Om drygt en månad är det dags för Shoegazing Super Trunk Show, den 20 september i Stockholm. Där kommer Meermin, Vass och Maftei vara på plats och visa upp, sälja och ta emot beställningar på skor, och flera intressanta programpunkter sker under dagen. Idag presenteras en del kul nyheter kring dagen, som exempelvis att Vass kommer lansera en helt ny modellserie och en ny läst på eventet.

 

Fullständig information kring tillställningen hittar ni i inbjudan, här går jag mest igenom nyheter och påminner om en del saker. Eventet äger rum på Best Western Hotell Kung Carl vid Stureplan i centrala Stockholm. Det anordnas av mig tillsammans med forumets moderatorer Adrien Combier Hogg, Joakim Berggren och Roland Olsson, i samarbete med skovårds- och skotillbehörsgrossisten Brunngård (som också kommer visa upp en del av sina produkter under eventet), där Niclas Andersson som är Key Account Manager är den som jobbar närmst med oss kring tillställningen.

Programmet ser ut som följer:

11.00-18.00 Trunk show pågår
11.00-17.00 Bespokeskotillverkning live med Janne Melkersson och Carina Eneroth
13.00-14.00 Skovårdsskola med Marcus Davidson, Davidsons Skomakeri
15.00-15.30 SM i skoputsning (1:a pris skor från Loake)
16.00-18.00 Mingel
17.00-17.40 Paneldiskussion, “Kvalitetsskomarknaden i Sverige – dåtid, nutid, framtid”, med Carina Eneroth, Skomakeri Framåt, Filip Hallerfelt, Loake, Gabriel Öberg Bustad, Skoaktiebolaget, Niclas Andersson, Brunngård
20.00 Middag i Kung Carls restaurang (självkostnad)

 

För er som bara vill besöka trunk showen mellan 11-16 är det bara att dyka upp, ingen anmälan krävs och det är självklart gratis (man får gärna ange att man kommer på eventets Facebook-sida dock, mest för att vi ska få en bild av hur många det blir). Vill man vara med under middagen och eller minglet ska man dock föranmäla sig till shoegazingblog (a t) gmail.com, senast den 7 september. För middagen är det absolut sista anmälningsdagen, då vi sedan måste meddela köket hur många vi blir. Det kommer bjudas på en buffé (Festvåning buffé 2014) som kostar 495 kronor (självkostnad), är man vegeterian eller allergiker meddelar man det i samband med anmälan.
För minglet vill vi ha anmälan för att veta hur många som kommer, då det kommer bjudas på nån form av dryck. Det finns också en bar som man kan beställa vidare förfriskningar ifrån.

Vi erbjuder också en rabatt på 20% för de som vill bo på Hotell Kung Carl under helgen som eventet går av stapeln. En utmärkt möjlighet att passa på att ta en weekend i huvudstaden också. Viktigt är att de hotellrum vi preliminärbokat släpps för andra nu den 20 augusti, så vill man vara säker på att få rum och ta del av rabatten gäller det att boka snabbt. Med rabatten kostar ett dubbelrum 1232 kr/natt, ett enkelrum 827 kr/natt. Maila shoegazingblog (a t) gmail.com så får du del av rabattkoden, och man behöver sedan göra beställningen över telefon då koden inte fungerar vid internetbokning. 

 

Bild från en Maftei trunk show i Rumänien nyligen. Bild: Claymoor's List

Bild från en Maftei trunk show i Rumänien nyligen. Bild: Claymoor’s List

 

Så, nog om krassa praktiska saker, över till roligare nyheter med mera. Vi kan dels berätta att efter önskemål från er läsare så kommer alla tillverkarna inte bara ha med sig herr- och damskor, utan också bälten och Vass även portföljer.

Meermin har som jag skrev om häromveckan ändrat om sin MTO till att bara ta emot gruppordrar. Dock kommer besökare på trunken fortfarande ha möjlighet att göra enskilda MTO:s, och då dessutom till det halverade MTO-priset som gäller under eventet, alltså 450 SEK/€50 i tillägg. De bjuder också på frakten för alla som beställer under trunk showen, och alla skor de har med sig till eventet (cirka 300 par) kommer man kunna köpa på plats. Med från Meermin kommer Pepe Albaladejo och en till representant för företaget att vara.

Vass kommer stå för de riktigt stora nyheterna under Shoegazing Super Trunk Show, då de kommer att presentera en helt ny modellserie och en ny läst. Lästen går under namnet S och är en vidareutveckling av U-lästen, med samma längd men lite nättare form, ett lägre insteg samt en mer fyrkantig tå. Än så länge har de bara några samples gjorda på S-lästen, så tyvärr kommer inte alla kunna prova sin storlek eller beställa den redan vid trunken, men man kan i alla fall se hur den ser ut och vet om det är något som kan vara intressant för kommande beställningar. Det är fortfarande inte bestämt vilken typ av rabatt eller erbjudande de kommer att köra, men när jag vet det kommer jag skriva mer om det i forumtråden om eventet.
Vass kommer också sälja alla skor de har med sig (cirka 60-par, bland annat modeller i brown museum och plum museum), men för att undvika att storlekar i olika läster tar slut för dem som kommer senare under dagen och vill kunna prova, så får man vid köp komma och hämta skorna efter klockan 17. Från Vass kommer Rezso Kuti, Sales Manager, samt företagets VD och dotter till grundaren Lazslo, Eva Vass.

Bespokeskomakaren Maftei kommer även de att visa upp lite nya godsaker, bland annat två par sömlösa boots som är de första sådana de tillverkat. Är man intresserad av att beställa från Maftei är det utmärkt om man bokar tid i förväg, genom att maila roxana (a t) maftei.at. Kul är att de haft så många bokningar av tider att Roxana Maftei nu får sällskap av sin pappa företagets grundare, Alexandru Maftei, under trunk showen, för att ha möjlighet att hinna med även eventuella drop-in-beställningar. Var beredd på att kanske få vänta om du inte bokat tid dock. Maftei ger 10% rabatt på alla beställningar som betalas på plats, vilket gör att ett par full bespoke börjar på cirka 9100SEK/€990.

Mer information om tillverkarna kan man få genom att läsa recensionen av ett par Meermin, köpguide till Vass och en liknande köpguide till Maftei.

 

Bra puts, något sådant vi hoppas få se när den första svenska mästaren i skoputsning ska utses. Bild: Styleforum

Bra puts, något sådant vi hoppas få se när den första svenska mästaren i skoputsning ska utses. Bild: Styleforum

 

Rörande övriga programpunkter under Shoegazing Super Trunk Show har vi även där lite smått och gott i nyhetsväg. Tävlingen som tidigare gått under namnet Spit shine-tävling har vi nu bytt namn på, det heter numera SM i skoputsning, och vi kommer alltså kora den första svenska mästaren i denna ädla konst bland de fyra som kvalificerat sig. Det är också beslutat att produkten som kommer att användas är Collonil 1909 Wax Polish.
Janne Melkersson och Carina Eneroth som ska göra bespokeskor live under eventet kommer att ha med sig en ordentlig uppsättning av grejer. Skor i flera olika tillverkningsskeenden, samples, med mera, och visa upp många delar av tillverkningsprocessen. De får också senare under dagen sällskap av lärlingen Emelie Bergman som kommer att jobba på ett par elevprojekt.
I paneldiskussionen om kvalitetsskomarknaden under minglet har Patrik Löf, grundare av Skoaktiebolaget, fått förhinder, han ersätts istället av butikschefen Gabriel Öberg Bustad.
Vi har också som nämnts planer på att filma under eventet. Just nu har vi dock svårt att hitta någon som kan sköta själva filmandet, men hoppas naturligtvis ha kunnat lösa detta innan den 20 september.

Värt att säga är också att samtliga representanter från tillverkarna (utom Alexandru Maftei som måste tillbaka till Wien) och flera av våra andra deltagare under eventet kommer att vara med under middagen, och så också flera skomakare från olika delar av Sverige. Med andra ord ett lysande tillfälle att få prata skor med riktigt kunnigt folk, så ta chansen.

Oavsett om ni kommer vara med under stora delar av dagen och kvällen eller bara kikar förbi, så är ni varmt välkomna. Ses om en månad!