Dags för en riktigt nördig tävling där ni på ett antal bilder ska hitta konstruktionsdetaljer som skiljer sig åt mellan olika skor. Den som prickar in alla eller flest rätt och beskrivit mest korrekt vinner ett riktigt fint skovårdspaket med ekologiska produkter från Springyard, och dessutom får alla tävlande samt de som registrerar sig för det nyhetsbrev jag nu ska starta vara med i utlottning av ett mindre kit från Springyard. Förutom detta också om att det nu är dags för en Shoegazing After Work i Stockholm den 10 november.

 

Nyhetsbrevet kommer att komma ungefär varannan vecka och främst sammanfatta de olika inlägg som postats på bloggen den senaste tiden, och också lite tydligare ha kalender för olika skohändelser som sker i Sverige och även övriga världen. Sedan kan det också bli lite nyhetsbrevsexklusiva grejer, som förturer till olika tillverkares/butikers reor, rabattkoder, med mera. Alla som deltar i tävlingen behöver registrera sin mail, och kommer då få utskicken (det är dock väldigt lätt avregistrera sig om man inte önskar att få dem), och sedan så kan man då också nedan bara registrera sin mailadress för nyhetsbrevet.

Den som har alla eller flest rätt i tävlingen och skrivit mest korrekta beskrivningar vinner ett stort skovårdspaket från Springyards serie Shoe Therapy (skulle fler ha samma antal rätt och likvärdiga beskrivningar blir det lottning). Shoe Therapy är svenska skovårds- och skotillbehörsgrossisten Brunngårds nyligen lanserade linje med helt ekologiska produkter, och är på gång att bli de första skovårdsprodukterna någonsin att får Naturskyddsföreningens miljöstämpel. De luktar som schampoo ungefär, och till och med impregneringssprayen kan användas inomhus. Jag har själv börjat prova produkterna (recension kommer senare i höst) och fått ett riktigt bra intryck av dem, och min fru är väldigt nöjd över att slippa terpentindoften.
I det stora skovårdspaketet som man kan vinna ingår följande:
Skovårdslåda i trä
En skokräm – Shoe Therapy Leather Cream Formula (valfri färg)
En burk polish – Shoe Therapy Wax Formula (neutral)
Ett läderschampoo – Shoe Therapy Cleaning Formula
En impregneringsspray – Shoe Therapy Waterproofing Formula
En putstrasa – Classic Polishing Cloth
Det sammanlagda värdet för paketet är över 1000 kronor.
Sedan lottas som sagt också ett mindre kit ut bland de tävlande som inte vann stora priset ovan samt då också de som bara registrerat sin mailadress för nyhetsbrevet. I det kitet ingår:
En skokräm – Shoe Therapy Leather Cream Formula (valfri färg)
En burk polish – Shoe Therapy Wax Formula (neutral)

 

Alla produkterna från Springyard Shoe Therapy som vinnaren av tävlingen får hemskickad. Bild: Brunngård

Alla de produkter från Springyard Shoe Therapy som vinnaren av tävlingen får hemskickat. Bild: Brunngård

 

Tävlingen går till som följer, nedan finns fem olika bildpar, där varje par har fokus på en viss detalj i arbetet med och kring sulan i någon form. Mellan skorna på respektive bildpar är det någon mer eller mindre signifikativ konstruktions- eller finishdetalj som skiljer skorna åt. Det är inte nödvändigtvis så att den ena är bättre än den andra, utan det kan handla om olika lösningar. Det ges ibland lite mer vägledning efter vad man ska titta på i bildtexterna nedan, och i de flesta fallen kan man om man klickar på bilden och sedan på förstoringssymbolen uppe i högra hörnet av bilden få en större bild för att se närmre. Skriv sedan ner en så tydlig beskrivning du kan av skillnaderna i formuläret nedan (är man bara intresserad av nyhetsbrevet så fyller man bara i namn och mailadress i botten av formuläret). Och ja, det är relativt svårt, man kan få titta väldigt noga på bilderna, kanske ta hjälp av Google på kreativa sätt, gå tillbaka till olika inlägg här på bloggen, och verkligen lägga till sin analytiska sida. Lycka till och mycket nöje!

 

Nr. 1

En sko från Saint Crispin's, där det alltså är ovansidan av randen som ska granskas här.

En sko från Saint Crispin’s, där det alltså är ovansidan av randen som ska granskas här. Bild: Manolo

Här en sko från Maftei, att jämföras med den ovan.

Här en sko från Maftei, att jämföras med den ovan. Det är dock inte att det är maskinsydd avlappssöm på SC och handsydda sådan på Maftei som är skillnaden.

 

 

Nr. 2

Här midjorna på ett par Cheaney Imperial, som man då ska titta närmre på...

Här midjorna på ett par Cheaney Imperial, som man då ska titta närmre på…

...och jämföra med denna midja på en sko från Paolo Scafora. Bild: Noveporte

…och jämföra med denna midja på en sko från Paolo Scafora. Bild: Noveporte

 

 

Nr. 3

Midjan från sidan på en Meccariello Aurum-sko. Bild: Meccariello

Midjan från sidan på en Antonio Meccariello Aurum-sko. Bild: Meccariello

Här en bild på sko från Hiro Yanagimachi.

Här en bild på sko från Hiro Yanagimachi.

 

 

Nr. 4

Undersidan på en sula från Italigente.

Undersidan på en sula från Italigente. Picture: Italigente

Här undersidan på en Carmina-sko. Bild: Epaulet

Här undersidan på en Carmina-sko. Observera att det inte är mässingspliggen i tån som det handlar om, inte heller färgningen av sulorna, det hade varit för enkelt. Bild: Epaulet

 

 

Nr. 5

Bild från sidan på en sko från Crownhill Shoes.

Bild från sidan på en sko från Crownhill Shoes. Bild: Crownhill Shoes

Här profilbild på en Loake Aldwych.

Här profilbild på en Loake Aldwych. Bild: Cdon

 

(Formulär borttaget då tävlingen är avslutad.)

Vinnarna kommer att kontaktas inom några dagar efter att facit och resultaten presenterats nästa vecka. För en viktig del i detta är så klart att även om man inte har en aning om svaren kommer man lära sig en hel del när jag går igenom dessa sedan. Observera att nyhetsbrevslistan kan komma att delas/säljas till externa aktörer, dock enbart till sådana som i så fall är högst relevanta för er läsare, och utskick från dessa ska i så fall vara precis som det här nyhetsbrevet väldigt begränsat. Ingen kommer få en massa spam, helt enkelt. Och som sagt, det kommer alltid gå att avregistrera sig om man ångrar sig.

För kännedom så är det så att alla intäkter jag har från bloggen, alltså bannerannonsering, samt från mitt konsultarbete för Italigente, går uteslutande till aktiviteter för nytt blogginnehåll. Det handlar främst om resor, exempelvis sommarens Londonresa där det publicerats och kommer komma fler artiklar från samt en kommande resa till Tokyo nu i november där jag kommer träffa många av de mest spännande japanska tillverkarna. Under nästa år hoppas jag kunna åka till Budapest och Paris och skriva om kvalitetsskoscenerna där.

 

 

 

Tisdag 10 november är det dags för höstens omgång av Shoegazing After Work i Stockholm. Det sker på BankOmat vid Odenplan efter klockan 18. Håller i trådarna denna gång gör Niklas Nordin, som bland annat skrivit artikeln om patinering med läderfärg här på Shoegazing. Alla som vill och har möjlighet att ses över några glas öl eller vin och snacka skor och ha det trevligt är mer än välkomna!