MENU
Carlos-Santos-Patina-03

by • 2016/02/04 • Carlos Santos, NyheterComments (8)3066

Nyhet – Carlos Santos Skoaktiebolagets nya märke

Ikväll presenterar Stockholmsbutiken Skoaktiebolaget sitt nya märke i uppställningen, och det handlar alltså om portugisiska Carlos Santos. Butiken börjar med ett utbud av ett antal grundmodeller som ligger på 2900 kronor, och erbjuder också ett antal modeller med en patineringsservice.

 

Carlos Santos var som bekant en av utställarna på förra årets Shoegazing Super Trunk Show, och märket gjorde ingen hemlighet då med att man var väldigt intresserade av att hitta återförsäljare i Sverige. Nu tar man så plats hos den kanske allra främsta, som dessutom har en nätbutik som är stor på internationell handel. Något som är utmärkt för Santos som annars har relativt få återförsäljare i Europa och USA (i Japan och ett par andra asiatiska länder är man rätt stora).

 

En plain cap toe oxford med lite annorlunda mönster är en av modellerna som nu börjar säljas.

En plain cap toe oxford med lite annorlunda mönster är en av modellerna som nu börjar säljas.

Skoaktiebolaget börjar med ett antal basmodeller från Carlos Santos egna utbud. Det handlar om bland annat en plain cap toe oxford, en dubbel munksko, en chukka och en derbykänga, vissa i flera olika läder. Skorna kostar 2 900 kronor, vilket alltså innebär att de ligger en bra bit under Carmina som tidigare varit det billigaste märket hos butiken. Senare i vår kommer det in ett antal egna modeller som man tagit fram ihop med märket.
I butik nu har de också en derby med tre snörhål i tolv olika nyanser, den här och sex andra modeller kan man beställa i crustläder med valfri patinering för 400 kronor extra, alltså 3 300 SEK, med leverans efter ungefär en månad. Den här typen av lite mer stängd men därmed också billigare patineringsservice blir allt vanligare från olika märken, och är ett utmärkt sätt att erbjuda en större flexibilitet för kunderna.

 

Åtta mer färggranna nyanser som Skoaktiebolaget nu erbjuder för beställning på sex modeller. Fyra bruna nyanser syns också på översta bilden.

Tio av tolv olika nyanser som Skoaktiebolaget nu erbjuder för beställning på sex modeller.

Skorna från Carlos Santos är Goodyear-randsydda med öppen kanal i sulan och en svagt välvd midja. Lädret som används är från de stora garverierna i Frankrike, främst Du Puy och D’Annonay. Jag recenserade en modell gjord med patineringsservicen förra året, och som jag skriver där är det riktigt bra skor, särskilt nu med prissättningen hos Skoaktiebolaget kommer det här bli en intressant ny aktör på den svenska marknaden.

 

Klassisk variant av double monk.

Klassisk variant av double monk.


Känga med stormrand. Bilder: Skoaktiebolaget

Känga med stormrand i fin mörkbrun ton med mycket djup. Bilder: Skoaktiebolaget

 

8 Responses to Nyhet – Carlos Santos Skoaktiebolagets nya märke

 1. Johan skriver:

  Kul med ett nytt märke och ffa att det inte är ett lyxmärke!

 2. Lars skriver:

  Var helt säker på att det var Bemer! Kul att det var nåt oväntat, tror många gissat på ett ”dyrare” varumärke. Måste säga att de ser riktigt bra ut.

 3. Jonas E skriver:

  De verkar sannerligen vara en spännande konstruktör. Flexibla nog för att skoab kan modifiera mycket och skapa egna modeller.

  Hur har dina skor utvecklats Jesper? Bär du dem mycket?

 4. Profilbild på Shoesforever Shoesforever skriver:

  De virker veldig fine, men vanskelig å gjøre opp en mening utenom det visuelle, siden det er veldig lite informasjon om dem på nettet. Hvordan har det paret du gjorde review på, holdt seg,Jesper? Hvordan er lærkvaliteten i forhold til Carmina, Loake eller Yanko? Bildene virker veldig fine!

 5. Jonas E och Shoesforever: Jag har sålt mina, de såldes rätt snart efter att jag skrivit recensionen, så kan inte uttala mig så mycket mer än det jag skriver i den. Men det är som sagt bra skor, mycket för pengarna, som det ofta är från Portugal.

 6. Profilbild på Shoeny Dungeon Shoeny Dungeon skriver:

  CS stötte jag på mycket hos tyska och holländska skosajter/forum under den mörka Herring-eller-Pediwear-tiden, innan jag hittade hem, och antalet virtuella/fysiska skobutiker exploderade. Det finns t.o.m. en sida där de gör en sådan där itusågning och hårdgranskning av en CS-sko. Hittar man inte info om CS har man alltså inte sökt ordentligt.

 7. Shoeny: De har en aktiv agent i Holland som jobbar där och i Tyskland, så där och Japan de är som störst. Men det mesta på de ländernas sajter är på hemspråken, så jag förstår att man inte hittar så mkt info.

 8. Lano skriver:

  Det är en kul breddning av SkoABs sortiment och förhoppningsvis blir detta en ny kassako som stärker SkoABs existens (expansion?). Jag hoppas bara de tar in Carlos Santos ”handgrade” linje eller vad den kallas. De är i min mening minst lika intressanta som instegslinjen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet