MENU
G&G Kent

by • 2015/08/16 • Davidsons Skomakeri, Gaziano and Girling, KöptipsComments (16)3192

Köptips – Rea vid nyöppning av Davidsons Skomakeri

Den 5 september firar Davidsons Skomakeri i Uppsala flytten till nya adressen Vaksalagatan 14, det med en ”Grand Opening”. Då kommer det också vara flera riktigt bra erbjudanden på några av deras produkter, bland annat börjar de en utförsäljning av sina Gaziano & Girling-modeller som kommer vara nedsatta med hela 5000 kronor.

 

Gaziano & Girling har precis som de flesta brittiska märkena gått upp kraftigt i pris de senaste åren, av lite olika anledningar. Listpriset idag är kring 13 000 kronor, vilket är inklusive lästade skoblock för 2000 kronor. Med rabatten hos Davidsons nu så hamnar man alltså istället på 8000 kronor, vilket är nästan i nivå med när märket introducerades här i Sverige för cirka fem år sedan, men dock då med lästade skoblock nu också. För många ett betydligt rimligare pris än dagens ordinarie. Davidsons har sex olika modeller av G&G, flera av de finns kvar i många storlekar, och några är i den bredare F-vidden som fungerar bättre för ganska många svenskar (här kan man se modellerna och vilka storlekar de finns i). Kan vara bra fyndläge med andra ord.

 

Den här suveräna kängan, Wigmore i Vintage Rioja/Burgundy highland grain på MH71-lästen, kan man få 5000 kronor billigare än normalt från och med öppningstillställningen den 5 september.

Den här suveräna kängan, Wigmore i Vintage Rioja/Burgundy highland grain på MH71-lästen, kan man få 5000 kronor billigare än normalt från och med öppningstillställningen den 5 september. Bilder ovan: Davidsons Skomakeri

 

Utöver detta kommer man också ha en rabatt bara under dagen på galoscher från svenska företaget Fred & Matt. Deras variant är en översko med vattentät textilöverdel och gummisula, som ser rätt annorlunda ut mot hur galoscher brukar vara. Det är inte spikat än exakt vad de kommer kosta under öppningskalaset, men en bit under ordinarie 1195 kr kommer det vara i alla fall.
Dessutom kommer det vara rea på bland annat innetofflor från Bowhill & Elliot och lite annat smått och gott.
Skomakeriet har redan flyttat och öppnat till de nya lokalerna på Vaksalagatan 14, men den 5 september är alltså själva inflyttningsfesten.

 

Galosch från Fred & Matt gjord i stretchtyg med tejpade sömmar, plus gummisula. Bild: Hi Consumtion

Galosch från Fred & Matt gjord i stretchtyg med tejpade sömmar, plus gummisula. Bild: Hi Consumtion

Davidsons nya lokaler som invigs officiellt med en Grande Opening den 5 september.

Davidsons nya lokaler som invigs officiellt med en Grande Opening den 5 september. Bild: Davidsons Skomakeri

 

 

16 Responses to Köptips – Rea vid nyöppning av Davidsons Skomakeri

 1. Daniel skriver:

  Ännu ett bevis att marknaden i sverige ökar för skor i detta segment. Att Uppsala med ca 200 000 invånare är 4e störst hjälper säkert också till. Gissar också att det finns många herrar inom medicinen som vill ha schyssta skor. Hoppas komma till staden någon gång. All lycka till

 2. Profilbild på Niklas Nordin Niklas Nordin skriver:

  Synd att han har så få storlekar bara….eller min plånbok är glad.

  Annars har ju Bespoke England ganska bra erbjudande/rea på John Lobb för tillfället om
  någon missat detta.
  http://www.bespoke-england.co.uk/

 3. Niklas: Allt är relativt, med den sortens rea tycker jag snarare det var ganska många kvar i de vanligaste storlekarna.

  Jupp BE har mkt Lobb nu. Är ju subs han säljer dock därav de låga priserna, och de är angivna exkl. moms, så man är medveten om det.

 4. Tony skriver:

  Han verkar ha svårt att bestämma prisnivån på sina GG. Bara några månader sedan han höjde priset med en ganska ansenlig mängd tusenlappar…

 5. Tony: Alla G&G återförsäljare höjde priserna ansenligt i våras, deras årliga prisjustering var rätt kraftig då av olika anledningar. Men har han har väl inte ändrat den igen sedan dess?

 6. Tony skriver:

  Nej hans priser på GG har aldrig justerats utan har reflekterat inköpspriset för de par han har haft på lager. De par som har legat på hyllan ett tag har mao legat riktigt bra i pris. Plötsligt så chockhöjdes priserna och nu ska de sänkas igen.

  Det är alltså samma skor vi pratar om, inga nya modeller eller storlekar.

 7. Per Arvidsson skriver:

  Lästade block för 2000 kr? Låter väldigt dyrt.

 8. Profilbild på Christofer AT Christofer AT skriver:

  Ingen rea på Crockett?

 9. Tony: Aha trodde du pratade om Nick på Bespoke-England, bara för kommentaren innan var om det 🙂 Davidsons ”chockhöjning” i våras var i samband med den vanliga höjningen och tror jag var för att G&G centralt önskat att alla ordinarie priser är i samma nivå, när inte rea.

  Per Arvidsson: Ja, det är mycket, i England är det ännu mer, 2400 SEK blir det där. Och G&G har också sedan i våras varit väldigt tydliga med att de önskar att ÅF ska sälja med blocken (det gör de nämligen själva i sin webbshop och butik..), så de flesta gör så om än inte alla.

  Christofer: Nej det tror jag inte. Davidsons vill nog bli av med sina G&G, men Crockett ska de naturligtvis fortsätta med.

 10. Tony skriver:

  Nä, jag pratade om Uppsala 🙂

  Men på tal om Nick så är jag riktigt nyfiken på ett par Becketts i black espresso. En brun ton som ska vara så mörk att den nästan är svart låter ju kul. Borde gå att ta ner en ton också med lite renovateur och envishet om den skulle upplevas för ”svart”.

 11. Per Arvidsson skriver:

  Becketts är en väldigt fin sko, jag har kängvarianten Brooklands i black museum. Det är dock en lite knepig färg. Svart som inte är svart kan lätt se lite sjavigt ut, man får tänka till med byxval och putsa dem noggrannt.

 12. Kalle skriver:

  Tror också det bara handlar om sälja slut på GG. Verkar inte gått som tåget direkt…

  Hoppas det är ok med min off-topic fråga, men går det att sätta i hälfoder i Mocka skor? Kom och tänka på det då jag isf gör det hos Davidsons.

 13. Kalle skriver:

  Särskrivningen av Mockaskor skylls på Iphone och T9!

 14. Kalle: Ja absolut, det är ingen skillnad mot skor i vanligt läder.

 15. Profilbild på Tjelander Tjelander skriver:

  Ang galoscherna från Fred&Matt; de borde även vara ett alternativ när man har mockaskor va? Har för mig att man inte ska ha gummigaloscher över mocka…

 16. Tjelander: Ja man tycker det. Får faktiskt hem ett par i dagarna och kommer recensera dem senare i höst, då lovar jag återkomma i ämnet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet