Brittiska Crockett & Jones lanserar nu en helt ny split-toe derby-modell i Benchgrade-serien vid namn Langdon. Modellen lanseras egentligen inte förrän senare i år, men butiken Grafford har gjort en egen förbeställning och Shoegazing var på plats när de precis plockats upp ur kartongerna. C&J slutade för ett tag sedan med den lite grövre split-toe-modellen Cornhill, och Langdon är dess elegantare ersättare. Split-toe derbyn är för tillfället oerhört populär, inte minst i Sverige, så det är säkerligen ett smart drag detta.

Langdon har en maskinsydd tåsöm, likt Carmina eller Alfred Sargents modeller, istället för handsydd som hos Edward Green, Gaziano & Girling eller C&J:s egna Handgrade-version Clarendon. Det blir inte lika läckert, men är naturligtvis rimligt med tanke på prisnivån. Modellen görs på en av Crockett & Jones nyare läster, 359. Det är en ganska långsmal, assymetrisk läst med mandelformad tå, som kanske kan sägas ligga närmst 341 i sin utformning, men som har en klart rakare yttersida fram mot tåspetsen.