MENU

Vass Double monk, antique cognac, U last

-

 

De här är i EU44,5 i standardvidd, och var aningen långa tills jag läst skomakaren fylla ut hälen med häldistans i läder. Den fantastiska antique cognac-nyansen och mässingsspännena gör tillsammans med U-lästen dessa till de perfekta double monksen i mina ögon. Pris ca €420.

Här finns en utförlig köpguide till Vass.

 

This pair is in EU44,5 in standard width, and were a bit long for me until I had a cobbler insert a heel pad in leather. The antique cognac color is amazing and the brass buckles together with the U last makes these the perfect double monks in my eyers. Price about €420.

Here is a substantial buyer’s guide to Vass.

 

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

2 Responses to Vass Double monk, antique cognac, U last

 1. Rune Rebellion skriver:

  Hej Jesper!

  Hur har Antique Cognac-lädret åldrats under tiden du haft dessa ?
  Jag har själv ett par OEII i just antique cognac sedan supertrunken och har enbart behandlat dem med transparenta krämer och polish (Saphir; Renovatouer, 1925 och Paté de luxe) i en tanke om att de mer naturligt ska patineras.
  Vet inte varför men jag vill av någon anledning inte påverka färgen för mycket och ser hellre att de vackra färgskiftningarna kommer naturlig väg.
  På de bilder du publicerat av detta par, nu senast också i senaste inlägget om hela samlingen, tycker jag mig inte heller kunna urskilja några särskilda färgskiftningar.
  Hur har du behandlat dina?

 2. Jag har som jag oftast gör kört lite allt möjligt på dem, neutral kräm såväl som alla möjliga olika bruna nyanser. De har en del skiftningar, särskilt i vissa ljus, men är ganska trogna originalfärgen ja.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet