I dagens samhälle är allting en helhet. Ett skomärke bedöms inte bara på skorna, utan hemsida, service, förpackning och medföljande saker som skopåsar, putstrasa och kanske skohorn, polish med mera spelar också roll. Man skapar en känsla kring sitt varumärke, en image. Det är också därför allt fler tillverkare erbjuder skolådor som är betydligt mer påkostade än de vanliga skokartongerna. Shoegazing har tagit en titt på några av de lyxiga lådor som erbjuds från olika håll.

 

Stefano

Italienska Stefano Bemer har sedan nylanseringen efter sin grundares bortgång erbjudit en riktigt fin trälåda till sina kunder. Det gäller både bespoke, MTO och RTW. För de två förstnämnda får man också initialerna inskrivna, och notera en fin detalj som att skon på kortsidan av lådan är utskuren ur mocka. Bild: Selection Neurs

-

Brittiska George Cleverley lanserade för ett tag sedan en ny, lyxig skolåda som deras bespokekunder får skorna i. De är gjorda i läder och mocka med en utdragbar del. Lådan har blivit så populär att många kunder beställer bara lådorna till sina tidigare skor som kom utan dem. Bild (även översta): StyleForum

 

Riccardo Bestetti har alldeles nyligen börjar leverera skor från semi bespoke-linjen Novecento och full bespoke-skorna i stora lådor klädda i blå sammet.

Riccardo Bestetti har alldeles nyligen börjar leverera skor från semi bespoke-linjen Novecento och full bespoke-skorna i stora lådor klädda i blå sammet. Mitt senaste par som är ett par oxfords inspirerade av John Lobb Paris St. Crepin 2008-modell, på min kapade Almond toe-läst i Antique tobacco, kom i en sådan låda.

Österrikiska bespokeskomakarna Maftei levererade alla skor som beställdes under Shoegazing Super Trunk Show i deras helt handgjorda, gigantiska skolådor. De har separata fack för varje sko och också plats för bälte och putstrasa.

Österrikiska bespokeskomakarna Maftei levererade alla skor som beställdes under Shoegazing Super Trunk Show i deras helt handgjorda, gigantiska skolådor. De har separata fack för varje sko och också plats för bälte och putstrasa.

Italienska Stefano Borella har några av de läckrare skolådorna jag sett. Gjorda i vegetabiliskt garvat läder, så snygga att man vill ha de stående i bokhyllan. Bild: Stefano Borellas Facebook

Italienska Stefano Borella har några av de läckrare skolådorna jag sett. Gjorda i vegetabiliskt garvat läder, så snygga att man vill ha de stående i bokhyllan. Bild: Stefano Borellas Facebook

Japanska Yohei Fukuda har fina tygklädda lådor med inbyggd tygvaddering som skyddar skorna. Varje år byter han färg på både lådor och interiör. Bild: StyleForum

Japanska Yohei Fukuda har fina tygklädda lådor med inbyggd tygvaddering som skyddar skorna. Varje år byter han färg på både lådor och interiör. Bild: StyleForum