Reasäsongen är här och som brukligt tipsar jag om några av de pågående reorna av kvalitetsskor runt om vårt avlånga internet. Förutom det också om en ny Shoegazing After Work den 29 januari i Göteborg.

 

Matthew Cookson

-

 

Franska butiken Matthew Cookson med private label-skor gjorda främst av Crockett & Jones och Santoni har breddat reautbudet de senaste årens utförsäljningar. Den här vändan finns ett tiotal modeller som i de flesta fallen är tillgängliga i många storlekar. Rabatten är också rätt generös, mellan 30-45%, vilket innebär att man kan få ett par C&J till benchgrade-standard för ca 2 750 SEK (€300) får ses som riktigt bra.

 

 

Shipton & Heneage

-

 

Brittiska ”förlagan” till Matthew Cookson, Shipton & Heneage, har också bra reor och private label-skor av bland andra Crockett & Jones, men inte minst på grund av det starka pundet blir det kanske inte riktigt lika fördelaktigt. Mycket möjligt man kan hitta något schysst i utbudet ändå, då det är stort, med rabatter på ca 20-30%.

 

 

Italigente

-

 

Hos svensk-italienska Italigente har vi sex av 15 modeller med i säsongsrean, där det är 30% rabatt. Det innebär att standardsortimentet ligger på 2750 kr (€300), men man kan också få Italigente Basic-seriens svarta plain cap toe oxford för drygt 1700 kronor.

 

 

Pediwear

-

 

Pediwear har som brukligt ett rätt digert reautbud med upp till 30% rabatt, precis som dess främste konkurrent Herring Shoes (vars rea började tidigt och redan figurerat i det här inlägget). Går man dessutom med i deras kundklubb får man ytterligare 5%. De flesta av nätbutikens märken finns representerade på rean, bland annat mycket Alfred Sargent, en del Tricker’s, Barker, Sanders med mera.

 

 

Upper Shoes

-

 

Franska Upper Shoes brukar vara med på mina realistor, de kan vara lite extra intressanta för vissa av er då de rear skor från märken som annars rätt sällan dyker upp till rabatterat pris, som Crockett & Jones och John Lobb Paris. I år dock mest från bland andra Cordwainer, Santoni och Church’s, nedsatta med mellan 20-45%.

 

 

New & Lingwood

-

 

New & Lingwood har många fina skor sålda under eget namn och tillverkade av bland andra Cheaney på rea, nedsatta med mellan 20-30%. Det är mest klassiska modeller på lika klassiska läster, några av mina favoriter är modellerna i den fina mellanbruna mockanyansen Fox suede som en chelsea boot och en semi brogue oxford finns i.

 

 

Spiga 3

-

 

Lite ovanligt att jag tipsar om en rea med bara en sko (i övrigt bara kläder på rean), men då det handlar om att man kan få Riccardo Bestettis handrandsydda RTW-wholecut i burgundy för bara 6000 kronor känns det ändå som det kan vara intressant. Några storlekar finns fortfarande kvar av modellen hos göteborgsbutiken Spiga 3.

 

Har ni fler tips på bra reor får ni mer än gärna tipsa om dem i kommentarsfältet nedan.

 

 


 

 

Nu kör vi en Shoegazing After Work i Göteborg igen, på initiativ av ett antal av er som brukar delta. Fredag 29 januari efter kl. 17 träffas vi på John Scott’s Stable på Kyrkogatan 33 i Göteborg, där det brukar finnas okej med plats. Kom och träffa likasinnade skointresserade och ha en trevlig kväll!