MENU
myrqvist-gw-1

by • 2016/11/11 • Budget, Köptips, MyrqvistComments (6)1628

Köptips – Första Myrqvist-kollektionen

Äntligen så har det då blivit dags för webshopen Herrstil att göra en bred lansering av sin kollektion med Goodyear-randsydda skor under märket Myrqvist. Med en prislapp på två tusenlappar är de ett intressant alternativ i budgesegmentet.

 

Herrstil drog igång sin skosatsning i våras med en kampanj på Kickstarter (som jag skrev om i det här inlägget). Den blev oerhört lyckad, sammanlagt nästan 700 000 kronor drog kampanjen in och över 400 par skor förhandsbeställdes. Problemet med detta var dock att den lilla fabrik i Vietnam som var deras samarbetspartner hade svårt att hinna med och göra alla skorna som beställts, plus då alla de par som Herrstil ville ha till den breda lanseringen med fler modeller etc på sin sajt som Kickstarter-kampanjen skulle vara startskottet för. Därför har man under sommaren bytt fabrik så att de skor som nu lanseras tillverkas på en större fabrik i Indien. Det är fortfarande på samma läst, en aning assymetrisk läst med mjukt fyrkantig tå och relativt bra hålfotsstöd, och med samma specifikationer som exempelvis salpa/leather board-hälkappa och svagt välvd midja. Lädret kommer dock inte från det ryska garveri som Kickstarter-skorna gjorde, utan nu från ett indiskt garveri i samma stad som fabriken, som håller klart högre standard än många andra garverier i landet. Lädret som används är ett fint crust-läder från mindre kalvar som ska ha väldigt täta porer. Det bruna lädret målas fortfarande för hand men i en noggrannare process, som ska göra att färgen håller bättre.

 

Full brogue, en av nyheterna som nu lanseras.

Full brogue, en av nyheterna som nu lanseras.

 

Modellerna som lanseras nu är dels den adelaide, semi brogue och plain cap toe oxford som var med i Kickstarter-kampanjen. Alla dessa finns i mörkbrunt och svart läder, de två förstnämnda också i mellanbrun mocka. Dessutom släpper man nu flera nya modeller, en full brogue, en chukka och en chelsea boot. De flesta av dem finns i flera olika färger, i några fall samma som nämnts men också i vissa fall cognacsfärgat läder och mörkbrun mocka. Kängorna har en variant av Dainite-gummisulan. Priset för lågskorna ligger på 1 999 SEK, kängorna kostar 2 399 kr, med fri frakt. De flesta modellerna finns inne i lager, ett par kommer in närmsta veckorna. Jag har provat den första omgången med Kickstarter-skorna som gjordes i Vietnam, de tyckte jag var klart bra nivå för priset, och jag kommer nu också få hem ett par från den nya fabriken som sedan kommer att recenseras här på bloggen sinom tid.

 

Chelsea boot, tydligt inspirerad av RM Williams.

Chelsea boot, tydligt inspirerad av RM Williams.

Svagt välvd midja på de lädersulade skorna.

Svagt välvd midja på de lädersulade skorna.

Nya nyansen cognac.

Nya nyansen cognac.

Kängorna har enkel gummisula. Bilder: Herrstil

Kängorna har enkel gummisula. Bilder: Herrstil

 

6 Responses to Köptips – Första Myrqvist-kollektionen

 1. Mästaren skriver:

  En svensk Loake L1 ?

 2. Mästaren: Mitt par upplever jag klart bättre än så.

 3. John skriver:

  Någon kommentar på lästbredden och då gärna jämfört med Loake? En F respektive G skiljer för mig en hel storlek.

 4. John: Om jag jämför med Loake Capital så är den aningens smalare och aningens längre, mer hålfotsstöd, ungefär samma insteg. Dock mindre i storleken än Loake, som ju är ganska stora. Här har jag UK10,5, i Loake Capital UK10.

 5. Kristoffer skriver:

  Jag köpte en omgång skor under kickstarter-kampanjen och är väldigt nöjd med utseende och passform, upplever dock att undersulan är aningen porös och nöts väldigt fort, framförallt i tån. Är det något som du märkt? Jag hade tänkt vid sulbyte lägga in en metallhetta som lär väl lösa problemet, men blev förvånad hur fort det nöttes ner.

  Ska bli intressant att höra vad du tycker om deras nya skor, om dom håller en något högre kvalitet en kickstarterskorna.

 6. Kristoffer: Ja, allt är relativt, men inte bästa lädersulan som finns. Känns ungefär som Loake 1880 eller Crockett & Jones Benchgrade-sulorna, som också är halvdana i min mening. Sätt på tågummi när de nötts ner i tån, så kommer de nog hålla ett hyfsat tag i alla fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet