MENU
tumblr_o1726hrp6n1sur5auo1_1280

by • 2016/01/19 • Köptips, NyhetComments (10)3314

Köptips – Edward Green-utförsäljning hos Skoaktiebolaget

Som varit känt ett tag så har Skoaktiebolaget bestämt sig för att sluta med Edward Green, och nu säljer man ut alla modellerna man har kvar från märket. Det är i de flesta fallen 15% rabatt, i något fall ännu mer, så för den som varit sugen på ett par från den brittiska premiumtillverkaren kan det vara ett bra läge nu. Tips också om slutrean med 50% rabatt hos både J. FitzPatrick Footwear och A Fine Pair of Shoes.

 

Anledningarna till att Skoaktiebolaget slutar sälja det anrika brittiska märket, som för bara något år sedan var en riktig storsäljare för butiken, är flera. Det handlar dels om att butiken upplevt mer och mer problem med försenade leveranser, felaktigheter på exemplar som kommit, bristande kommunikation med mera. Det har enligt uppgifter från annat håll varit relativt turbulent på Edward Green en tid, där inte mindre än fem personer på nyckelpositioner i företaget har slutat, vilket säkert kan spela in i det Sko-AB och även en del andra återförsäljare upplevt. Samtidigt ska det sägas att det finns butiker som inte har märkt av några problem. Och att Skoaktiebolaget minskat sin försäljning på EG har säkerligen också att göra med att märket sedan i somras satt fasta priser för den amerikanska marknaden som även europeiska butiker måste rätta sig efter, så det fördelaktiga avdraget av svenska momsen för amerikanska kunder har försvunnit, plus kanske också att grupp-MTO-möjligheterna som Sko-AB gjort en del hos EG har begränsats. Hur som helst så kände butiken nu att de inte kunde fortsätta samarbetet, och nu säljer man alltså ut de sista varorna till rabatterade priser.

 

Dandy Shoe Care-målade wingtip adelaiden Plymouth i grain-läder är en godbit som man nu får för 8 375 kronor.

Dandy Shoe Care-målade wingtip adelaiden Plymouth i grain-läder är en godbit som man nu får för 8 375 kronor.

 

Istället för det vanligaste ordinarie priset på 9 900 SEK ligger nu de flesta lågskorna på 8 375 kr, en rabatt med drygt 15%. I de fallen är det också ofta en hel del storlekar kvar. Sedan har de några som är nedsatta ännu mer, som derbyn Cardiff i ljusbrunt, men då finns bara någon enstaka storlek kvar. Då Edward Green relativt sällan återfinns på rea, kan det vara läge slå till om man haft ögonen på något därifrån.
Redan nu till våren kommer man dock att lansera en ny tillverkare i butiken. På deras Instagram kan man hitta flera teaser-bilder på skor från nykomlingen.

 

Derbyn Cardiff är nedsatt ända till 6 875 kr. Bilder: Skoaktiebolaget

Derbyn Cardiff är nedsatt ända till 6 875 kr. Bilder: Skoaktiebolaget

 

 


 

 

Att det blir fler och fler märken och fler och fler återförsäljare på kvalitetsskosidan är något som är positivt på flera sätt. Exempelvis märks det i att det blir allt vanligare med reor även på den här typen av skor, och i vissa fall även riktigt ordentliga sådana. Två exempel är att amerikansk/brittisk/spanska och Sverige-bekanta J. FitzPatrick Footwear och brittiska nätbutiken A Fine Pair of Shoes, som främst har mycket Alfred Sargent, båda precis inlett fina slutreor med upp till halva priset på många skor.

 

En av ett 30-tal ofta kraftigt rabatterade modeller hos Justin FitzPatricks egna märke. Bild: J. FitzPatrick

En av ett 30-tal ofta kraftigt rabatterade modeller hos Justin FitzPatricks egna märke. Bild: J. FitzPatrick

 

10 Responses to Köptips – Edward Green-utförsäljning hos Skoaktiebolaget

 1. Jerry skriver:

  Hej

  Har i min skolåda 1 st rmw gardener i skinn brun färg.
  1st Loake aldwych suede Brown

  Ska inhandla ett par till rmw gardener skinn men svarta
  Och ett par Oxford svarta(som jag kmr mest ha till kostym, svart eller mörkblå)

  Vad tycker ni om det?

  Funderar på att sälja mina Loake aldwych om jag köper ett par svarta Oxford i skinn då jag tycker svarta passar bättre när jag vid enstaka tillfällen kör kostym. Typ på nyår

  Vad säger panelen?

  Tack för ordet och tack för ett intressant forum!

 2. Jerry skriver:

  Till nästa vinter blir det ett par kängor av bättre kvalité, tips? Budget 5k

  Vad tycker ni om den skouppsättninhen för en nybörjare? Ska jag köpa något annat ist?

 3. Jerry: Ett par chelseas i brunt läder och plain cap toes i brun mocka är en utmärkt start skulle jag säga, och tycker absolut inte du ska sälja dina Aldwych om du gillar de skorna, det känns som användbara skor, betydligt mer användbara än svarta cap toe oxfords om du som du säger bara har kostym någon gång ibland. Sedan kan det vara schysst ha såna med, men egentligen skulle jag själv först gå på ett par mörkbruna diton eller ev med punched cap toe, som oxfords fortfarande formella nog för många tillställningar men mer användbara i vardagen, till allt från jeans eller chinos till flannellbyxor med kavaj eller mörk kostym (ej klädkoden mörk kostym dock). Kängor upp till det prisspannet finns det hur mycket bra alternativ som helst, du får nog specificera lite mer om man ska kunna ge vägledning.

 4. Jerry skriver:

  Jag letar efter vinterkängor i prisklassen upp till max 4000kr, söker ett par kängor som har snörning men att man har en dragkedja vid sidan av skon vilket gör att man slipper knyta upp skon varje gång efter användning.

  Tack för dina tips angående skor. Har kollat på modellerna du skrev. skillnaden mellan mörkbruna diton och punched cap toe är helt enkelt hur tån på skon ser ut? Diton har mönstrad tå och punched cap toe har slät, korrekt?

  Tycker du/ni det ser bättre ut med ett par diton/punched cap toe’s i mörkbrun skinn till mörkblå kostym än vad ett par mocka gör?
  Tycker personligen mocka känns ledigare på något sätt, men det kanske redan är allmänt känt?

  Vad tycker du/ni om att jag planerar att köpa ett par till chelsea boots, i färgen svart för att variera skorna emellan.
  Då jag läst här att man inte ska gå i samma skor pågrund av att man svettas 2 dagar i rad.
  Vill främst ha svart då jag har svart vinterjacka och gillar att gå i svarta jeans när jag inte orkar fixa till mig. Funkar ju tyvärr inte med andra skor till svarta jeans, eller ska jag helt enkelt avvänja mig och testa ett par andra skor i annan färg i min rotation? Isåfall vilken? Kan tilläggas att jag inte använt svarta jeans sen jag fått intresse för skor, då man blivit lite mer klädmedveten och vet inte riktigt hur det ska gå utan svarta skor.

  Nu blev inlägget väldigt långt, hoppas ni hänger med!

  Tack

 5. Anonym skriver:

  Ordet dito har inget med modell av skor att göra. Dito betyder olika beroende på sammanhang, i detta fall kan du till exempel sätta in ordet ”motsvarigheter” istället för ”diton” så kanske du förstår lite bättre.

 6. Jerry skriver:

  Tack ^då är jag med!

  Har ni tips på kängor med snörning och med dragkedja bakom eller sidan av skon? budget 4k
  Gärna mörkbruna men svarta funkar också

 7. Gustav skriver:

  @JERRY: Det är nog relativt ovanligt med snörning och dragkedja, kan inte påminna mig om att jag sett det. Dragkejda har sina uppenbara fördelar men på ett par ”sjysstare” kängor är det svårt att hitta, anledningen är att man ”ska” snöra kängorna vid varje tillfälle. Precis som i lågskor sitter skorna bättre på om man drar åt snörena och de slits inte lika mycket.

  Gällande skomodeller har du från Loake exv. modellerna Hyde (3100 kr), Burford (2900 kr) eller Wharfdale/Bedale (3200 kr). Från Allen Från Allen Edmonds finns snygga Fifth Street Boot (4200 kr) och Dalton Boot (4400 kr). Ett kul alternativ är Balmoral boot med grainat skinn, finns hos Skolyx: http://www.skolyx.se/sv/skor/244-balmoral-boot.html. Sista bilden där visar att du kan lägga på riktigt snygg patina på egen hand, använd bara färgad skokräm och avsluta med ett vax för extra shine.

  Hoppas du hittar några du gillar!

 8. Jerry: Du har fått bra tips ovan av Gustav. Som han skriver är det svårt att hitta bra kängor med dragkedja, framför allt då för att det är sämre på många sätt. Vill du ha svarta chelseas och tror du kommer använda det mkt så absolut. Tror du dock att du kommer sluta gå med svarta jeans kanske andra typer av kängor i annan färg är bättre alternativ.

 9. Peter skriver:

  Är det någon som vet vilket märke Skoaktiebolaget kommer att ta in? Eller finns det några insatta gissningar?

 10. Peter: Jo då, jag såg det på första bilden de la upp 🙂 Vet man vad man ska titta efter går det ofta lista ut vilken tillverkare det handlar om när butiker som Sko-AB lägger upp teasers inför att nya tillverkare ska lanseras. Det roliga är ju dock folks gissningar, så jag tänker inte avslöja något i förväg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet