För den där vardagliga skoinspirationen är det bildbaserade sociala mediet Instagram en lysande källa. Här tänkte jag tipsa om ett antal personer/konton som kan vara intressanta för skointresserade att lägga till sitt flöde. Nu är det långt ifrån alla som listas här som bara publicerar skobilder, men gemensamt är att alla i någon utsträckning bjuder på skogodis. Och för alla er som inte har Instagram kan kanske det här vara en motivationskälla att skaffa ett konto, man behöver inte vara aktiv själv, utan det går utmärkt att bara följa andra.

 

scouchin3828

 

En japansk stilbloggare som lägger upp en hel del bilder på fina skor. Är förälskad i JM Weston, så räkna med mycket från fransoserna på hans fötter.

 

leathersoul

 

Välkända amerikanska skobutikskedjan (nåja, tre butiker) som säljer bland annat Saint Crispin’s, Anthony Cleverley och  John Lobb, och tar fina bilder på utbudet med mera. Följ också ägaren Tom Park som heter ”Shoedaddy” på Instagram.
theshoesnob84
Justin FitzPatrick, mer känd som The Shoe Snob efter sin blogg, är tack vare sitt jobb som skoputsare hos Gieves & Hawkes på Savile Row en av de större skoporrpostarna på Instagram, med många fina bilder på olika kunders nyputsade skor.

 

dwegan1982
Mycket trevliga bilder från skotillverkningsprocessen i Gaziano & Girlings bespoke-verkstad, där svenske Daniel Wegan jobbar.

 

Insee
Alan See är en av männen bakom en av världens mest välkända konfektionsbutiker för män, The Armoury i Hong Kong. De säljer exempelvis Carmina och Spigola, och bjussar på mycket bilder på skorna. Följ också hans kollega ”Ethandesu”.

 

patlof
Vi fortsätter med butiksfolk, denna gång med Patrik Löf som är en av de som driver Skoaktiebolaget i Stockholm, som väl knappast behöver en närmre presentation. Följ också hans kollega ”Eakruse”.

 

andreasweinas
En av sveriges största bloggare när det gäller manlig klassisk stil, Andreas Weinås, bjuder på en hel del skor på Instagram.

 

leffot
Leffot är skobutiksgiganten på Manhattan, som säljer exempelvis Gaziano & Girling, Edward Green och Alden, och gärna bjussar på bilder på dess skapelser.

 

 riesenschnauser
Per Arvidsson är ännu en stilbloggare som också postar bilder frekvent på Instagram, och en del av de på trevliga skodon.

 

kopparstaden

 

En svensk herre med en mycket trevlig skosamling, som också är en duktig fotograf. Uppdaterar tyvärr lite sällan bara.

Det finns naturligtvis många, många fler med skoanknytning som kan vara värda att följa på Instagram. Har ni några bra tips får ni gärna skriva om dem i kommentarsfältet.