MENU
Meccariello 2

by • 2016/07/25 • Antonio Meccariello, Köptips, NyhetComments (24)2510

Nyhet – Ny hemsida och RTW från Meccariello

Italienaren Antonio Meccariello är en av de mest ansedda tillverkarna i det anrika skolandet i söder. Nu lanserar han en ny hemsida med nätbutik, där ett begränsat antal skor i RTW-linjen Argentum till ett mycket konkurrenskraftigt pris, sannolikt bland det mest prisvärda du kan få idag.

 

Antonio Meccariello har figuerat en del på bloggen tidigare, bland annat i den här köpguiden, men mycket har hänt under de år som gått sedan den skrevs. Han har lanserat nya topplinjen Aurum vars skor håller en mycket hög nivå, och dessutom då kommit med en ersättare till gamla standardlinjen som kallas Argentum, som finns i ett par olika steg. De här skorna går mer åt Aurum i lästutformning och finish. Det är mindre italienskt än vad Antonio gjorde förr, han har sneglat mer åt Japan och även England och Frankrike, skorna är riktigt eleganta, mer klassiska och med ett lyft i hantverksnivån jämfört med tidigare standardlinjen.

 

Antonio Meccariello i sin verkstad i Neapel.

Antonio Meccariello i sin verkstad i Neapel.

 

Meccariellos nya hemsida har varit på gång ett bra tag, men framför allt på grund av lite strul med att få till en bra betalningslösning har den dröjt. Nu är den dock äntligen uppe. Sidan är ett föredöme i sin klass, snygg och modern med bra bilder, och framför allt massvis med information. Här finns tydlig info om alla hans olika linjer och beställningsförfaranden, genomgångar av tillverkningsmetoder, storleksguide med mera. Klart informativt.

 

En av modellerna i Argentum RTW-linjen.

En av modellerna i Argentum RTW-linjen.

 

Störst hallaballoo lär dock den nya webbshopen innebära. Här kan man köpa flera modeller från hans Argentum RTW för omedelbar leverans, och också göra MTO av samma linje. Utbudet av färdiga skor är dock mycket begränsat, så vill man ha ett par är det läge att slå till direkt innan ens modell och storlek är slut. Argentum RTW och MTO har maskinrandsöm för att hålla nere kostnaden, men till skillnad från i princip alla övriga Goodyear-randydda skor använder han inte så kallad gemming där en kanvasremsa limmas dit i bindsulan och som randen sedan sys fast i. Här skär han med en maskin ut en ritsläpp i riktiga, 4-5 mm tjocka bindsulor som Goodyear-sömmen sedan sys i, vilket betyder att det på flera sätt är mer likt en handrandsydd konstruktion än vanlig Goodyear. Trots det är prisnivån på de färdigproducerade Argentum bara 4 750 SEK (€500), vilket är ett sanslöst bra pris sett till nivån på produkten. Beställer man i annan vidd eller modell som inte finns inne är priset drygt 5 200 kronor (€550) och väntetiden 10-12 månader, även det dock riktigt bra prisnivå.

 

Detaljfinish man inte hittar på många skor i den här prisklassen.

Detaljfinish man inte hittar på många skor i den här prisklassen.

 

När det gäller MTO varierar priserna beroende på modell, läderval etc, men börjar på 6 200 SEK (€650). Ett pedagogiskt beställningsformulär finns där valmöjligheterna är rätt tydliga. Storleksmässigt är de relativt standard i storleken. Det går att betala med alla vanliga kreditkort.
För Argentum Hand welted och Aurum är det fortfarande beställningar via mail som gäller.

De här i mina ögon riktigt bra priserna är dock bara introduktionspriser som gäller september ut, därefter kommer de att höjas en del. Har man haft ögonen på Meccariello är med andra ord nu ett bra läge att slå till.

 

Mycket läcker split toe derby, som ligger lite högre i pris än övriga modeller på grund av de handsydda momenten.

Mycket läcker split toe derby, som ligger lite högre i pris än övriga modeller på grund av de handsydda momenten.

Meccariellos tolkning av en adelaide.

Meccariellos tolkning av en adelaide.

Mejslad tå.

Mejslad tå.

Vacker sula. Alla bilder: Antonio Meccariello

Vacker sula med välvd midja. Alla bilder: Antonio Meccariello

 

24 Responses to Nyhet – Ny hemsida och RTW från Meccariello

 1. Profilbild på RolleFC RolleFC skriver:

  Pie crust apron på split-toen ser verkligen fantastisk ut. Överhuvudtaget smakfulla modeller och suget efter att testa nu när man kan få instant gratifikation är stort…

 2. Profilbild på Shoesforever Shoesforever skriver:

  Den prisen og den finishen er helt insane <3

 3. Profilbild på RolleFC RolleFC skriver:

  La precis en order 😉

  Blev Optio, fullbroguen på Classic round. Föredrar nog hans soft square läst egentligen, men en full brogue kompletterar garderoben bättre än ännu en quarter brogue. Dessutom passar en rundare läst bättre på en fullbrogue.

 4. Datinventory skriver:

  Vet man ungefär hur mycket mer priset blir efter september? Är väldigt sugen på att beställa ett par men börjar ju bli dags att tänka på höst/vinter skor nu med 😉

 5. Profilbild på Shoesforever Shoesforever skriver:

  Rollefc:
  Ja, den full broguen er fantastisk, men jeg har bare en svart quarter brogue, så det ble en adelaide, Principes her. Elsker farven! Ville originalt ha en Alfred Sargent Moore, men vil prøve noe italiensk(med engelsk lest) istedenfor ^_^ Godt jeg ikke er alene om at bestille haha

 6. Profilbild på RolleFC RolleFC skriver:

  Jag var på G att beställa AS Hunt fullbrogue, som jag haft förut men i fel storlek, men nu blev det den här istället.
  Enligt Erikged, som besökte honom i somras, så har han bara tillverkat ett par per storlek och modell, så det var nog bra att vara snabb!

 7. Profilbild på erikged erikged skriver:

  Datinventory:
  Indikation enl nedan:

  RTW: EUR 600-650
  MTO: EUR 700-750
  Handwelted: EUR 800-850
  Aurum: EUR 1200-1250
  Bespoke: On request

  Ska tilläggas att splittoe, seamless och exotics inte är inkl i ovan.

 8. Profilbild på Shoesforever Shoesforever skriver:

  Rollefc:
  Hvordan var storleken på Alfred Sargent Hunt kontra det du bruker normalt? Kun prøvd 724 lesten som fungerer bra på meg.

 9. Profilbild på RolleFC RolleFC skriver:

  Shoesforever:
  Svårt att säga, jag köpte den i 8.5 som är alldeles för stort för mig. Jag ligger normalt mellan 7.5 och 8, beroende på läst. Har 724 i 8 och den är liiite för rymlig.

 10. Datinventory skriver:

  Tack Erik!
  Känns som man kanske borde lägga ta tillfället att testa.. 😃

 11. Profilbild på Shoesforever Shoesforever skriver:

  Rollefc:
  Ja, AS Hunt sin 109 last skal visstnok være litt mer romslig enn 724. Ikke prøvd lesten selv. Og du hadde også en mye større storlek enn du bruker.

 12. Rolle: Härligt! Ser fram emot bilder sen.

  Datinventory: Ja, är du riktigt sugen på någon av modellerna och det inte är kris och panik på vinterskosidan skulle jag slå till, du lär inte ångra dig.

  Shoesforever: Ja riktigt bra för det priset ja!

  Erikged: Det känns som rimliga priser det, fortfarande klart prisvärt.

 13. Profilbild på RolleFC RolleFC skriver:

  Jesper, du lär inte komma undan 🙂

 14. Fred skriver:

  Har någon uppfattning om storlek och insteg hos Meccariello jämfört med Yanko 915?

 15. Fred: Vet att Erikged ovan har samma storlek i 915 som hos Meccariello iaf. Han kan säkert ge mer detaljerad info.

 16. M. skriver:

  Jesper, tack för tips. Har letat efter ett par nya chukkas och varit nära på att slå till på ett par från Enzo Bonafé. Nu blev det Tribune istället. Ska bli kul att testa.

 17. Christoffer skriver:

  Var på väg att beställa en Adelaide MTO från Vass, men ser nu att Meccariello Principes är som den jag tänkt beställa. Hur skulle ni säga att kvalitén skiljer sig dessa? För de ligger ungefär i samma prisram just nu.

 18. Profilbild på RolleFC RolleFC skriver:

  Christoffer;
  Med Vass får du en helt handgjord sko, med handsydd rand och avlappssöm.
  Med Meccariello får du, jämfört med Vass, överlägsen finish och detaljarbete. Priset för Meccariello kommer att ligga va €150 högre efter introduktionsperioden, så om du tänker sig att testa hans skor framöver nån gång så talar väl det för att välja hans adelaide nu.

  Oavsett vilka du väljer så får du fantastiskt fina skor!

 19. Christoffer skriver:

  Tack Rollefc för kommentaren! Skorna du beställde är också mycket fina! Vass får jag helt enkelt vänta med till senare. Någon som vet hur lästen (Hawkbill A89) är? Jag har ett relativt högt instegt samt fotvalv. Han skriver att om man har onormalt långa tår bör man välja ett halvnummer större, vilket jag dock inte kan påstå att jag har. Brukar normalt ha en 8, och funderar på att ta det även här.

 20. Profilbild på RolleFC RolleFC skriver:

  Jag har fått mina skor nu. Sensationellt välgjorda i förhållande till vad de kostar!

  Var medvetna om att de är väldigt mörkt bruna, avgjort mer än vad de ser ut på hans bilder på hemsidan.

 21. Christoffer: Tror du ska gå på din vanliga storlek även här.

  Rolle: Trevligt! Upp med bilder i forumet nu 🙂

 22. E skriver:

  Skulle också uppskatta storleksråd. Min storlek varierar mellan 9 och 9,5 beroende på modell: 9 i t ex St Crispin’s eller C&J Skye 2, 9,5 i flera andra modeller av C&J.

 23. Profilbild på RolleFC RolleFC skriver:

  Lite storleksreferenser då.

  Jag har 41.5G hos Vass, i både F och U. 8E i Edward Green 82. 8F i G&G MH71. 8E i Alfred Sargent 724. 7.5E i C&J 341 och i AS 87.
  Köpte Meccariello i 8E och med reservation för att jag bara provat en kort stund så passar de mig bra. Något högre insteg än EG 82, något lägre än i AS 724.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet