Inom kort kommer Saphirs Medaille d’Or-serie att utökas med en kräm i en nyans mittemellan dessa två, Dark brown och Medium brown, något som varit mycket efterfrågat.

 

Franska Saphir är världens främsta tillverkare av skovårdsprodukter. Deras topplinje Medaille d’Or är oerhört populär och väl ansedd. Produkterna i MdO-serien är gjorda av helt organiska substanser, och det har gjort att utbudet av nyanser varit mycket mer begränsat en i Saphirs vanliga produktserie där man använder kemiska färgpigment och har ett gigantiskt utbud av färger. Men nu har Avel, företaget som tillverkar Saphir, bestämt sig för att de ska utöka färgutbudet i MdO-serien, och har därför anställt en person som bara jobbar med att hitta nya organiska blandningar som blir de färger de vill utöka utbudet med.

Saphir har anställt en man som ägnar hela dagarna åt att ta fram nya nyanser till Medaille d’Or-seriens krämer och polish. Produkterna görs med ett recept från 1925 och att få till nya färger med samma organiska substanser är lättare sagt än gjort.
Första resultatet av hans arbete kommer ut på marknaden inom kort, och är en nyans av pommadier och polish som ligger mellan Dark brown och Medium brown. Något som är mycket efterlängtat, då många upplever steget mellan den väldigt mörka, nästan svarta Dark brown och den ganska ljusa Medium brown vara väldigt stort. Den nya nyansen kommer heta Havane med beteckningen 34, alltså en färg som redan finns i standardsortimementet. Den ska dock enligt uppgift vara lite mörkare än standardseriens Havane då det varit väldigt svårt att få till den exakta nyansen utan kemiska ämnen. I mina ögon är det dock bara positivt, då den i så fall hamnar mer mitt emellan Dark brown och Medium brown, än standardseriens Havane som ligger mer åt medium brown-hållet.
Nästa nyans som Saphir vill ha in i Medaille d’Or-serien är en ny variant med röda pigment, någon sorts blandning mellan Cognac och Mahogany.

 

Här är nyansen Havane ifrån standardlinjen. Trots att MdO-färgen kommer ha samma kod, så ska den vara mörkare än ovanstående.

 

Och så till sist en bild av de alla tre nyanserna, för en jämförelse. Som synes ligger Havane här närmre Medium brown, vilket gör att det är positivt att MdO-Havane ska vara mörkare och då hamna mer mittemellan.