Ännu ett mycket trevligt rykte som är för bra för att inte skriva om direkt. För Göteborgsbutiken Spiga 3 kommer högst sannolikt att få in skor från Riccardo Freccia Bestetti i vår. Planen är att en beställning ska skickas nu efter årsskiftet och att leverans då beräknas bli till slutet av februari, början av mars. Till att börja med tänker de ta in kanske fyra modeller ifrån Bestettis RTW serie gjorda med blake-konstruktion.

Det lutar åt att de tar in den mycket populära adelaiden Maverick (som ju undertecknad har ifrån semi-bespoke-serien Novecento) i brunt, en brun derby med lite brogue-detaljer, plus två modeller till. Priset kommer ligga på omkring 5000 kronor, vilket är riktigt bra med tanke på den väldigt höga kvaliteten på skorna, även om de är durksydda.

 

En av modellerna som planeras att tas in i utbudet hos Spiga 3 är den här vackra derbyn.

En av modellerna som planeras att tas in i utbudet hos Spiga 3 är den här vackra derbyn.

 

Det roliga är dock att det inte stannar där. Man kommer också troligtvis att kunna göra beställningar på MTO-skor från Bestetti genom Spiga 3, både blake, handrandsydda eller semi bespoke, till samma priser som om man går direkt till Bestetti. Och faller satsningen väl ut kommer Spiga 3 att komplettera RTW-utbudet senare med handrandsydda RTW som kommer gå på omkring 8000-9000 kronor. Då är det skor som håller absolut högsta RTW klass, och så med Bestettis berömda läster och finish. Skorna kommer förutom att de säljs i butiken i centrala Göteborg också gå att köpa i Spiga 3:s webbshop. En fantastiskt rolig satsning som det ser ut att bli, och en riktig tungviktare inom kvalitetsskovärlden som tar plats på den svenska marknaden.

 

Sulan på Bestettis blake-RTW, med mycket smal midja. Bild: Il piacere di vestirsi

Sulan på Bestettis blake-RTW, med mycket smal midja. Bild: Il piacere di vestirsi

Mina egna Bestetti Maverick i tan, från semi-bespoke-serien Novecento. De bästa skorna jag äger, både sett till material, konstruktion och passform.

Mina egna Bestetti Maverick i tan, från semi-bespoke-serien Novecento. De bästa skorna jag äger, både sett till material, konstruktion och passform. Mavericken som Spiga 3 väntas ta in blir i en mörkare brun nyans, likt den på översta bilden.

 

Här hittar du Shoegazings stora köpguide till Bestetti.