MENU
jus2

by • 2016/07/10 • KöptipsComments (6)3376

Köptips – Sommarreor 2016

Dags för den här säsongens alltid lika populära genomgång av ett antal sommarreor av kvalitetsskor runt om på webben. En hel del skogodis till i många fall kraftigt reducerade priser står att finna, trevligt nog.

 

 

Bodiley’s

-

 

Brittiska butiken Bodiley’s har kanske inte den största rean, men flera av deras egna private label-skor, gjorda av bland andra Cheaney och Alfred Sargent, är prisvärda redan från början och när de nu är nedsatta med cirka 30% och vi dessutom har ett svagt pund är det fyndläge. Exempelvis har de en riktigt trevlig derby i blå mocka kvar i många storlekar som nu bara ligger på cirka 2 200 kr (£200), ett utmärkt tillägg till sommargarderoben.

 

 

 

Herring Shoes

-

 

Om ovanstående rea är liten, är det en helt annan sak hos nätjätten Herring Shoes. Här är det hundratals modeller som är nedsatta med i de flesta fallen mellan 30-40%. Främst så klart från deras stora utbud av skor under egna märket, som finns i flera olika nivåer och görs av de etablerade brittiska skofabrikerna som Alfred Sargent, Loake, Barker och Cheaney men också från övriga Europa som hos Carlos Santos och en del i Asien.

 

 

 

Septieme Largeur

-

 

Franska Septieme Largeur är en av tillverkarna som besöker Shoegazing Super Trunk Show i Stockholm den 10 september. Deras prisvärda Goodyear-randsydda skor på riktigt fina läster har gjort att märket ständigt växer, och de har ofta en bra rea, så även denna sommar. Bland annat en hel del läckra mockaskor finns i utbudet (exempelvis split toe derbyn på översta bilden), som är nedsatt till under tvåtusenlappen i de flesta fallen.

 

 

 

Patine

-

 

Nätbutiken Skolyx har etablerat spanska Yanko i Sverige som en tillverkare där man får väldigt mycket skor för pengarna. En annan återförsäljare av märket är polska Patine, som nu säljer ut en del udda storlekar som de har kvar i ett antal modeller. Inga jättestora rabatter i de flesta fallen, och som sagt begränsat med storlekar, men har man tur kan man hitta något intressant som finns kvar i sin storlek.

 

 

 

Markowski / Prince Jorge

-

 

En annan stabil leverantör av god rea är franska Markowski, eller Prince Jorge som de numera går mot att kalla sig. Budgetrandsytt (plus en del Bologna-sytt)tillverkat i Spanien, med precis som SL många fina mockamodeller på rea nu bland annat som med 30% rabatt landar på mellan 1500-2000 kronor.

 

 

 

Italigente

-

 

Svensk-italienska Italigente (som ju jag jobbar för) har rea på ett antal utgående modeller och sommargäster, som ligger på 30-50% rabatt mot ordinarie pris. Exempelvis ljusbruna wholecuten med medaljong, Venezia Castagna, finns på rea, likaså split toe derbyn Biella i samma nyans, för att nämna ett par.

 

 

 

Bexley

-

Franska Bexleys skor ligger i nedre regionen både prismässigt och kvalitetsmässigt när det gäller det vi kallar kvalitetsskor, och tillverkas främst i Portugal. De är i de flesta fallen durksydda, men det finns även ett antal Goodyear-randsydda modeller i utbudet (klicka på Technical info nedtill på produktsidan för att se konstruktionsmetoden). Nu under rean ligger många modeller på under tusenlappen. Det är inte konstigt att Bexley säljer enormt mycket skor.

 

 

Som alltid är det här bara ett urval av alla pågående reor, tipsa gärna om andra i kommentarsfältet nedan.

 

6 Responses to Köptips – Sommarreor 2016

 1. Jon skriver:

  Hej!

  Hur skulle du säga att Viterbo Torrone står sig i förhållande till C&J Coniston kvalitetsmässigt? Jag inser att du jobbar för Italigente men jag har fullt förtroende för din åsikt.

  Vänligen,
  Jon

 2. Jon: Viterbon står sig helt okej mot Coniston skulle jag säga. Conistons ovanläder är lite rejälare, men i gengälld Viterbon lite lättare gå in. Italigente-skon görs i grain-läder från välkända Annonay och har leather board-kappa och så, likt C&J. De är också relativt lika i passformen skulle jag säga, så här handlar det kanske mest om vilken du gillar bäst utseendemässigt.

 3. Profilbild på Oliver Conquest Oliver Conquest skriver:

  Edward Green kör pop up sale i London nu på torsdag fram till söndag. Förra året var mkt bra så det blir till att hänga på låset. 50-70% och blandat seconds samt odd stock, vilket brukar bli ett par hundra SEK billigare än deras fabriksbutik.

  Googla Truman Brewery and thou shalt find 🙂

 4. Calle skriver:

  Hej Jesper!

  Vet du hur storlekarna är hos Bodileys? Har 41 hos Italigente. Intresserad av derbyn i blå mocka.

  Tack!

  Med vänlig hälsning,
  Calle

 5. Björn skriver:

  Hej Jesper!

  Var hittar jag skon som syns högst upp på sidan?
  Jag har blivit riktigt sugen på split toe i mocka.
  Med vänlig hälsning,
  Björn

 6. Calle: Nej, inte järnkoll, då de använder lite olika tillverkare för sina egna skor. Bäst att maila och fråga (Italigente är lite stora i storlekarna).

  Björn: Den är från franska Septieme Largeur.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet