Som bekant har nätbutiken Skolyx sedan en tid tillbaka skor från spanska Yanko i utbudet. Då det bara är en nätbutik är storleksfrågan lite klurig, därför bjuder man nu in till en trunk show där man kan se och prova hela deras utbud av Yanko, och också se exempel på andra läster, modeller, sulor med mera som går att beställa som MTO. Trunk showen hålls den 29 oktober hos Fair Fashion Room på Aschebergsgatan 24 i Göteborg.

 

Inbjudan till eventet.

Inbjudan till eventet.

 

I dagsläget har Skolyx fyra olika modeller i två färger vardera, alla på lästen 915 som är en elegant läst med svagt fyrkantig tå, som utseendemässigt påminner mycket om Carminas Simpson-läst. Modellerna är wholecut, double monk, quarter brogue och plain cap toe oxford. Man har också några ex av en semi-brogue. Storlek 40-45 kommer finnas tillgängliga för utprovning under trunken, dock kanske ej just alla modeller och färger i alla storlekar, men då lästen är densamma så vet man i alla fall vad som ska beställas sedan. Skorna kostar 2595 kronor just nu, introduktionspris, och MTO går på 3195 kronor, alltså 600 kronor extra.

Representanter ifrån Yanko kommer inte vara på plats, utan det är Emil som driver Skolyx som håller i trunken. Han kommer också ha med sig deras skoblock i samtliga storlekar, samt skovårdsprodukter från bland annat Saphir och GlenKaren, galoscher från Swims med mera. Det kommer vara några speciella erbjudanden för besökarna. Förutom skodelen så kommer Fair Fashion Room visa sitt utbud av herrparfymer från Les Eaux Gourmandes. Vill man delta anmäler man sig här, och på Skolyx blogg kan man hitta mer information.

Förövrigt kommer inom kort en recension av Yankos double monk här på bloggen.