På lördag är det så äntligen dags, då samlas tre högintressanta kvalitetsskotillverkare i en lokal i Stockholm för Shoegazing Super Trunk Show. De får sällskap av bespokeskomakare, reparationsskomakare, skoputsexperter, skovårds- och skotillbehörsfolk med flera – samt hundratals skointresserade besökare. Här lite matnyttig information inför den stora dagen.

 

Den här veckan kommer helt ägnas åt super trunken här på bloggen. Ni som inte är intresserade av den får ha överseende. Förutom dagens inför-inlägg kommer det livesändas från eventet på lördag, och tillställningen sammanfattas med en rapport och en hel del bilder och annat trevligt i ett inlägg på söndag.

Lite smått och gott i infoväg kring tillställningen:

  • Vi slår upp dörrarna till Hotell Kung Carls konferens- och festvåning klockan 11 på lördag. Den ligger på fjärde våningen i en av hotellets uppgångar, det kommer vara skyltat via lobbyn, och självklart kan man fråga hotellpersonalen om man blir osäker. I lokalen kommer en bar att vara öppen hela dagen, där serveras öl, vin, kaffe, te, nötter och snacks.
  • Det är som sagts innan öppet för alla mellan klockan 11-16, ingen anmälan krävs. Mellan kl 16-18 är det mingel, där vi blir över 70 personer, och kl 20.00 samlas nästan 40 personer för att äta middag i Kung Carls bakficka.
  • För er som är anmälda till middagen påminner vi om att säga till om ni skulle få förhinder (maila: shoegazingblog(a t)gmail.com), då vi på torsdag (inte fredag som jag uppgav tidigare) måste lämna definitivt besked till restaurangen om hur många vi blir. Är det någon/några som inte dyker upp får vi betala för dem ändå.

 

Plain toe derbys i cordovan från Meermin.

Plain toe derbys i cordovan från Meermin.

 

  • Meermin och Vass kommer sälja skor på plats. För Vass gäller att då de har ett mer begränsat antal med sig (cirka 65 par) kommer den som vill köpa ett par Vass (alla lågskor kommer kosta cirka €420, även museum calf-modeller) få hämta upp dem efter 16.30 (ändrat från 17 som vi sagt tidigare). Detta för att folk ska ha möjlighet att prova ut storlekar och läster även om man kommer senare under dagen.
    När det gäller betalning så har Meermin kortläsare och Paypal, Vass har kortläsare, Maftei banköverföring i första hand, andra hand PayPal.
  • Maftei har haft många som bokat in tider hos dem på förhand, vilket gör att deras möjlighet att ta emot drop-in-beställningar kan riskera att bli lite begränsat. De kommer ha ett schema med lediga tider liggandes vid sitt bord, där man kan skriva upp sig. Vill man vara helt säker kan man fortfarande maila roxana (a t) maftei.at och boka tid. Om det skulle gå så långt att det blir helt fullt i schemat, prata med Roxana eller Alexandru Maftei då på lördag, så kan man säkert lösa det på något sätt.

 

Fin adelaide med ensam medaljong i cognac från Vass. Bilder: Styleforum

 

  • Som sagt så kommer vi att livesända från eventet här på bloggen. Det är de tre programpunkterna på ”scenen” som kommer att sändas, alltså skovårdsskolan mellan 13.00-14.00, SM i skoputsning mellan 15.00-15.30, samt paneldiskussionen klockan 17.00-ca 17.40. Eventuellt kommer vi kunna livesända lite även från bespokeskotillverkningen. Allt kommer att läggas upp tillgängligt här på bloggen sedan i efterhand också, och förhoppningen är att vi ska kunna sätta ihop en liten film från eventet också.
  • Ett annat sätt att följa trunken och se vad som händer där och – så klart – se bilder på skorna är med hashtagen #supertrunk på Instagram. Där kommer vi som arrangerar lägga upp en hel del bilder, och hoppas så klart att alla ni besökare som lägger upp foton på Instagram, eller Twitter för den delen, också taggar dem med #supertrunk.

 

Mer information om Shoegazing Super Trunk Show hittar ni i inbjudan. Har du frågor är det bara ställa dem i kommentarsfältet så svarar jag eller någon av medarrangörerna.

Till sist: Välkomna på lördag!