MENU
Faust store

by • 2016/02/12 • KuriosaComments (4)1998

Kuriosa – Fototrenderna i skovärlden

Den som är intresserad av klassiska skor följer ofta många olika märken, butiker och personer på exempelvis Instagram, Facebook och bloggar, och där precis som på många andra håll kan man se tydliga trender. Det handlar dels så klart om skorna, men här tänkte jag lite lagom seriöst lägga fokus på de tre populäraste sätten att fotografera skor just nu. Jag vill också uppmärksamma er om att Shoegazings nyhetsbrev nu är igång.

 

1. Skorna stående framåtlutande

Den kanske främsta trenden just nu är att fotografera skorna med klackarna stående på någon sorts förhöjning, liksom framåtlutat med tåpartiet i backen. Om anledningen till detta är för att skorna upplevs snyggare eller om man på effektivt sätt döljer en lite väl hög tåsprängning låter jag vara osagt, klart är i alla fall att sociala medier och internet just nu svämmar över av bilder tagna på det här sättet.

 

En bild jag tog på mina skor från Wildsmith för vår temagrej #shoegazingfriday på Instagram när temat var "Trends". Översta bilden är från Oslobaserade Faust Store.

En bild jag tog på mina skor från Wildsmith för vår temagrej #shoegazingfriday på Instagram när temat var ”Trends”. Översta bilden är från Oslobaserade Faust Store.

 

 

2. Knytning av skorna

En annan populär bildsättning i skosfären är att fotografera någon som är i färd med att knyta skorna. Oftast är det väldigt uppenbart att denne någon är tillsagd att göra just detta, man ser liksom att de mest håller i skosnörena, vilket är lite kontraproduktivt då tanken troligtvis är att det ska se lite levande ut.

 

Amerikanska Cobbler Union är inofficiell världsmästare i knytbilder, men har många konkurrenter. Bild: Cobbler Union

Amerikanska Cobbler Union är inofficiell världsmästare i knytbilder, men har många konkurrenter. Bild: Cobbler Union

 

 

3. Skor på stol

Det finns många platser att fota skor på, en som gärna används och som i alla fall jag upplever används allt mer är placerandet av skor på en stol. Det är lite som att man tänker att man vill ha en plan yta men något med lite mer karaktär än bara ett bord eller golvet, och mittemellan där har man då stolen. Inte lika karaktäristiskt som de två ovanstående varianterna kanske, men som ni vet blir listor alltid bättre om det är minst tre punkter.

 

En stol, ett par skor, en vanlig syn. Bild: Bolero Shoemaker

En stol, ett par skor, en vanlig syn. Bild: Bolero Shoemaker

 

Om ni inte redan gjort det så tänk på de här sakerna när ni kollar runt i de digitala kanalerna framöver, det kan bli riktigt roande emellanåt.

 

 


 

 

I veckan gick Shoegazings första nyhetsbrev ut. varannan vecka sammanfattas vad som hänt på bloggen, det kommer bli kalender över skohappenings,med mera. Registrera dig här om du är intresserad.

 

4 Responses to Kuriosa – Fototrenderna i skovärlden

  1. Profilbild på shoedog shoedog skriver:

    Framåtlutade bilder = SkoAB.

  2. Shoedog: Oh yeah, de är en av många som är förtjusta i det.

  3. Jerry skriver:

    Vilka snygga kängor, vad är det för typ av sula? Är den typen av sula att föredra om du ska vandra i snö/is?

    Tycker det kan bli jobbigt med kommando sula då det fastnar bla. sten under skon

  4. Jerry: Det där är en Dainite-sula. Jag personligen föredrar Dainite-varianter på vintern, just för att de inte samlar massa snö i sig. Sedan är de lite småhala på is, men det tycker jag commando och ridgeway är också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet