Den 5 september firar Davidsons Skomakeri i Uppsala flytten till nya adressen Vaksalagatan 14, det med en ”Grand Opening”. Då kommer det också vara flera riktigt bra erbjudanden på några av deras produkter, bland annat börjar de en utförsäljning av sina Gaziano & Girling-modeller som kommer vara nedsatta med hela 5000 kronor.

 

Gaziano & Girling har precis som de flesta brittiska märkena gått upp kraftigt i pris de senaste åren, av lite olika anledningar. Listpriset idag är kring 13 000 kronor, vilket är inklusive lästade skoblock för 2000 kronor. Med rabatten hos Davidsons nu så hamnar man alltså istället på 8000 kronor, vilket är nästan i nivå med när märket introducerades här i Sverige för cirka fem år sedan, men dock då med lästade skoblock nu också. För många ett betydligt rimligare pris än dagens ordinarie. Davidsons har sex olika modeller av G&G, flera av de finns kvar i många storlekar, och några är i den bredare F-vidden som fungerar bättre för ganska många svenskar (här kan man se modellerna och vilka storlekar de finns i). Kan vara bra fyndläge med andra ord.

 

Den här suveräna kängan, Wigmore i Vintage Rioja/Burgundy highland grain på MH71-lästen, kan man få 5000 kronor billigare än normalt från och med öppningstillställningen den 5 september.

Den här suveräna kängan, Wigmore i Vintage Rioja/Burgundy highland grain på MH71-lästen, kan man få 5000 kronor billigare än normalt från och med öppningstillställningen den 5 september. Bilder ovan: Davidsons Skomakeri

 

Utöver detta kommer man också ha en rabatt bara under dagen på galoscher från svenska företaget Fred & Matt. Deras variant är en översko med vattentät textilöverdel och gummisula, som ser rätt annorlunda ut mot hur galoscher brukar vara. Det är inte spikat än exakt vad de kommer kosta under öppningskalaset, men en bit under ordinarie 1195 kr kommer det vara i alla fall.
Dessutom kommer det vara rea på bland annat innetofflor från Bowhill & Elliot och lite annat smått och gott.
Skomakeriet har redan flyttat och öppnat till de nya lokalerna på Vaksalagatan 14, men den 5 september är alltså själva inflyttningsfesten.

 

Galosch från Fred & Matt gjord i stretchtyg med tejpade sömmar, plus gummisula. Bild: Hi Consumtion

Galosch från Fred & Matt gjord i stretchtyg med tejpade sömmar, plus gummisula. Bild: Hi Consumtion

Davidsons nya lokaler som invigs officiellt med en Grande Opening den 5 september.

Davidsons nya lokaler som invigs officiellt med en Grande Opening den 5 september. Bild: Davidsons Skomakeri