En av de mest inspirerande skobloggarna jag känner till är rumänska Claymoor. Det är framför allt en bildblogg med mängder med foton från skor av främst olika mer eller mindre kända bespoke-tillverkare, men även klassiska RTW-fabrikörer och budgetmärken som Meermin och Loake dyker upp ibland.

 

Bloggen håller också en imponerande uppdateringstakt och oftast är det flera nya inlägg om dagen. Förutom de stora mängderna av dregelbildande bilder finns det också en hel del intervjuer med olika skotillverkare och profiler från branschen. Intervjuerna görs över mail och är på engelska, och även om språket ofta är sisådär är det nästan alltid intressant läsning. Alla intervjuer finns samlade på en egen sida på bloggen och bland de som svarat på frågor finns exempelvis Pierre Corthay, Betty Albaladejo och Yohei Fukuda.

Clematis.

 

Maftei.

 

Dekorerade sulor, kanske inte så snyggt, men intressant.

 

Koronya, sömlös wholecut i början av produktionsstadiet. Alla bilder: http://claymoor.blogspot.com