MENU
gbob

by • 2016/03/07 • Köptips, NyhetComments (6)2173

Nyhet – Yanko grupp-MTO

Idag lanserar nätbutiken Skolyx en ny grupp-MTO-tjänst för sitt skomärke Yanko. Ett antal olika modeller som inte finns i grundutbudet kommer att vara tillgängliga för beställning under en månads tid, till samma pris som vanliga utbudet. Vad som är speciellt här också är att det inte finns något lägsta antal, är det bara en person som beställer en modell får kunden skon till utsatt pris.

 

Tidigare har grupp-MTO alltid inneburit att tillverkarna tar bort den förhöjda avgiften som i regel gäller vid specialbeställningar, Made to Order, om man är ett visst antal som beställer samma modell. Det brukar vara en gräns på sex beställningar eller liknande, ibland färre, ibland fler. När spanska budgetmärket Meermin lanserade sin nya hemsida för ett drygt år sedan erbjöd de en annan form av grupp-MTO som varit mycket framgångsrik och för många kommit att bli synonymt med uttrycket. Det är en sorts crowdfunding-variant där skorna produceras när tillräckligt många lagt en order på den specifika modellen. Om inte tillräckligt intresse finns görs inte skon.
Det är alltså en version av detta som Skolyx nu börjar med.

 

Fin tassel loafer i ljusbrun mocka är en av modellerna som går att beställa som grupp-MTO nu.

Fin tassel loafer i ljusbrun mocka är en av modellerna som går att beställa som grupp-MTO nu.

 

Varje månad kommer ett antal modeller finnas på Skolyx hemsida för förhandsbeställning, där priset i regel ligger på 2 595 kronor vilket är grundpriset för Yankos RTW-skor. Här finns dock alltså inget minimiantal, så även om bara en person beställer en modell så kommer den produceras. Leverans sker sedan 8-10 veckor efter att grupp-MTO:n avslutats. De avslutade modellerna finns sedan tillgängliga som vanlig MTO där prispåslaget är 600 kr, samtidigt som ett antal nya grupp-MTO:s läggs upp.

De fyra modeller som inleder satsningen nu är en brun full brogue, en så kallad Plain Toe Blucher i brunt, en tassel loafer i ljusbrun mocka och samma modell i mörkt brun mocka. Yanko erbjuder också den traditionella varianten av grupp-MTO, där krävs det fyra beställningar av en modell för att MTO-avgiften ska strykas.

 

Full brogue i brunt. Bilder: Skolyx

Full brogue i brunt. Bilder: Skolyx

 

6 Responses to Nyhet – Yanko grupp-MTO

 1. Profilbild på Jerryberry Jerryberry skriver:

  Kan ni göra ett inlägg om vad som skiljer i kvalitén på skor som uppfyller dom mest grundläggande kriterierna för en bra sko. Vad är egentligen skillnaden mellan ett par loake 1880 och c&j? Var ligger skillnaden, kan det verkligen vara så stor skillnad på lädret/mockan?

 2. Profilbild på Jerryberry Jerryberry skriver:

  Eller varför inte yanko mot loake eller c&j. Jag har inga problem med att lägga mer pengar för dyrare skor men vet egentligen inte riktigt till 100% om det är värt det

 3. Emil skriver:

  Titta hit! Säljer två par randsydda skor i nyskick, ett par mörkröda penny loafers samt ett par mörkbruna double monk straps med ”commando-sula” från den Mallorcabaserade skospecialisten Meermin. In på Blocket.se och ta dig en titt vet jag?

 4. Christer skriver:

  Jag är sugen på Yankos tassel Chester som finns i burgundy. På deras hemsida står det en beteckning ”Rois” efter namnet. Jag googlar men hittar ingen förklaring på vad det betyder. Är det så enkelt att det är namnet på färgen? Eller har det nåt med läderkvaliteten/behandlingen att göra?

 5. JerryBerry: Jag har gjort många inlägg genom åren som är inne ungefär på det ämnet, exempelvis inlägget om Dolda kostnadskapningar som du hittar under Populära inlägg. Men möjligt man kan göra ett mer fokuserat inlägg nån gång.

  Emil: Det finns en Köp och sälj-avdelning i forumet där du nog har större lycka med detta.

  Christer: Det är nog bara namn på lädret från garveriet eller liknande, ser ut som vanlig full grain-kalv.

 6. Emil Skolyx skriver:

  Christer: Roligt att du gillar modellen. Lädret vi använder till den är samma typ av läder i burgundy som till övriga skor. (från D’Annonay)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet