Justin FitzPatrick, mer känd som The Shoe Snob, har som Shoegazing uppmärksammat tidigare sedan något år tillbaka ett eget skomärke: J. FitzPatrick Footwear. Det är skor i mellanprissegmentet (kring 3200 SEK/£300)  som ser betydligt dyrare ut än vad de är. Lästerna är i ett fall gjort av Justin själv, i ett fall av självaste Tony Gaziano, vilket naturligtvis ger en bra grund att stå på. Sedan är det ett blandat utbud av modeller, allt från relativt rena och klassiska varianter till mer extravaganta skor, med ritsnedläggning och välvda midjor, tillverkade i Spanien. Till våren kommer nu J. FitzPatrick med allra största sannolikhet hålla en trunk show i Stockholm.

 

Justin "The Shoe Snob" FitzPatrick som kommer på Sverigebesök mitt sitt skomärke till våren.

Justin ”The Shoe Snob” FitzPatrick som kommer på Sverigebesök mitt sitt skomärke till våren.

 

Denna kommer att hållas i samarbete med butiken Skoaktiebolaget, även om butiken än så länge inte säljer märket. Men Justin FitzPatrick har haft liknande upplägg hos exempelvis Leffot i New York där en trunk show nyligen hölls. Planen är att besöket ska ske i slutet av maj, och då kommer en stor del av J. FitzPatricks utbud att visas upp och vara tillgängliga för köp. Mer info kommer här på bloggen när saker och ting väl är spikade och klara. Härligt att vi redan ser att trenden med en hel del trunk shows i Sverige som varit under 2013 verkar kunna fortsätta även nästa år.

EDIT: Det är nu klart att det blir fredag-lördag den 9-10 maj som trunk showen kommer att hållas.

 

Det här är något av det läckraste jag sett på senare tid: ett par av J. FitzPatricks-skor som patineringskungen Alexander Nurulaeff på Dandy Shoe Care gått över. Här är det alltså inte bara det slätpressade lädret som patinerats, utan även mockan. Mycket vackert. Bild: Dandy Shoe Care

Det här är något av det läckraste jag sett på senare tid: ett par av J. FitzPatricks-skor som patineringskungen Alexander Nurulaeff på Dandy Shoe Care gått över. Här är det alltså inte bara det slätpressade lädret som patinerats, utan även mockan. Mycket vackert. Bild: Dandy Shoe Care
Översta bilden: Leffot