Ljust och mörkt, eller ”light and dark”, är dagens #shoegazingfriday-tema på Instagram. Jag har postat den här bilden på ett par nya Meermin Linea Maestro single monks i Gold museum calf, där jag så klart tänkte att den flammiga finishen passade bra in i temat. Modellen är en så kallad grupp-MTO som är öppen för beställningar en andra omgång för tillfället.

 

För er som lyckats missa det så är alltså #shoegazingfriday ett koncept där vi varje fredag har ett nytt tema som folk ska fota skor efter, och det tolkas ofta på mycket trevliga och ibland finurliga sätt. Det växer hela tiden, ibland är det över 50 deltagare från hela världen. Allt från trogna bloggläsare till japanska bespokeskomakare som Yohei Fukuda och Hiro Yanagimachi deltar med bilder. För er som inte har Instagram kan bara det här vara en god anledning att skaffa det, med andra ord. Och har ni tips på framtida teman så lämna de mer än gärna i kommentarsfältet.