Den 26 augusti i butiken Ted Bernhardtz vid Järntorget i Göteborg är det dags för Loakes första trunk show i staden. Det kommer vara fokus på Loakes toppserie 1880, och man hoppas dessutom kunna presentera en helt ny läst vid tillställningen.

 

Den nya lästen har svenske agenten Filip Hallerfelt varit med och tagit fram tillsammans med Loakes designers, och den kommer vara exklusiv för 1880-serien. Filip åker till Northampon nästa vecka för att fixa de sista bitarna innan skor på den nya lästen ska gå i produktion, och man siktar alltså på att visa upp den för första gången på trunk showen i Göteborg.

 

Loake 1880 Cannon är en double monk som lanserades för ett par år sedan, och som blivit väldigt populär. Bild: Loake.se

Loake 1880 Cannon är en double monk som lanserades för ett par år sedan, och som blivit väldigt populär. Bild: Loake.se

 

Där kommer det som sagt annars vara fokus på 1880-linjen, och ett stort utbud av skor från serien kommer visas upp. 1880 ligger i prisklassen kring 2500 kronor, och är mycket skor för pengarna. Sverige är Loakes största exportland, och det görs trevligt nog en hel del speciella modeller enbart för den svenska marknaden, såväl som butiks-MTO:s för enskilda återförsäljare här.

Här kan du läsa ett reportage från Loake-fabriken i Northampton.