan likförbaskat så upptäcker man att man inte fått bort allt när man ska använda skorna nästa gång. Att följa råden i artikeln om hur man ska torka av dem gör oftast att man lyckas, men inte alltid, det vet jag själv då det med jämna mellanrum blir kvar salt ändå.

 

Sko där saltet fått vara kvar för länge. Bild: Imgur

Sko där saltet fått vara kvar för länge. Bild: Imgur

 

För att undvika att saltet får vara kvar på skorna och ligga och fräta på lädret onödigt länge är det därför bra att se till så att man alltid kollar över skorna igen någon timme eller så efter att man kommit hem. Då har skorna torkat och tittar man över dem lite snabbt upptäcker man direkt om man har missat och det finns salt kvar. För att inte riskera att missa det här är det bra att ställa skorna på ett sätt så att man reagerar på dem. Som för mig som alltid ställer undan skorna direkt, antingen på skohylla i hallen eller in i en garderob där jag har min skoförvaring, så ser jag till att ställa de tydligt mitt framför ytterdörren en bit in. Vår hall passerar man också hela tiden, så då är det ingen risk att de får bli stående för länge, utan får alltid en dubbelkoll innan jag ställer bort dem ordentligt. Brukar man låta skorna stå innanför dörren får man försöka hitta ett annat sätt att göra sig uppmärksam på dem, ställa ett paraply mellan dem eller något, som sagt handlar det bara om att påminna sig själv så man inte missar att titta till skorna igen, hur man åstadkommer det är irrelevant.

 

 


 

 

Skoaktiebolaget har som nämnts en ny tillverkare på ingång, och den kommer att presenteras den 4 februari klockan 18.00 i butiken på Humlegårdsgatan i Stockholm. Är man nyfiken på vad det är de ska börja sälja och har möjlighet så sväng förbi.

 

En av många teaserbilder som Skoaktiebolaget delat. Bild: Skoaktiebolaget

En av många teaserbilder som Skoaktiebolaget delat. Bild: Skoaktiebolaget

 

 


 

 

Så glömmer ni väl inte, imorgon fredag är det dags igen, Shoegazing After Work i Göteborg. Efter klockan 17 sluter vi upp på John Scott’s Stable på Kyrkogatan 33 och pratar skor och annat. Det finns ett bord bokat på Tor Jonsson, om ni är där tidigt. Hoppas vi blir ett gäng, välkomna!

Sedan kan jag slutligen också tipsa om att ett stort reportage från mitt besök hos hyllade japanske bespokeskomakaren Marquess publicerades på Manolo idag.