Varje fredag på sociala mediet Instagram är det under vinjetten #shoegazingfriday ett tema som man ska tolka fritt, med skor i fokus då så klart. Ofta är det mellan 20-30 bidrag, och det bjuds ofta på en hel del kreativa tolkningar av temat, och det blir en hel del fina bilder. Här samlar jag några av mina favoriter från senaste tiden, för er som inte har Instagram eller ändå missat det.

 

-

Tema ”Nature” – Niclas Andersson (niclas_andersson) . En poetisk tolkning av ämnet, med ett par Crockett & Jones Clifford i trädkronorna. (översta bilden är erikgeds tolkning av samma tema)

-

Tema ”News” – Daniel Wegan (dwegan1982). Daniel som jobbar på Gaziano & Girlings bespoke-avdelning visade upp en ny metod av ritsnedläggning på gummisula som de håller på att prova. Här skärs ritsen in från sidan på Wensum-sulan, vilket onekligen blir riktigt läckert.

Tema "Dance" - Niklas Nordin (niklasnordin). Niklas är enligt egen utsago en riktigt usel dansare, vilket han illustrerade på det här fyndiga sättet med två "vänsterfötter". Skorna är båda från Edward Green, modellerna Welland och Westminister.

Tema ”Dance” – Niklas Nordin (niklasnordin). Niklas (som också är den som ”uppfunnit” #shoegazingfriday-fredagarna) är enligt egen utsago en riktigt usel dansare, vilket han illustrerade på det här fyndiga sättet med två ”vänsterfötter”. Skorna är båda från Edward Green, modellerna Welland och Westminister.

Tema "Motion" - Skolyx (Skolyx). Emil som driver företaget visade på grymma fotbollstalanger med en video, passande nog under det då pågående VM:et.

Tema ”Motion” – Skolyx (Skolyx). Emil som driver webbshopen visade på grymma fotbollstalanger med en video, passande nog under det då pågående VM:et.

Tema "Swedish" - Jesper Ingevaldsson (shoegazingblog). Ja, fräckt nog tar jag med en egen bild. Denna är från nationaldagen, när temat alltså var "svenskt".

Tema ”Swedish” – Jesper Ingevaldsson (shoegazingblog). Ja, fräckt nog tar jag med en egen bild. Denna är från nationaldagen, när temat alltså var ”svenskt”.

Tema "Flowers" - Kevin Berlow (kevinberlow).

Tema ”Flowers” – Kevin Berlow (kevinberlow). Det är inte bara svenskar som är med och bidrar till #shoegazingfriday-temadagarna, utan flera från andra håll i världen. En är Kevin Berlow, som ofta tar fina bilder, som här till blomtemat.

Tema "Stone" - Tilletill (tilletill). Temat var sten, nicket Tilletill hade hittat en ordentlig hög.

Tema ”Stone” – Tilletill (tilletill). Temat var sten, nicket Tilletill hade hittat en ordentlig hög.

Tema "Different socks" - RolleFC (rollefc). En av Shoegazings moderatorer glänser ofta på Instagram med sina alltid utmärkt putsade skor.

Tema ”Different socks” – RolleFC (rollefc). En av Shoegazings moderatorer glänser ofta på Instagram med sina alltid utmärkt putsade skor.

 

Det är i den här tråden i forumet som listan på teman och nya teman sammanställs, det görs av moderatorn Kopparstaden, och har man ett tema man vill ska köras någon vecka är det bara att skicka ett PM till honom.