MENU
DSC09362

by • 2015/10/11 • Köptips, Larssons SkorComments (11)2538

Köptips – Larssons Skomakeri Private Label

Larssons Skomakeri på Södra Vägen anses av många vara ett av Göteborgs främsta skomakerier, och de senaste åren har utbudet av skor hela tiden vuxit i dess butiksdel. Nu har Bassam Antar som driver stället tagit in en egen Private Label-kollektion av Goodyear-randsydda skor tillverkade i Spanien.

 

Åtta modeller består första kollektionen av.

Elva modeller består första kollektionen av (en dubblett på bilden ovan).

 

Den första kollektionen han tagit in nu består till största delen av klassiska modeller på en läst med en traditionell rund tå, men några som sticker ut lite som en derby i blå mocka och en single monk, båda split toes. Skorna är gjorda av franskt full grain-kalvläder, är som sagt Goodyear-randsydda och har en svagt välvd midja. Priset ligger på 2600 SEK, och första intrycket är att det är klart godkänd kvalitet för den prislappen. Jag provade den runda lästen som de flesta modellerna satt på, och den var relativt normal i storleken, kanske aningens aningens mindre än någon sorts ”True to Size”, enda stället UK10,5 satt lite tajt på mig var vid nedre delen av insteget, men annars satt den fint och exempelvis hälpartiet hade en fin form som höll fast foten bra.

 

Single monk med split toe.

Single monk med split toe och 360° avlappssöm för lite robustare intryck.

Den alla modellerna utom en är gjord på.

Den alla modellerna utom en är gjord på.

Sulan.

Sulan.

 

Skorna görs av en tillverkare som heter The Goodyear Welted Shoes Co. som är baserat i spanska skodistriktet Almansa. De gör i princip enbart Private Label-skor åt olika märken och butiker runt om i världen.
Larssons Skor kommer redan under första halvan av nästa år att öka utbudet, då med modeller med lite högre specifikation där ovanlädret kommer vara lite finare och det kommer vara en stängd kanal under sulan. Priserna på de väntas landa på strax under 3000 kronor. Tyvärr har Larssons ingen webbshop, så man behöver besöka butiken i Göteborg för att kunna prova och köpa dessa skor.

 

Semi brogue i tan.

Semi brogue i tan.

Syskonet i svart när jag provade den.

Syskonet i svart när jag provade den.

Uppradat.

Uppradat.

 

11 Responses to Köptips – Larssons Skomakeri Private Label

 1. Oskar skriver:

  Enbart lädersulor?

 2. Oskar: Bara lädersulor i nuläget, men kan säkert komma gummisulor i framtiden.

  Torpacosaurus: Ja är roligt att utbudet av bra skor ökar, både när det gäller nya etablerade tillverkare och såna här Private Label-satsningar.

 3. Profilbild på Marre Marre skriver:

  Vafalls! Har Göteborg gått och blivit Sveriges ”skohuvudstad” ? Kul initiativ i vilket fall 🙂

 4. Marre: Hehe, ja nog finns det en överrepresentation av både bra skor och av skointresserade i Göteborg, sett till stans storlek. Vet inte vad det beror på, men jag är glad att det är så iom att jag bor här 🙂

 5. Profilbild på Christofer AT Christofer AT skriver:

  Nu har du ju bara testat dessa, men ifall de jämförs med loake eller yanko. ?

  Försöker få storebrorsan att köpa kvalitéskor.

 6. Christofer AT: Svårt säga, ungefär i nivå med Loake 1880 skulle jag säga, Yanko har jag upplevt som snäppet vassare så de kanske allra mest för pengarna av de tre. Men som alltid är passform och vilken typ av sko man själv gillar det viktigaste här.

 7. Jesper, du undrar varför det finns en överrepresentation av skor och skointresserade i Göteborg. Tanken har inte slagit dig att det är du som är orsaken? ^^

 8. macco12345678 skriver:

  Grymt kul!

 9. Patrique: Hehe nja, visst att det kanske blir att jag skriver lite extra om Gbg iom att jag bor här, men annars borde det vara lika lätt läsa bloggen varhelst i Sverige man än bor, så tror mer att det är ”slumpmässiga men lyckliga omständigheter” som gör att det är så än att det beror på mig.

  Macco: Ja skoj med satsningar!

 10. lano skriver:

  Kul att han satsar. Bra pris som instegsmodell för den som inte vill lägga så mycket. Detta är ju den prisklass ”alla har råd med” och säkert håller de finfint.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet