Att använda en gammal avlagd strumpbyxa från flickvännen/sambon/frun till att putsa upp den sista glansen på skorna efter att de fått sig en omgång med skokräm och polish är en erkänd och beprövad metod. Vad som inte är lika känt är att nylonstrumpan är ett lysande redskap för att återställa glansen på innan användningarna mellan putsomgångarna.

 

Så, gör det till rutin att när du plockar fram skorna så går du snabbt över dem en omgång med nylonstrumpan och gnuggar tillbaka glansen som falnat under senaste användningen. Har du bara grundat ordentligt när du putsade skorna så kommer du att kunna få tillbaka fin glans för flera användningar utan kräm på detta sätt.

När man ansträngt sig för att få till en sån här glans är det trist när mycket av den  försvunnit efter att de promenerats i en hel dag. Men, ett par snabba gnuggvändor med en nylonstrumpa så är mycket av den tillbaka, och de är redo för ännu en dags glänsande. Bild:  http://www.jasonwong.net