MENU
dsc01092

by • 2016/10/30 • Bilden, InspirationComments (5)351

Bilden – Massor av vintageskor

Jag befinner mig just nu i Japan på en reportageresa för bloggen (det är sådant som de pengar jag får in från annonseringen här på sajten går till i huvudsak), och ett av ställena jag besökt är den fantastiska vintagebutiken Chart i stadsdelen Koenji i Tokyo. Här finns hundratals klassiska vintageskor längs med väggarna.

 

Chart, tillsammans med systerbutiken Whistler 10 meter bort, har förutom en hel del vintagekläder från tiden 50-70 talet också specialiserat sig på amerikanska vintageskor. Det mesta har många år på nacken, men åldern varierar mellan 5-50 år. Mycket Alden och Allen Edmonds så klart, men också en hel del gamla hederliga tillverkare som inte finns längre eller är uppköpt av nån modekoncern och gör någon helt annan typ av sko idag. Även om det är begränsat med skor i min stora storlek så är det en fröjd att gå och botanisera bland hyllorna i butiken.

 

5 Responses to Bilden – Massor av vintageskor

 1. Per Arvidsson skriver:

  Idag hade jag verkligen förväntat mig en temaartikel om påvens skor! Besvikelsen är total 🙂

 2. Profilbild på Peter Thorvald Peter Thorvald skriver:

  Fan vad fräckt. Får man önska sig lite mer detaljerade bilder och exempel på vad man kan tänkas hitta här?

 3. Per: Haha, man ser ju ändå inte skorna under den där klädseln han har 🙂

  Peter: Ja coolt ställe! Kommer lite mer i en butiksguide till Tokyo senare nån gång.

 4. Rickard skriver:

  Jesper: Nejdå, man ser hans skor. Nuvarande påve har tydligen skippat de traditionsenliga röda loaferserna: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/the-pope/9932983/Pope-Francis-ditches-red-shoes.html

 5. Mattias skriver:

  Hej, jag var också nyligen i Tokyo och köpte ett par skor i en vintagebutik som det väldigt suddigt ser ut att stå Brooks Brothers på sulan. Om jag lägger upp en bild finns det då någon chans att du (eller någon) kan berätta mer om vad det är för sko möjligen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet