Butiken Rose & Born i Stockholm, som i skoväg saluför Crockett & Jones och Santoni, tittar på möjligheten att ta in skor från samma fabrik som tillverkar ”Mr. Sprezzatura” Lino Ieluzzis berömda monkstraps. Rose & Born har sedan flera år tillbaka ett samarbete med Linos butik Al Bazar i Milano när det gäller kläder, men vem som tillverkar skorna som Al Bazar säljer och som Lino själv bär har varit superhemligt. Lino har helt enkelt vägrat berätta.

 

Monkstrap-utbudet på Lino Ieluzzis butik Al Bazar i Milano. Bild:  http://sartoriallyinclined.blogspot.com

Nu har dock Rose & Born-folket på omvägar lyckats snoka upp den lilla italienska verkstad som tillverkar skorna, och har beställt hem provex för att få en bättre bild av skorna. Även om Al Bazar ju specialiserat sig på double monkstraps, så har fabrikören även andra modeller som kan vara aktuella för Rose & Born. Och de lär knappast ta hem double monksen i ljust med mörk tå, känns som att Al Bazar har ensamrätt på dem.

Förhoppningsvis väljer Rose & Born att gå vidare och lägger en beställning, så har vi ytterligare ett kvalitetsskomärke representerat på den svenska marknaden nästa år.

    

Lino Ieluzzi själv i butiken, med sina patenterade double monkstraps i ljusbrunt med mörkbrun toe cap. Bilder: http://blog.naver.com