För drygt ett år sedan tipsade jag om folk och konton på sociala medier-tjänsten Instagram som kunde vara intressanta att följa för skointresserade. Dags för en ny sådan lista. Har man inte Instagram kan man se allas konton på nätet, och det går också utmärkt att skapa ett konto och sedan bara följa andra, utan att vara aktiv själv.

 

-

Niklas Nordin är mannen som uppfann Instagram-temat #shoegazingfriday, och uppdaterar dagligen med fina bilder på fina skor, från skovårdssessioner, från skobutiker med mera.

 

-

Marcell Mrsan är bespokeskomakare, bakom märket Koronya, som jag skrivit om i lite olika sammanhang här på bloggen. Hans Instagramkonto är utmärkt för den som är intresserad av tillverkningsprocessen av bespokeskor.

 

-

Hawaiibaserade Leather Soul (som efter nedläggningen av Los Angeles-butiken alldeles nyligen bara finns med två butiker i Waikiki) har ett konto där de säljer sista par av olika modeller riktigt billigt. Intressant att hålla koll på.

 

-

Det här är en italiensk herre med passion för klockor och skor. Det blir mycket av båda på hans Instagram, och skorna är ofta av det extravagantare slaget, från hans imponerande skoarsenal. Mycket Antonio Meccariello och Berluti, bland annat.

 

-

Gaziano & Girlings officiella konto visar bilder från trunk shows, fabriken, nya butiken med mera. Men bäst av allt är deras bespokeskor som alltid visas i fina bildserier.

 

-

Kontot Evennicershoes innehas av Jon-Erik Botås, en av flera svenskar som gått kurs hos bespokeskomakaren Janne Melkersson. Precis som Daniel Eliasson (som jag intervjuade i det här inlägget, vars Instagramkonto är dedeanieleliasson) är Botås ny i gamet, men håller trots det en imponerande hög nivå, av bilderna att avgöra.

 

-

En annan före detta Melkersson-elev, som kommit lite längre än Jon-Erik Botås och Daniel Eliasson, och har en verkstad vid namn Nanton Studio i Stockholm där han när tid ges tillverkar skor åt folk som beställt från honom. Det är både intressant och inspirerande att se bilder på de här tre killarnas arbete, extra roligt när det är svenskar.

 

-

I förra Instagram-inlägget tipsade jag om Kopparstadens konto, här är en annan av forummoderatorernas utmärkta Instagram. Mycket bilder från den fantastiska samlingen, som exempelvis dessa mycket väl patinerade C&J Belgrave.

 

-

Fantastiska japanska bespokemakare finns det många av, det här är en av dem. Egako92 tillhör Hiroya Nagimachi som gör otroligt eleganta, cleana skor.

 

-

Niclas Andersson är den vi samarbetar närmst med från Brunngård när det gäller Shoegazing Super Trunk Show. Hans Instagram bjuder på en hel del skogodis, värt att följa.

 

-

The Shoemakerworld är en spansk skoblogg, som också skriver på engelska, som håller riktigt fin nivå. Instagramkontot samlar massa skobilder från alla möjliga tillverkare, lite som The Shoe Snobs, och ibland dyker det också upp bilder på egna skor.

 

-

Webbshopen Skolyx har en Instagram som bjuder på en del skovårdstips och bilder från skoputssessioner, och så bilder på skor så klart. Den här videon var ett av de absolut bästa bidragen den gångna fredagens #shoegazingfriday-tema, som var rörelse.

 

-

Stilbloggaren Mikolaj Pawelcak ligger bakom Blue Loafers. Han kommer ursprungligen från Polen men bor i London, och han hänger runt en hel del i skobutikerna i staden och visar bilder därifrån, och på det han själv bär.