Ett omdiskuterat ämne är hur man bör matcha olika produkter av läder i en utstyrsel. Det handlar om skor,  bälte, klockarmband, väska och så vidare. Många förespråkar en närmast ton i ton matchning, och tycker att det bästa som finns är när man kan köpa bälte i exakt samma läder från samma tillverkare som gjort skorna. Personligen tycker jag att det blir både snyggare och mer levande när man håller matchningen mer lös. Som i ovanstående utstyrsel där skorna från Vass är i en rödbrun ton (6125 dark cognac) medan väskan är i en varm mellanbrun nyans, och utanför bild är ett bälte som ligger ganska nära väskan i färg, medan klockarmbandet går mer åt mörkbrunt. Den här sammansättningen av olika bruna nyanser blir i mitt tycke mycket trevlig, dynamisk och känns inte alls lika utstuderad som det kan kännas när allt läder är nästintill ton i ton. Ett givet undantag är naturligtvis svart.