MENU
DSC04309

by • 2015/11/08 • Bilden, InspirationComments (6)3133

Bilden – Tålig mocka

En sak jag ofta tjatar om här på bloggen är att mocka tål mer än vad gemene man ofta tror. De här skorna är ett exempel på det. Gamla och väldigt väl använda Red Wing-kängor som varit med om mycket genom åren. Lite om det och en påminnelse om tisdagens Shoegazing After Work i Stockholm.

 

Den tuffa användningen har så klart inte gått obemärkt förbi kängorna, konstigt vore väl det, men de skulle bli riktigt fina igen om man tvättade upp dem nu (de är display-skor i skobutiken Lester i Göteborg, och man har medvetet låtit de vara smutsiga och dana). Det är egentligen bara ett ställe på högerskons tå där mockan nötts ner lite, och här hade det om de var i vanligt läder garanterat varit ordentliga märken också, i övrigt är den i gott skick. Värt jämföra med skorna från det tidigare bildspecialinlägget, där det inte handlat om att man använt skorna tufft utan misshandlat dem, två olika saker.

 


 

Ni som bor i Stockholm, glöm inte att det på tisdag 10 november är dags för höstens omgång av Shoegazing After Work. Detta på BankOmat vid Odenplan efter klockan 18. Håller i trådarna denna gång gör Niklas Nordin, som bland annat skrivit artikeln om patinering med läderfärg här på Shoegazing. Välkomna till en riktig skosnackarkväll!

 

6 Responses to Bilden – Tålig mocka

 1. Cobbler skriver:

  Mockaborste på det nötta stället, då fibrerna bara förmodligen har lagt sig ner pga fett och div.

 2. Cobbler: Nja, tyckte det såg ut som att det var nednött till under den slipade ytan. Men brukar se ok ut om man tvättar och sprayar med pigmenterad impregneringsspray.

 3. DrDre skriver:

  Hur tåligt är mocka jämfört med vanligt läder? 50%? 80%?

 4. Dr Dre: Svårt säga det på det sättet, skiljer ju jättemycket mellan olika typer av vanligt slätpressat läder hur tåligt det är, precis som att det skiljer mellan mockavarianter hur tåligt det är. Men ett bra reversed calf-mockaläder kan absolut tåla minst lika mycket som de flesta slätpressade gör. Den största skillnaden är väl egentligen att när mocka blir riktigt nedslitet kan man inte täcka över det på riktigt samma sätt som man kan med slätpressat läder. Å andra sidan kan slätpressat bli mkt veckat och få sprickor på ett sätt som inte mocka får.

 5. Profilbild på Halmstad Halmstad skriver:

  Mina mockabrogues fick tryckmärken hos en ovarsam skomakare. Helt omöjligt att återställa dem med borste eller annat. Funkar ett tag men tillbaka till noll snart igen.

 6. Halmstad: Segt. Har aldrig varit med om att få tryckmärken på mocka själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet