Tävlingen avslutades alltså i fredags, och sammanlagt har 315 personer svarat på enkäten. Fantastisk uppslutning i mina ögon. Ännu mer fantastisk är de väldigt många positiva och uppmuntrande kommentarerna som kommit från er läsare! Tro mig, det värmer, och det är sådant som gör att det är så himla kul att hålla på med den här sidan.

Det har också kommit väldigt många intressanta förslag på hur bloggen ska utvecklas ytterligare, och det märks att en hel del av er tagit er tid att tänka igenom detta. Mycket uppskattat!

De jag valt ut som vinnare är ganska olika typer av utvecklingstips, men som jag föll för och även om de inte nödvändigtvis är revolutionerande så är de konkreta och relativt enkla sätt för mig att förbättra bloggen ytterligare, precis vad jag efterfrågade. I något fall har det varit flera personer som gett snarlika förslag, men då har jag helt enkelt valt ut det som jag tyckte var bäst och tydligast formulerat och uttänkt. Vinnarna är:

 

1:a pris – skor från Loake, till Richard för förslag om referenssko

En av tre möjliga modeller från Loake 1880 som vinnaren RIchard har att välja mellan. Bild: Loake

En av tre möjliga modeller från Loake 1880 som vinnaren RIchard har att välja mellan. Bild: Loake

 

Väldigt många av er önskade på olika sätt vägledning när det gäller storlekar och läster, för handel över nätet. Att beställa på distans är alltid svårt, även om man får sulor mätta och försäljarna hjälper till, kan det fortfarande bli fel. De flesta av er efterfrågade dock bara hjälp med problemet, väldigt få kom med något konkret förslag på hur man skulle kunna lösa det. Ett av undantagen, och det i mina ögon främsta, var Richard som föreslog att jag skulle börja använda mig av en referenssko som man har som utgångspunkt när man jämför och beskriver storlekar på andra tillverkare. Skon Richard föreslog var Loake Aldwych, en sko byggd på Loakes vanligt förekommande Capital-läst vilket också för med sig att många andra modeller också kan vara likvärdiga. Just Aldwych i synnerhet och Loake i allmänhet är en sko som väldigt många i Sverige äger, och som dessutom finns till salu i många skomakerier och butiker runt om i landet.
Nu kommer så klart en referenssko inte heller vara en garanti för att man blir guidad till rätt storlek, men det kan absolut vara ett bra verktyg som gör det enklare för mig att ge bra jämförelser när jag exempelvis recenserar skor eller listar min egen garderob eller liknande. Sedan kommer naturligtvis även folk som inte äger ett par Loake Aldwych eller skor på Capital-lästen att fortsatt få så bra vägledning som jag kan ge. Det här blir bara ytterligare ett verktyg.

 

2:a pris – patinering från Björkmans Skomakeri, till Viktor för portaltanke

Läcker patinering från Björkmans Skomakeri, som Viktor nu får möjlighet att prova. Bild: Björkmans Skomakeri

Läcker patinering från Björkmans Skomakeri, som Viktor nu får möjlighet att prova. Bild: Björkmans Skomakeri

 

En tanke som Viktor hade är att skapa en sidebar där jag har en feed av nya blogginlägg från andra skorelaterade bloggar och hemsidor. På så sätt blir Shoegazing ett mer självklart stopp även när man vill få en översikt över vad som händer på andra håll i skowebbsfären. Uppdateringen skulle ske både automatiskt och manuellt, beroende på vilken typ av blogg och sida som hänvisas till. Jag sitter just nu och försöker hitta den bästa lösningen på detta, och förhoppningsvis kommer en sådan här funktion finnas på bloggen inom en inte allt för avlägsen framtid.

 

3:e pris – Skoblock och polish från Skolyx, till Jonas för strukturförslag

Skoblocken från Skolyx tillverkade i röd ceder, en del av Jonas pris. Bild: Skolyx

Skoblocken från Skolyx tillverkade i röd ceder, en del av Jonas pris. Bild: Skolyx

 

Den här tävlingen drog ju igång när Shoegazing fortfarande låg på den gamla sidan, Blogger. Och utseendet på bloggen var någonting som väldigt många av er kommenterade och efterfrågade ett lyft i, med all rätt. Då jag länge funderat på en uppdatering på den fronten gjorde det tydliga markerandet från er att jag drog igång den här omgörningen ganska direkt. Ett av de tydligare förslagen på hur bloggen skulle kunna förbättras utseende- och strukturmässigt kom från Jonas som dels föreslog en bättre kategoriseringsordning, för att enklare hitta inlägg om exempelvis skovård eller köpguider, något jag fortfarande ser över, samt att förstasidan borde vara mer övergripande med bra inledningen av artiklarna för att skapa en överskådligare layout, vilket som synes redan är infört.

Att jag bara använder förnamnen är av anonymitetsskäl. Ni är alla tre redan kontaktade av mig och är försatta i kontakt med Loake, Björkmans Skomakeri och Skolyx för att styra upp era vinster. Stort grattis!

 

Mer tankar

Jag vill passa på att diskutera lite olika ämnen och saker som dykt upp i era kommentarer på tävlingsenkäten. Allt ni skrivit tar jag med mig, men här några grejer jag gärna vill ta upp specifikt.

– Uppdateringstakt: Det här är lite intressant, då en del av er skriver att en sak ni uppskattar är att bloggen uppdateras så ofta, medan en del påpekar att den uppdateras ganska sällan och gärna fått uppdateras oftare. Som det varit i princip sedan bloggens födelse postar jag i regel två inlägg i veckan. Det är absolut max vad jag klarar av, om det ska vara någon substans på inläggen, och egentligen lite för mycket. Under hösten när jag skrivit en hel del längre reportage har det egentligen gått alldeles för mycket tid på bloggen. Jag räknade lite på det och jag spenderar över en arbetsdag, åtta timmar, i veckan på arbete med bloggen. Då är det inräknat att skriva inläggen, researcha specifikt för inläggen, svara på kommentarer och mail (jag får ett antal mail med frågor i veckan) och sådant, men inte exempelvis uppdaterandet av Instagram eller det vanliga surfandet på forum, andra bloggar, och så vidare där mycket av information jag tillskansar mig kommer ifrån. Över en arbetsdag i veckan är egentligen för mycket om man har heltidsjobb och småbarn, känner jag. Så nej, tyvärr kommer jag inte att öka frekvensen i uppdatering. Det är nog med jobb att hålla den på den nivå det är idag.

– Ta in gästbloggare: En lösning för att få fler uppdateringar som några av er gett är att ta in gästbloggare, för att då också få andra perspektiv. Det är absolut en intressant tanke, och inte omöjligt att det kan bli verklighet av det i någon form i framtiden. Det svåra här är väl att jag inte vill ta in andra bara för sakens skull, exempelvis för att kunna posta fler inlägg, utan det skulle vara för att de kan tillföra något och för att de kan bidra med kvalitet. Men har ni förslag på gästbloggare och gästbloggsinlägg får ni gärna höra av er med dessa.

 

Sulkonst. Bild: Permanent Style (även översta bilden)

Sulkonst. Bild: Permanent Style (även översta bilden)

 

– Forumdel: Många efterfrågar ett forum på bloggen, där skointresserade kan diskutera och utbyta erfarenheter. Det hade naturligtvis varit trevligt, men tyvärr inte realistiskt. Att bygga upp och administrera forum är ett digert arbete, och något jag åtminstone i nuläget får överlåta åt andra.

– Fler filmer: Många efterfrågar mer film, både intervjuer och för att visa skovård. Det förstnämnda är mindre troligt, då det är tillräckligt med jobb att få ihop ett bra skrivet reportage och bra bilder från exempelvis ett fabriksbesök, att dessutom producera film som håller någon sorts nivå är tyvärr inte realistiskt. Däremot finns funderingar på att göra ordentliga skovårdsfilmer, vi får se om tid och möjlighet ges.

– Mer tips och inspiration om övrig klädsel: Något som många gärna såg att jag tog med på bloggen är tips på klädsel till olika typer av skor och läderfärger och så. Det här är något jag tycker att så många andra är så mycket bättre på, och som de mycket hellre får göra i mina ögon. Visst kanske något liknande inlägg dyker upp, men det är ingenting jag känner att jag vill eller bör lägga mer fokus på.

 

Inte riktigt så här det ser ut i större delen av Sverige just nu, tyvärr. Mer grått.

Inte riktigt så här det ser ut i stora delar av Sverige just nu, tyvärr. Mer grått. Bild: The Nordic Fit

 

Jag vet att bloggen sedan flytten dras med en del problem som att bilder till gamla inlägg saknas i vissa fall och layouten på de äldre inläggen blivit halvdan. Jag ska försöka beta igenom och fixa till detta med tiden, men räkna med att det inte kommer vara helt hundra överallt bakåt på ett tag.

Shoegazing kommer gå lite på sparlåga nu under jul och nyår, men en del inlägg blir det. Se till att njuta av den förhoppningsvis digra ledigheten nu kära läsare!