MENU
IMG_6028

by • 2016/07/03 • Bilden, InspirationComments (0)1898

Bilden – Nya tidens skomakeri

Så sent som i slutet av 90-talet var det flesta skomakerier rena verkstäder, som visserligen hade en del försäljning av skovårdsprodukter och skotillbehör, men det var allt. I dag ser det helt annorlunda ut. Nu är det snarare regel än undantag med försäljning av skor, och i många fall har skomakerierna både stora och snygga butiksdelar. Som här ovan hos Davidsons Skomakeri i Uppsala.

 

Davidsons flyttade till sin nya lokal förra året och har haft en lokal snickare som specialbyggt hela inredningen. Det finns flera andra exempel på skomakerier som har riktigt trevliga butiksdelar, exempelvis Grafford i Stockholm (som faktiskt är skomakeri i grunden), Larssons i Göteborg eller Rolf Hansson i Malmö. Och även i mindre städer har många skomakerier ett bra utbud av skor idag i schyssta butiksdelar. För många stor också skoförsäljningen för en hel del av omsättningen, och även om vi har en ökande webbhandel går det inte att komma ifrån att skomakerierna gjort mycket för att öka lättillgängligheten av bra skor.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet