MENU
Björkmans 1

by • 2015/07/19 • Björkmans Skomakeri, Davidsons Skomakeri, NyhetComments (5)2219

Nyhet – Björkmans Skomakeri öppnar i Falun

Björkmans Skomakeri i lilla Ludvika är av många ansett som ett av de främsta i Sverige. Inom kort kommer de öppna upp ett systerskomakeri i Dalarnas residensstad Falun, vilket lär glädja många skointresserade i både Falun och omnejden som slipper åka till Ludvika varje gång skor ska fixas, som många gjort innan. Också kort om att ett annat skomakeri, Davidsons i Uppsala, precis flyttat till nya större lokaler.

 

Björkmans Skomakeri utsågs förra året till Ludvikas bästa butik. Nu öppnar man också i Falun. Bild: Björkmans Skomakeri

Björkmans Skomakeri utsågs förra året till Ludvikas bästa butik. Nu öppnar man också i Falun. Bild: Björkmans Skomakeri

 

Björkmans har tagit över en lokal på Åsgatan som går mitt igenom centrala stan. De kommer nu under de kommande veckorna flytta dit maskiner och inreda butiken, för att förhoppningsvis slå upp dörren i början av september någon gång. Det kommer framför allt att vara sonen i familjen, Pelle Björkman, som kommer att jobba i Falun, även om han kommer att växla en del med pappa Anders och mamma Mona. För Falun som ändå är en stad på 40 000 invånare blir det ett bra tillskott på den annars ganska glesa skomakerisidan, och också en möjlighet att köpa bra skor på hemmaplan då Björkmans säljer Loake, Barker och Crockett & Jones. Björkmans är också ett av väldigt få skomakerier i Sverige som fortfarande gör bespokeskor.

 

Nya tillhållet för Davidsons Skomakeri.

Nya tillhållet för Davidsons Skomakeri i Uppsala. Bild: Davidsons Skomakeri

 

I en annan del av Sverige, i Uppsala, har ett annat välrenommerat skomakeri bytt upp sig lokalmässigt. Davidsons Skomakeri har flyttat runt hörnet från gamla stället till nya adressen Vaksalagatan 14. De större lokalerna har fått specialbeställd butiksinredning och ger större möjligheter för lagerhållning. Den 11 augusti öppnar man på nya stället.

 

5 Responses to Nyhet – Björkmans Skomakeri öppnar i Falun

 1. Anderifal skriver:

  Sjukt kul att Björkmans kommer till stan. Varmt välkomna!

 2. Profilbild på Joakim Joakim skriver:

  Roligt att vi får ett riktigt skomakeri i Falun och att det går så bra för Davidson. Var ju bara några år sedan han bytte upp sig till nuvarande lokal från ett litet krypin ?

 3. Anderifal och Joakim: Ja, känns utmärkt för stan! Och det rullar nog på riktigt skapligt för Davidsons ja, får se hur länge de stannar på den här adressen innan de behöver ännu större 🙂

 4. Kalle skriver:

  5 sep så håller davidsons en ”Grand opening” med rea på GG, nyheter och någon skovårdsskola. Om någon har vägarna förbi!

 5. Maran skriver:

  …trodde de redan hade öppnat. Fick vända med min överlastade kasse full med skor.. Återkommer väl senare när de öppnat:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet