Så är det då dags för den första trunk showen med brittiska premiumtillverkaren Edward Green på göteborgsk mark, hos butiken Linnégatan No. 2. Detta torsdag 28 augusti, med en mer traditionell trunk show på dagen och ett VIP-event på kvällen.

 

Det är Christoffer Gumbs från Edward Green som kommer hit (som dagarna efteråt kommer befinna sig hos Skoaktiebolaget i Stockholm, som jag skrev om här). Med sig har han ett antal nya modeller som lanseras i höst, och några av dem på den helt nya mejslade lästen 890, som jag personligen är väldigt spänd på att få se och prova IRL. Man kommer att kunna göra MTO beställningar och beställningar från Edward Greens topplinje Top Drawer, och vill man ha lite extra tid för detta kan man boka in en tid med Chris genom att maila Linnégatan 2.

 

En radda nyheter från Edward Green när de visades upp för återfösräljare i New York nyligen. På bilden överst syns nya 890-lästen och en ny adelaide-modell. Bilder: Leffot

En radda nyheter från Edward Green när de visades upp för återförsäljare i New York nyligen. På bilden överst syns nya 890-lästen och en ny adelaide-modell. Bilder: Leffot

 

På kvällen sedan så bjuds alla som är med på butikens maillista in till en liten VIP-tillställning, där det bjuds på dryck och tilltugg och där Chris kommer att berätta mer om Edward Green, tillverkningen och ge bland annat nya lästen lite extra fokus. Vill man vara med där är det bara att maila till info (a t) linnegatan2.se så kommer man med på deras maillista och får inbjudan som går ut i nästa vecka.

Förövrigt har Linnégatan 2 nyligen lanserat sin webbshop, så nu kan även icke-göteborgare handla deras utbud av skor från Edward Green och Crockett & Jones och kläder och accessoarer från bland andra Drake’s, Barba, Calabrese, Gaiola, Herno, Incotex med flera.