MENU
Vinterreor

by • 2016/01/02 • KöptipsComments (21)4587

Köptips – Vinterreor

Reasäsongen är här och som brukligt tipsar jag om några av de pågående reorna av kvalitetsskor runt om vårt avlånga internet. Förutom det också om en ny Shoegazing After Work den 29 januari i Göteborg.

 

Matthew Cookson

-

 

Franska butiken Matthew Cookson med private label-skor gjorda främst av Crockett & Jones och Santoni har breddat reautbudet de senaste årens utförsäljningar. Den här vändan finns ett tiotal modeller som i de flesta fallen är tillgängliga i många storlekar. Rabatten är också rätt generös, mellan 30-45%, vilket innebär att man kan få ett par C&J till benchgrade-standard för ca 2 750 SEK (€300) får ses som riktigt bra.

 

 

Shipton & Heneage

-

 

Brittiska ”förlagan” till Matthew Cookson, Shipton & Heneage, har också bra reor och private label-skor av bland andra Crockett & Jones, men inte minst på grund av det starka pundet blir det kanske inte riktigt lika fördelaktigt. Mycket möjligt man kan hitta något schysst i utbudet ändå, då det är stort, med rabatter på ca 20-30%.

 

 

Italigente

-

 

Hos svensk-italienska Italigente har vi sex av 15 modeller med i säsongsrean, där det är 30% rabatt. Det innebär att standardsortimentet ligger på 2750 kr (€300), men man kan också få Italigente Basic-seriens svarta plain cap toe oxford för drygt 1700 kronor.

 

 

Pediwear

-

 

Pediwear har som brukligt ett rätt digert reautbud med upp till 30% rabatt, precis som dess främste konkurrent Herring Shoes (vars rea började tidigt och redan figurerat i det här inlägget). Går man dessutom med i deras kundklubb får man ytterligare 5%. De flesta av nätbutikens märken finns representerade på rean, bland annat mycket Alfred Sargent, en del Tricker’s, Barker, Sanders med mera.

 

 

Upper Shoes

-

 

Franska Upper Shoes brukar vara med på mina realistor, de kan vara lite extra intressanta för vissa av er då de rear skor från märken som annars rätt sällan dyker upp till rabatterat pris, som Crockett & Jones och John Lobb Paris. I år dock mest från bland andra Cordwainer, Santoni och Church’s, nedsatta med mellan 20-45%.

 

 

New & Lingwood

-

 

New & Lingwood har många fina skor sålda under eget namn och tillverkade av bland andra Cheaney på rea, nedsatta med mellan 20-30%. Det är mest klassiska modeller på lika klassiska läster, några av mina favoriter är modellerna i den fina mellanbruna mockanyansen Fox suede som en chelsea boot och en semi brogue oxford finns i.

 

 

Spiga 3

-

 

Lite ovanligt att jag tipsar om en rea med bara en sko (i övrigt bara kläder på rean), men då det handlar om att man kan få Riccardo Bestettis handrandsydda RTW-wholecut i burgundy för bara 6000 kronor känns det ändå som det kan vara intressant. Några storlekar finns fortfarande kvar av modellen hos göteborgsbutiken Spiga 3.

 

Har ni fler tips på bra reor får ni mer än gärna tipsa om dem i kommentarsfältet nedan.

 

 


 

 

Nu kör vi en Shoegazing After Work i Göteborg igen, på initiativ av ett antal av er som brukar delta. Fredag 29 januari efter kl. 17 träffas vi på John Scott’s Stable på Kyrkogatan 33 i Göteborg, där det brukar finnas okej med plats. Kom och träffa likasinnade skointresserade och ha en trevlig kväll!

 

21 Responses to Köptips – Vinterreor

 1. Aram skriver:

  http://www.bogart.co.uk har just nu riktigt sjysta priser på R.M. Williams, 25% på hela sortimentet!!

 2. Andreas skriver:

  Vad är det för skor längst upp i bannern?

 3. Aram: Bra tips! Finns även några Loake-kängor i utbudet som också verkar gälla för rabattkoden.

  Andreas: De är från Matthew Cookson, gjorda av Crockett & Jones.

 4. Thomas skriver:

  Hej,

  Matthew Cookson är nytt märke för mig. Är det bra skor? Om jag förstår det rätt är det C&J som tillverkar dom?

 5. Per Arvidsson skriver:

  Jag var och klämde på Bestetti-skorna på Spiga 3 häromdagen och de är verkligen extremt mycket sko för pengarna. Sannolikt dröjer det innan en sådan möjlighet dyker upp igen.

 6. Profilbild på Johan Johan skriver:

  Tänkte handla ett par skor från Upper-shoes. Men 40€ frakt?! Att man får betala för frakten kan jag köpa, men inte kostar det 40€ att skicka ett par skor från Frankrike..
  Tack för tipsen! 🙂

 7. Thomas: Ja de som är gjorda i England är gjorda av C&J till Benchgrade-standard som jag förstått det, så det är bra grejer.

  Per: Ja det är sannerligen ett bra pris för dem. Endast ett par kvar nu.

  Johan: Ja det är mycket ja. Men är så för vissa butiker som inte fokuserar på att exportera skor, som Upper Shoes, de har rätt dyra fraktkostnader internationellt. Så när en del butiker i Sverige skickar utomlands också.

 8. Får själv tipsa om en till rea jag precis upptäckte, nederländska Oger har massa Santoni och en del Sutor Mantellassi mm med rätt bra rabatter: https://www.oger.nl/?___store=en&___from_store=nl

 9. Kalle skriver:

  Kollade på Italigientes utbud, gillar kängan till salu. En sak som jag dock undrar över är varför alla priser är i Euro ? Sker även betalningen i Euro? Då tillkommer en växlingsavgift så de 30% rabatt blir snabbt mindre.

 10. Thomas skriver:

  Slog till på ett par Matthew Cookson, tack för tipsen!

 11. Kalle: Kul du gillar kängan. Italigente säljer en stor andel av webbförsäljningen internationellt, så är naturligt att ha euro (då är krångligt ha flera olika valutor i Shopify som vi har webbshopen i). Och även om valutakurserna hos PayPal är sisådär är det med nuvarande euro-läge ändå nästan alltid förmånligt. I Sverige kostar kängan 4295 SEK i butik, 30% rabatt på det blir 3006 SEK. På hemsidan i Euro nu med PayPals rate blir det med 30% rabatt €317,5 = 2830 SEK ( https://www.paypal.com/au/cgi-bin/webscr?cmd=_convert-currency-generic ). Så du behöver inte känna dig blåst inte 🙂

  Thomas: Trevligt, vad blev det?

 12. Thomas skriver:

  JI: ett par http://matthewcookson.com/boutique/shoes/dulverton-dainite-dark-brown/?lang=en

  Det är mitt andra par kvalitetsskor. Har ett par Loake1880 chukka sedan tidigare. Ska bli kul!

 13. Thomas: Gött, perfekt bassko!

 14. Ola skriver:

  Tjena Jesper!

  Tack för en mycket bra hemsida/blogg. Är lite tveksam till att köpa kvalitetsskor via nätet. Anledningen är att jag har ganska högt insteg som gör det svårt att hitta skor som passar. Framför allt Oxford. Testade Enzo Bonafe på skoaktiebolaget för ett par veckor sedan och de satt bra. Kan du möjligtvis tipsa om fler märken som jobbar med högre insteg? Tack på förhand. /Ola

 15. Tony skriver:

  Paul and friends på NK har 30% på hela utbudet (carmina och trickers). Fanns mycket fint kvar, bl.a. en del cordovan från carmina för 3500! Tyvärr blev julen för dyr så jag lämnade tomhänt. 🙁

 16. Ola: Tack så mycket! Handlar man online brukar jag säga att man ska räkna in byte i budgeten för skorna, och vara beredd på att få returnera. Vass U- och F-läster och Bestettis skor har rätt högt insteg, och även Italigentes läster har lite högre insteg, så det är några märken som kan vara värda att titta närmre på för dig.

  Tony: Bra tips!

 17. Mästaren skriver:

  Shoepassion har tydligen börjat med rea också, för oss med lite tunnare plånböcker …

 18. Ola skriver:

  Stort tack för svar och bra tips! Ska titta närmare på dessa märken. Fortsätter följa bloggen med stort intresse. /Ola

 19. Thomas skriver:

  JI: Cooksons Dulvertons satt verkligen HELT perfekt! (tror jag iaf, dom smiter åt ordentligt, sådär man känner att man har finskor på sig, men jag ska gå in dom och låta dom stå med shoe tree så blir det nog bra). Det är inget hälglapp, ”felaktiga” veck eller något sådant alls (jämfört med mina Loake).

  Hur vet man vilken läst skon är tillverkad på? Jag förstår att olika märken har olika lästmodeller vilket gör jämförelser svåra, men kan man få något hum om vad man ska jämföra och leta efter i kommande inköp när Dulvertonen är alla passformars moder?

 20. Thomas: Härligt att du hittat en läst som sitter så bra! Dulverton är inte gjord av Crockett & Jones, är jag rätt säker på när jag tittar på den, så troligen Santoni. Enklast är nästan att du frågar Matthew Cookson, dels vilka andra modeller på den lästen de har, verkar vara några andra bland annat några boots, och sen om vad den heter hos Santoni, är de förhoppningsvis öppna med.

 21. Thomas skriver:

  JI: Det har du ju såklart helt rätt i, utmärkt. Tack för fin blogg och alla bra tips!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet