Plötsligt händer det. Det är nu nästan tre år sedan jag startade Shoegazing, en blogg om kvalitetsskor, skriven på svenska. Nu är det dags för ett nytt kapitel, när jag öppnar upp en engelsk version av bloggen. Men lugn, svenska Shoegazing kommer fortsätta som vanligt.

 

Ända sedan starten har bloggen sakta men säkert vuxit, till att idag ha ungefär 12 000 unika besökare i månaden. Det har varit en fantastisk resa, som som sagt kommer att fortsätta, den svenska bloggen kommer att rulla på som innan. Engelska sidan blir mer som ett tillägg bara. Jag har många gånger fått frågan från internationella besökare (som använt översättningverktyget för att göra bloggen läsbar i deras språk) om jag inte ska börja skriva på engelska också. Svaret har alltid varit att det inte finns några sådana planer. Men saker förändras. Främsta anledningen till att jag ändå gör det här nu är för min egen skull, jag vill ha en ny utmaning. För på många sätt känner jag att jag nått så långt jag kan komma med en blogg om ett smalt ämne som klassiska kvalitetsskor på svenska. Fått ett rätt stort antal läsare till bloggen, startat ett forum, fått frilansjobb för stilsajter och stilmagasin, organiserat ett stort skoeevent med hundratals besökare med super trunken, startat ett företag med bloggen som bas och lyckats få vissa inkomster från annonsering, tagit fram skosamarbeten med Vass och Italigente, fått möjligheten att jobba för de sistnämnda (inte heltid, bara extra, jag har fortfarande min vanliga anställning som kommunikationsansvarig på ett kompetenscenter vid Chalmers) och på så sätt fått se skoindustrin från insidan, och så vidare. Som sagt: Det har varit en fantastisk resa, och jag är väldigt tacksam för all support, uppmuntran och möjligheter jag fått från olika människor som följer bloggen.

 

Skokonstruktion är ett ämne som också kommer gås igenom ifrån många olika synvinklar på engelska sidan.

Skokonstruktion är ett ämne som också kommer gås igenom ifrån många olika synvinklar på engelska sidan.

 

Det finns naturligtvis redan flera bra bloggar om klassiska skor på engelska. Min förhoppning är att Shoegazing kan bli ett bra komplement till exempelvis The Shoe Snob, Claymoor’s List och The Shoemaker World, och alla sidor om klassisk stil som också skriver om skor. Den engelska bloggen kommer ha en hel del inlägg som korspostas med den svenska, och jag kommer också översätta många av de mest populära inläggen från svenska sajten. Det kommer säkert bli några inlägg som görs bara för engelska sidan också. Jag kommer försöka uppdatera den lika ofta som original-Shoegazing, vilket är ungefär två gånger i veckan.

Förhoppningsvis kommer läsarna av den engelska sidan vara lika fantastiska som ni på den svenska är, och kommer hjälpa mig göra bloggen så bra den kan bli. Och ni som läser denna får också gärna vara del i diskussioner på engelska sidan, ge konstruktiv kritik på den och så. Den engelska sidan har några kosmetiska fel som jag hoppas rätta till inom kort, och tyvärr har jag inte heller lyckats lösa på ett bra sätt så att man kan ha samma inloggning på engelska sidan som här på svenska. Jag hoppas ni har överseende med detta, och antingen skriver kommentarer oinloggat eller gör ett nytt konto där. Iom att det inte är forum på den sidan är inloggningen inte lika viktigt.

 

-