Dags för den obligatoriska genomgången av några säsongsreor, för att vägleda lite i vilka schyssta kap som går att göra just nu på nätet. Ett litet urval bara, av både etablerade och mindre kända butiker och märken.

 

New & Lingwood

-

Läcker single monk från New & Lingwood reas ut, finns i många storlekar

 

New and Lingwood är ett av många brittiska stilvaruhus som just nu kör rea. På skofronten har de ett antal klassiska modeller, som single monkstrapsen ovan i brunt och svart, några plain cap toes med mera, plus en hel del olika typer av loafers (som vanligt är tyvärr inte Stefano Bemer-skorna på rea). De klassiska skorna är gjorda av Cheaney och ska vara rätt prisvärda till ordinarie pris (visserligen är pundet rätt starkt nu jämfört med hur det legat under ett par år tillbaka), så kan vara värt att slå till nu med cirka 1000 kronor rabatt. I de flesta fall många storlekar.

 

 

Herring Shoes

-

Blandat utbud på Herrings rea.

 

Herring behöver knappast en närmre presentation, en av världens största onlinebutiker för kvalitetsskor. De kör alltid rea vinter- och sommartid och rensar ut lite i lagren. I år är det ganska mycket Church’s, men även Herrings egna modeller, Loake med flera. Hyfsade rabatter, och i många fall rätt många storlekar kvar. Även rätt populära modeller som egna double monken Shakespeare från Classic-serien (Cheaney-tillverkad) är nedsatt med dryga 500-lappen.

 

 

Farfetch 

Scarpe di Bianco är ett italiensk märke som gör klart trevliga skor, och som finns representerade på rean hos Farfetch just nu.

Scarpe di Bianco är ett italiensk märke som gör klart trevliga skor, och som finns representerade på rean hos Farfetch just nu.

 

Farfetch är för de som inte känner till sajten en modebutik som samlar mängder av småbutiker från hela världen på ett ställe, där dessa laddar upp sina produkter till Farfetch-sajten och blir en del av den. En smart lösning för de butiker som inte vill satsa på egen webbshop, men ändå nå brett online. I deras reasektion är det mest modeskor, men det finns också en hel del klassiska kvalitetsskor om man letar lite. Mest från de stora kända för ”vanligt folk”, som Church’s och Santoni, men också mindre tillverkare som Silvano Sassetti och Scarpe di Bianco. Då det som sagt är olika småbutiker som ligger bakom, varierar det mycket i hur stor rean är och antalet storlekar som finns kvar.

 

 

Markowski

Foster & Son-stuket med bild på skon liggande kopieras av allt fler, så även på Markowskis nya sida. Här en klassisk oxford i burgundy nedsatt med 30 procent.

Foster & Son-stuket med bild på skon liggande kopieras av allt fler, så även på Markowskis nya sida. Här en klassisk oxford i burgundy nedsatt med 30 procent.

 

Sedan franska Markowski och systermärket Septieme Largeur gick skilda vägar under fjolåret har Markowski nu skaffat sig en ny hemsida, samt lanserat en ny egen topplinje som kallas Prince Jorge. Nya serien ser helt ok ut för priset på cirka 2500, även om inte detaljer som ritsnedläggning och samma midjearbete finns som hos Septieme Largeur. Dessa är dock inte på rea alls, men dock ett antal modeller från standardlinjen. Ordinarie priserna har gått upp en del, men på rea på 30 procent är det verkligen riktigt prisvärda budgetkvalitetsskor man får. Ingen separat rea-avdelning utan man får kolla runt vanliga utbudet så är det nedsatta markerat.

 

 

Septieme Largeur

Derby-sektionen är den som har mest nedsatta modeller hos Septieme Largeur.

Derby-sektionen är den som har mest nedsatta modeller hos Septieme Largeur.

 

Även om Markowski och Septieme Largeur nu delats så har de fortfarande en sak gemensamt, och det är 30 procents rabatt på utvalda modeller två gånger om året. Även här får man kolla i vanliga kategorierna där det som är på rea är markerat med ”-30%”. Bland annat har de rea på många somriga mockamodeller som ser väldigt trevliga ut.

 

 

Carmina

Tyvärr bara små och stora storlekar på Carminas rea, men desto roligare för er som har sådana fötter.

Tyvärr bara små och stora storlekar på Carminas rea, men desto roligare för er som har sådana fötter.

 

Har man små eller stora fötter kan man fynda på rean hos Carmina. Där finns många riktigt fina modeller till mycket bra priser, i vissa fall så lågt som 2000 SEK, även om standardreapriset ligger kring 2300 kronor. Det är storlekar i UK6,5 och neråt eller UK11 och uppåt som finns till de här nedsatta priserna.

 

 

Apropå att fynda skor, så säljer jag just nu av två par av mina skor i forumets köp och sälj, för den som är intresserad. Dels J. FitzPatrick Fremont i Maple Calf för 1200 kronor, och så Alfred Sargent Exclusive Hunt i Mahogany för 2200 SEK. Båda paren är i storlek UK10, och båda är bara använda ett fåtal gånger. Är mina fotproblem som återigen ställer till det lite, och känns bättre att sälja av skorna än att sällan använda dem på grund av att de gör lite ont.