Som jag berättat innan har jag börjat jobba ihop med svenskägda kvalitetsskomärket Italigente, vars semi brogue Firenze syns här där den håller på att målas för att få sin slutliga finish. I veckan har jag varit med dem ner till världens största skomässa Micam i Milano samt besökt tillverkningen av Italigente i Montegranaro i Marche-regionen, Italiens motsvarighet till Northampton. Det har varit några fantastiska dagar med väldigt mycket skor.

 

Någon gång de närmsta dagarna kommer jag publicera ett reportage från Micam med lite blandat från det som visades upp på mässan i kvalitetsskoväg. Det blir också mer från tillverkningen av Italigente senare i vår här på bloggen, något som skiljer sig väldigt mycket från fabrikerna i nämnda Northampton. Italigentes skor görs i ett garage av en äldre herre och hans dotter och son, som tar hjälp för vissa delar av tillverkningen av andra liknande små verkstäder i grannbyarna när det är moment som de inte har möjlighet att göra själva. Vi håller nu på att utveckla Italigente för framtiden, med utbud och så vidare, och en ny hemsida är nyligen lanserad som snart kommer fyllas på med fler modeller och storlekar. För en skonörd som jag är det väldigt spännande att vara med på den här sidan av kvalitetsskovärlden också.