Inte mindre än två trunk shows har Göteborg förärats med den här veckan, först Loake hos Ted Bernhardtz i tisdags, och så Edward Green hos Linnégatan 2 igår. Här lite info och nyheter från dessa, samt mycket bilder.

 

Fin mockamodell från Loake.

Fin mockamodell från Loake.

 

Ted Bernhardtz är en relativt stor klädbutik som säljer mycket svenska märken, en nedervåning med casualkläder och en övervåning med mer dressat. I skoväg har de bland annat Allen Edmonds, RM Williams och så då Loake. Det här var Loakes första trunk show i Göteborg, på plats var Skandinavien-agenten Filip Hallerfelt och hans lillebror Oskar, som hjälper till en del med märket. De hade med sig en hel del skor, nästan 50 modeller, med fokus på topplinjen 1880, men även en del från Shoemaker-serien och damskor. Den nya lästen som jag nämnde i artikeln inför den här trunk showen var tyvärr inte klar för att visas upp, en läst som påminner mycket om Edward Greens 82. Den kommer troligtvis i början på nästa år istället. Loake har också andra intressanta nyheter på gång, som vi säkerligen kommer återkomma till här på bloggen vad det lider.
Trunk showen var relativt välbesökt, och Ted Bernhardtz var väldigt nöjda och ville ha en repris någon gång nästa år, så förhoppningsvis blir det ett besök om året för en liknande tillställning.

 

Loake hade som sagt ordentligt med skor med sig, på översta bilden syns 1880-uppställning med modeller på Capital-lästen, på denna bild blandat 1880 och Shoemaker-lågskor...

Loake hade som sagt ordentligt med skor med sig, på översta bilden syns 1880-uppställning med modeller på Capital-lästen, på denna bild blandat 1880 och Shoemaker-lågskor…

...här ett antal kängor från topplinjen...

…här ett antal kängor från topplinjen…

...och så damskor.

…och så damskor.

Rejäla PTB:s (Plain Toe Bluchers), som italienarna tagit till sina hjärtan de senaste åren efter att Prada dunkat in Church's och den här typen av grövre modeller i deras medvetanden.

Rejäla PTB:s (Plain Toe Bluchers), som italienarna tagit till sina hjärtan de senaste åren efter att Prada dunkat in Church’s och den här typen av grövre modeller i deras medvetanden.

Här en riktigt trevlig spectaror-variant med slätpressat läder och en hatch grain-variant i två olika burgundy-nyanser.

Här en riktigt trevlig spectaror-variant med slätpressat läder och en hatch grain-variant i två olika burgundy-nyanser.

Närbild på lädret...

Närbild på lädret…

...och på sulan.

…och på sulan.

 

Även för Edward Green var det första gången de höll en trunk show i Göteborg, och de fortsätter sedan passande nog vidare för samma typ av event hos Skoaktiebolaget i Stockholm under fredag och lördag. Under dagen hos Linnégatan 2 igår visades ett urval av skor upp och man kunde göra MTO-beställningar och bli måttad av företagets representant på plats, Christoffer Gumbs, Retail Manager på Edward Green. Till kvällen hade butiken bjudit in till mingel och Chris berättade en del om företaget, modellerna med mera, svarade på frågor från besökarna, och tog så klart också emot beställningar.
Med sig hade han bland annat ett antal modeller på den nya lästen 890, en svagt mejslad läst med mjukt fyrkantig tå som ska ersätta 888, en läst som såg riktigt intressant ut. Passformsmässigt sitter den precis som 888. Edward Greens masterläst är 202, som utvecklades på 40-talet, och hela bakre partiet är precis densamma på alla Edward Greens läster. I skorna kunde man också se företagets nya stämpel.

 

Kvällsminglet med Edward Green var ganska välbesökt.

Kvällsminglet med Edward Green var skapligt välbesökt.

Skorna som Edward Green hade med sig och visade upp.

Skorna som Edward Green hade med sig och visade upp.

Edward Greens Retail Manager Christopher Gumbs.

Edward Greens Retail Manager Christopher Gumbs.

Fyra modeller på nya 890-lästen, varav austerity adelaiden till vänster och enkla munkskon också är nya modeller.

Fyra modeller på nya 890-lästen, varav austerity adelaiden till vänster och single monken är nya modeller.

890-lästen från annan vinkel.

890-lästen från annan vinkel.

 

Lite andra roliga nyheter kring Edward Green är att de är i färd med att färdigställa en ny hemsida (äntligen…), ett smakprov finns på edwardgreen.com redan nu, men den färdiga versionen kommer också innehålla en webbshop. Sedan så är de i teststadiet kring att erbjuda deras topplinje Top Drawer gjord på bespokeläster. Man måttas som för vanlig bespoke och en personlig läst tillverkas hos brittiska läst- och skoblockstillverkaren Springline, en testsko görs och fitting genomförs, men sedan görs skon alltså i fabriken till Top Drawer-standard. Klart intressant satsning, även om priset verkade kunna bli rätt saftigt, uppemot omkring 28 500 kronor (2500 pund) eventuellt. Beställning kommer bara kunna göras i Jermyn Street-butiken, eller på trunk shows.

 

Fantastisk derby i alligatorläder från topplinjen Top Drawer, som bara görs på beställning.

Fantastisk derby i alligatorläder från topplinjen Top Drawer, som bara görs på beställning.

Top Drawer har betydligt mer genomarbetad midja jämfört med standardlinjen.

Top Drawer har betydligt mer arbetad midja jämfört med standardlinjen.

Austerity broguen Buealieu i Midnight. Läckert.

Austerity broguen Buealieu i Midnight på 82-lästen. Läckert.

Shannon IX, en av inte mindre än 23 olika varianter som gjorts genom åren, när folk gör MTO-beställningar och vill modifiera någon del av kängan. Det har blivit lite av en grej att göra en ny variant av Shannon, och då företaget sagt ja från början har de haft svårt att ändra sig och neka, trots att mönsterritarna på EG börjar bli lite trötta på att rita nya Shannons hela tiden. Edward Green själva har dock bara nummer nio i RTW-utbudet.

Shannon IX, en av inte mindre än 23 olika varianter som gjorts genom åren, när folk gör MTO-beställningar och vill modifiera någon del av kängan. Det har blivit lite av en grej att göra en ny variant av Shannon, och då företaget sagt ja från början har de haft svårt att ändra sig och neka, trots att mönsterritarna på EG börjar bli lite trötta på att rita nya Shannons hela tiden. Edward Green själva har dock bara nummer nio i RTW-utbudet.

Fler kängor, här en Galway i mörkbrunt hatch grain-läder.

Fler kängor, här en Galway i mörkbrunt hatch grain-läder.

Ullfodrat skaft på den andra Galway-kängan.

Ullfodrat skaft på den andra Galway-kängan.

Edward Greens egna R1-sula, tunn men slitstark gummi.

Edward Greens egna R1-sula, tunn men slitstark gummi.

Nightshade är en nyans alltför sällan använd.

Nightshade är en nyans alltför sällan använd.