MENU
DSC01251

by • 2015/06/22 • Guide, Inspiration, Min skosamlingComments (18)5927

Guide – Min skosamling 3

Dags så för den årliga genomgången av min skosamling. Då inte mindre än tio par ska säljas av (mer om det nedan) på grund mina fotproblem och viss viktökning som gör att de inte passar längre, blir det en sorts bokslut över hur den ser ut för tillfället, innan mycket ska bort och lite nytt trevligt ska in.

 

Antalet par är i nuläget 25 stycken. Det var några fler för någon månad sedan, men ett par modeller har redan sålts. Mina fotproblem har jag haft uppe flera gånger tidigare här på bloggen, de kom sig av att jag gillade att ha tajta skor till för ett par år sedan, och det i kombination med att jag sakta gått upp en del i vikt gjorde att jag utvecklade hallux valgus på högerfoten och också har problem med ett par förhårdnader. Då jag nu bestämt mig för att inte ha kvar några skor som är lite tajta och kan orsaka att dessa problem inte bättrar sig eller till och med blir värre, kommer alltså flera par säljas nu (det är något par till jag har som är lite, lite på gränsen, men som jag behåller i alla fall tills vidare). Vilka de som ska avyttras är och pris och så för den som är intresserad står det mer om sist i artikeln.

Nu fokuserar vi på samlingen, och precis som vanligt används Loake Aldwych på Capital-lästen som referenssko. Den har jag storlek UK10 i, i standardvidden F. Min vanliga storlek har gått från UK10 till mer UK10 i extravidd eller UK10,5. Då Capital-lästen är stor i storleken fungerar den dock utmärkt för mig fortfarande.

 

-

Första raden från vänster: Crockett & Jones Chelsea 5, Bexley Enfield, Yanko Chelsea, Carmina Jumper boot, J. FitzPatrick Wedgwood.
Andra raden: Carmina 905 chukka, Wildsmith Sloane, Loake Aldwych, Italigente Venezia, Melker Shoes Plain cap toe oxford.
Tredje raden: Gaziano & Girling Hove, Cheaney Holyrood, Riccardo Bestetti Novecento Special oxford, Vass Double monk, Gaziano & Girling Cambridge.
Fjärde raden: Maftei Seamless wholecut, Antonio Meccariello Punched wholecut, Vass London 3-eyelet, Maftei 3-eyelet derby, Jan Kielman Quarter brogue.
Femte raden: Italigente for Shoegazing Napoli, Alfred Sargent Hunt, Yanko Rawley, Riccardo Bestetti Novecento Maverick, John Lobb Towcester.

 

-

 

-

 

 

Crockett & Jones Chelsea 5

-

 

Färg: Antique nubuck, läst: 335.  Gjorda på dubbel dainitesula och i aningen vaxiga antique nubuck-lädret, som ändå som synes går att få en fin puts på. En av Crockett & Jones rymligare läster, där vissa kan gå ner en halv storlek mot normalt. Jag kan bära UK10, som är ungefär jämförbar med Loake Capital i samma storlek.

 

-

 

-

 

 

Bexley Enfield

-

 

Färg: Chocolate, läst: ?. För det ytterst humana priset på en dryg tusenlapp är Bexley helt okej skor, men det märks att de är billiga.  Man får vad man betalar för helt enkelt. Jag har tidigare använt de mest när det varit riktigt slaskigt eller snöigt. Senaste vintern stod de dock helt oanvända då de är lite små för mig.

 

-

 

-

 

 

Yanko Chelsea

-

 

Färg: Handmålad chestnut-nyans av Niklas Nordin för Skolyx, läst: 961. Riktigt trevlig chelsea från spanska Yanko, som dock är aningen för små för mig, och därför inte använts alls och sorgligt nog får säljas direkt. Storleken är lite mindre överlag mot Capital-lästen, mer motsvarande någon sorts True to size-storlek (om sådan nu finns).

 

-

 

-

 

 

Carmina Jumper boot

-

 

Färg: Brown grain, läst: Oscar. Jumper boots är väldigt populära, det här är en version från Carmina som säljs hos Skoaktiebolaget. En ganska nätt version, som exempelvis saknar stormrand. Den här är från första leveransen, då de hade Commando-gummisula limmad på lädersula. Numera säljs den med Ridgeway-sula helt i gummi. Storleken är vad man brukar benämna True to size, det vill säga aningen mindre än Loakes Capital-läst.

 

-

 

-

 

 

J. FitzPatrick Wedgwood

-

 

Färg: Brown suede, läst: TMG. Balmoral-kängor på en av J. FitzPatricks något rundare läster, med Wensum-liknande gummisula som gör den väldigt nätt. Mellanbrun mocka från Charles F. Stead. J. FitzPatricks läster är ganska standard och jämförbara med många av Crockett & Jones och Carminas läster storleksmässigt. Lite mindre överlag än referensskon Loake Aldwych.

 

-

 

-

 

 

Carmina 905 chukka

-

 

Färg: tan, läst: Rain. Suverän chukka från spanska Carmina som är mångsidig med sin enkla Dainite-sula, vilket gör att den kan användas stora delar av vintern ända in på svalare sommardagar när det regnar ute. Rain-lästen är stor i storleken, med bredd över “ballen” och högt insteg, vilket gjort att jag kunnat gå ner en halv storlek till UK9,5 mot min normala 10.

 

-

 

-

 

 

Wildsmith Sloane

-

 

Färg: Black calf, läst: 216. Klassiska svarta cap toes på rund, klassisk läst. Jag uppfattar Wildsmith som väldigt mycket skor för pengarna och ett seriöst alternativ till Crockett & Jones Benchgrade eller Carmina. Tyvärr är märket mer eller mindre i dvala efter att mannen som var drivande bakom nylanseringen, Chay Cooper, sedan en tid gått över till Crockett & Jones. Skorna är gjorda på en ganska lång läst, om än inte lika lång som Capital, och smalare viddmässigt. Insteget ungefär jämförbart.

 

-

 

-

 

 

Loake Aldwych

-

 

Färg: Dark brown, läst: Capital. Här är alltså referensskon i egen hög person, Loake Aldwych.  Ingår i Loakes topplinje 1880 som är en populär och bra budgetkvalitetssko. Loakes Capital-läst är rätt stora i storleken, både långa och ganska breda, med ett rätt normalt insteg.

 

-

 

-

 

 

Italigente Venezia

-

 

Färg: Caffe, läst: 29. Wholecut med medaljong på Italigentes svagt mejslade läst 29, gjord i den djupt bruna nyansen Caffe. Blake/Rapid-sydda. Italigente är lite stora i storleken, men här fungerar ändå storlek 45 väldigt bra för mig, lite mycket luft framför tårna möjligen, men då skons flexpunkt hamnar bra mot mina fötters bredaste del gör det inget. Lite mer inåtsvängd hålfot än standard för de flesta RTW-skorna som passar mig fint. Storlek 45 ganska likt Capital i UK10 storleksmässigt, kanske aningen, aningen rymligare.

 

-

 

-

 

 

Melker Shoes Plain cap toe oxford

-

 

Färg: Annonay Vegano Burnishing calf 2444, läst: bespoke. Paret som jag var med och gjorde under bespokeskotillverkningskursen gick fick som nämnts tyvärr en reva när lästerna drogs ut, så detta är det nya par Janne Melkersson gjorde med ett annat läder, mycket treliga Vegano-kalvskinnet från franska D’Annonay. Väldigt trevlig sko det här, klassisk brun cap toe på elegant rund läst, som jag kommer använda mycket.

 

-

 

-

 

 

Gaziano & Girling Hove

-

 

Färg: Vintage oak, läst: DG70. Ett par jag använder ofta, väldigt bekväma med sina enkla Dainite-sulor som gör de utmärkta för blöta höst, vår och vinterdagar. Jag är normalt inte så förtjust i derbys, men de här älskar jag. Gillar att de är elegantare och nättare än Edward Greens Dover. Har UK10 i F-vidd (E standard hos G&G), och då G&G är lite små i storlekarna är dessa ändå mindre överlag än Capital-lästen.

 

-

 

-

 

 

Cheaney Holyrood

-

 

Färg: Bronzed espresso, läst: 208. Cheaneys topplinje Imperial är en intressant och lite bortglömd konkurrent till exempelvis Crockett & Jones Handgrade och Alfred Sargent Exclusive. Ritsnedlagda sulor och rätt extrem fiddle waist, och bra nivå på ovanlädret. Lästen är rätt smal, skon är betydligt tajtare än Loake Capital i samma storlek. Dessa är i UK10,5 och då okej viddmässigt men för långa för mig.

 

-

 

-

 

 

Riccardo Bestetti Novecento Special oxford

-

 

Färg: Vintage tobacco, läst: semi-bespoke modifierad Almond toe. Mitt andra par från Riccardo Bestetti, också dessa semi-bespoke Novecento. Inspirerade av John Lobb Paris St. Crepin 2008 med den speciella dekorationssömmen, gjord på min läst hos Riccardo i färgen Antique tobacco.

 

-

 

-

 

 

Vass Double monk

-

 

Färg: Antique cognac, läst: U. De här är i EU44,5 i standardvidd, och var aningen långa tills jag läst skomakaren fylla ut hälen med häldistans i läder. Den fantastiska antique cognac-nyansen och mässingsspännena gör tillsammans med U-lästen dessa till de perfekta double monksen i mina ögon. Längdmässigt ungefär som Capital (innan jag fyllde ut hälen), men smalare inte minst vid tårna.

 

-

 

-

 

 

Gaziano & Girling Cambridge

-

 

Färg: Vintage cedare, läst: MH71. Kanske min favorit av alla RTW-läster i världen, Gaziano & Girlings MH71. Mjukt fyrkantig, elegant och lagom aggressivt utformad. Dessa är i UK10 F-vidd (bred vidd) men är trots det mindre än referensskon Loake Aldwych på Capital-lästen. Många går upp antingen en halv vanlig storlek eller en viddstorlek i Gaziano & Girlings läster.

 

-

 

-

 

 

Maftei Seamless wholecut

-

 

Färg: Antique brown, läst: bespoke. Maftei gör mycket prisvärda full bespoke-skor som tillverkas helt för hand i Österrike. Det här är deras signaturmodell, den sömlösa wholecuten, en av de svåraste modellerna som finns att tillverka. Gjorda i crust-läder med en patinering med ljusare tå- och hälparti. I vintras råkade jag ut för ett missöde när jag fick stearin över hela skorna, det gick bra att tvätta bort utan skador på skorna som tur var, men tåpartiet ljusades upp mer än innan av tvätten och nu är skillnaden kanske lite för stor. En vacker dag ska jag fixa till det är tanken. Passformen är mycket bra, men några modifieringar gjordes till andra paret.

 

-

 

-

 

 

Antonio Meccariello Punched wholecut

-

 

Färg: Antique burgundy, läst: semi-bespoke Aurum soft square prototype.  Det här är ett par punched wholecuts i djup burgundy av crust-läder från garveriet Du Puy, gjorda i hans standardutförande. Han har en ännu finare linje som heter Aurum, där nivån på arbetet och materialet är högre, och i höst kommer nya linjen Argentum som ligger mellan standard och Aurum ungefär. Detta par gjordes med en modifierad variant av en av hans läster för Aurum-serien, men inte till den nivån.

 

-

 

-

 

 

Vass London 3-eyelets

-

 

Färg: 6125 cognac, läst: U. Ungerska Vass gör i min mening de kanske mest prisvärda skorna på marknaden. Handrandsydda och handsydd avlappssöm med bra ovanläder och ekgarvade JR-sulor som börjar på €420 är fantastiskt bra. Dessa 3-snörhålspars derbys är gjorda på ikoniska U-lästen, designad av bespokeskomakaren Roberto Ugolini. U är lite knepig i passformen, med högt insteg, relativt normal över ballen men med kraftigt avsmalnande tå. Dessa är i EU44 (min standardstorlek i de flesta fall) men i bredare G-vidd (F är standard), då funkar det för mig.

 

-

 

-

 

 

 

Maftei 3-eyelet derby

-

 

Färg: Antique burgundy, läst: bespoke. Andra paret från Maftei, där vi gjorde tåpartiet lite mer symmetriskt och rättade till några mindre passformsmissar. De här har det bästa hålfotsstödet av alla skor, sitter som en strumpa längs hela hålfoten på ett väldigt bekvämt sätt. Ödlelädret vid facingen är det mest vågade jag gett mig på i skoväg, men fortfarande hyfsat diskret. Någon riktig dandy lär jag aldrig bli.

 

-

 

-

 

 

Jan Kielman Quarter brogue

-

 

Färg: Tan, läst: bespoke. Jan Kielman är en polsk bespoke-skomakare som också tar emot beställningar via distans, vilket detta var. Passformen blev helt okej för att vara gjort på det viset, och för att vara första skon. Ovanlädret är från garveriet D’Annonay och är skapligt, byggkvaliteten är riktigt bra.

 

-

 

-

 

 

 

Italigente for Shoegazing Napoli

-

 

Färg: Castagna, läst: 29. Modellen som startade mitt samarbete med Italigente kan man säga. Här korsade jag Meccariellos Punched wholecut som syns ovan med Italigentes wholecut med medaljong Venezia i färgen Castagna. Resultatet blev riktigt bra i mina ögon, och de har varit ganska populära så verkar trevligt nog som även många av er gillar den. Lästen beskrivs mer ovan i texten till mina Venezia Caffe.

 

-

 

-

 

 

Alfred Sargent Hunt

-

 

Färg: Chestnut, läst: 104. Alfred Sargents full brogue-modell i lite speciell make-up för norska Skomaker Dagestad. Chestnut-färg, ganska ovanliga 104-lästen som har en svagt fyrkantig tå, och en enkel Wensum-sula. Utmärkta för höst och vår, och Sargent Exclusive är mycket skor för pengarna. Jag har UK10,5 standarvidd i dessa, passar rätt bra viddmässigt men är aningen långa. Dessa i 10,5 sitter faktiskt rätt likt Loake Capital i UK10.

 

-

 

-

 

 

Yanko Rawley

-

 

Färg: Tan (Cuero), läst: 915. Yanko gör riktigt bra skor till ett attraktivt pris. De här dubbla munkskorna är gjorda på 915-lästen som är en systerläst till Carminas Simpson (Simpson är en efterföljare). Jämför jag med referensskon Loake Aldwych på Capital-lästen i UK10, så är Yanko 915 i UK10 lite mindre överlag. Störst skillnad är i hälen som är smalare på 915.

 

-

 

-

 

 

Riccardo Bestetti Novecento Maverick

-

 

Färg: Tan, läst:semi-bespoke modifierad Almond toe. Riccardo Bestettis semi-bespoke-linje Novecento är skor gjorda till samma standard som hans bespoke-skor, och de är fantastiska med mycket hög konstruktionsnivå, och med dessutom näst intill perfekt passform redan på första försöket för mig (efter modifieringar efter testskorna). Lästformen är en modifierad variant av hans Almond toe.

 

-

 

-

 

 

John Lobb Towcester

-

 

Färg: Parisian suede, läst: 7000. Lite speciell modell från John Lobb Paris med brogue-vingen på sidorna och den runda medaljongen som ser ut lite som en sol. Den ljuvliga brun mockanyansen är svår att fånga rättvist på bild. 7000-lästen är relativt stor, framför allt på längden där den är rätt lik Loake Capital, men mindre rymlig viddmässigt.

 

-

 

-

 

 

Som vanligt gör jag en enkel och mycket generaliserande kvalitetsjämförelse av skorna ovan, då det är något som är efterfrågat:
Bexley < Loake 1880 < Carmina, Crockett & Jones Benchgrade, Italigente, J. FitzPatrick, Wildsmith, Yanko < Alfred Sargent Exclusive, Cheaney Imperial  < Antonio Meccariello, Vass < Edward Green, Gaziano & Girling, Jan Kielman, John Lobb Paris < Maftei, Melker Shoes, Riccardo Bestetti Novecento

 

Nu ska då ett antal skor få lämna i de flesta fallen handlar det som sagt om passformsproblem, oftast för små, ibland för stora för mig i regel då på längden, i något fall handlar det om att de inte används så ofta så de känns värda att ha kvar. Framför allt vissa av dem känns riktigt tråkiga att behöva sälja, skor som jag gillar väldigt mycket, men fothälsan går så klart före. Att pengarna jag får in kommer gå till nya skor gör också att det känns lite lättare. Då jag nästa vecka flyttar skulle det vara skönt att bli av med så många som möjligt innan dess, så det är lite först till kvarn som gäller. Maila vid intresse till shoegazingblog@gmail.com. De som inte går direkt här kommer läggas upp i Köp- och säljforumet här på Shoegazing, och skulle några vara kvar efter det blir det StyleForum. Dessa är de skor som ska säljas, och tänkta priset (frakt tillkommer på mellan 56 och 75 kronor om de behöver skickas), och i alla fall gäller att de är väldigt välvårdade och i bra skick, i vissa fall väldigt lite använda eller helt nya:

*SÅLDA* Antonio Meccariello Punched wholecut stl. UK10, pris 2300 kr (nypris 7500 kr)
*SÅLDA* Bexley Enfield stl. UK10, 400 kr (nypris 1000 kr)
*SÅLDA* Carmina 905 chukka stl. UK9,5, 1200 kr (nypris 3800 kr)
*SÅLDA* Carmina Jumper boot stl. UK10, 1200 kr (nypris 3800 kr)
*SÅLDA* Cheaney Holyrood stl. UK10,5 (använda ca 10 ggr), 2500 kr (nypris 6600 kr)
*SÅLDA* J. FitzPatrick Wedgwood stl. UK10 (använda ca 5-10 ggr), 900 kr (nypris 4600 kr)
*SÅLDA* Vass Double monk stl. EU44 (kortad 44,5. Inkl. lästade skoblock), 1600 kr (nypris 4200 kr)
* SÅLDA* Vass London 3-eyelet stl. EU44 G-vidd (är som standard 44 ungefär. Inkl. lästade skoblock), 1600 kr (nypris 4200 kr)
*SÅLDA* Yanko Chelsea stl. UK10 (oanvända),  1900 kr (nypris 4000 kr)
*SÅLDA* Yanko Rawley stl. UK10 (använda ca 15-20 ggr), 900 kr (nypris 2595 kr)

Det som är på väg in framöver är dels två riktigt spännande grejer. Ett par bespoke från Gaziano & Girling, en austerity brogue i någon sorts patinering som jag inte bestämt helt än, ska till London för måttning och beställning i juli. Sedan planeras en beställning av en ljusbrun split toe derby MTO från japanske Hiro Yanagimachi, på hans nya europeiska läst som passade mig riktigt fint. Två par jag ser väldigt mycket fram emot att få, även om väntan är lång i båda fallen. Utöver det kommer jag fylla på med en chelsea boot som kommer i Italigentes sortiment i höst, en ny version av Stoccolma i handmålad mörkbrunt och på nya klassiskt runda lästen. Sedan är det också en till grej på G, men den är hemlig än så länge…

 

Till sist några bonusbilder från uppställningen:

-

 

-

 

-

 

-

 

-

 

18 Responses to Guide – Min skosamling 3

 1. Profilbild på Niklas Nordin Niklas Nordin skriver:

  Grymt bra. Håller nog dina Bestetti som topp i den samlingen.
  Länge sedan jag såg mina Yanko och med lite perspektiv så ser de inte så pjåkiga ut de heller 🙂

 2. Niklas: Tack så mycket! De är verkligen inte så pjåkiga, väldigt besviken över att jag behöver sälja dem.

 3. lano skriver:

  Ditt andra par från bestetti… fantastiska!

 4. Lano: Tack så mycket!

 5. Thomas skriver:

  Hej Jesper, ser att du sänkt Antonio Meccariello och Vass ett snäpp sedan tidigare rankingar. Har du sett en försämring i kvalitet eller bara ändrat uppfattning?

 6. Thomas: Egentligen ingetdera, bara att jag hade kategorin premium bredare än innan egentligen. Nu delade jag upp Vass, Meccariello som lite under massan av premiummärken, och flyttade upp Bestetti till en nivå med Maftei och Melker shoes. Tidigare mer ihopbuntat, men nu med så många märken ländes det rimligare dela upp mer. Tycker Vass och standard-Meccariello inte har samma nivå på detaljfinishen som övriga i kategorin över framför allt, även om de är handrandsydda vilket så klart är plus.

 7. Andreas skriver:

  Det är minst sagt otacksamt att rangordna tillverkare i så stor prisskillnad men jag tycker du gör det så bra det går.

  Svåra som jag ser det är att olika tillverkare behärskar olika saker olika bra.
  T ex konstruktionsmässigt är Vass helt sinnessjukt bra till det priset men detalj/finishmässigt en bit bakom CJ Handgrade, EG, GG etc. Lite samma sak med Kielman som är otroligt välbyggda vad jag förstår men ganska rustikt enkla. Samma sak åt andra hållet där EG, GG och Lobb har fantastiska material, finish och skinn men en lite ”simpel” konstruktion för att slå handrandsydd toppkonfektion.

  Jag tycker det är helt rätt att du klassar Bestettis Novecento ihop med Melker och Maftei. Är sjukt imponerad av hantverket på mina och de enda skorna jag känt samma hålfotsstöd i är Saint Crispin. Skall få mitt första par StC inom kort vilket blir väldigt spännande. Är i min mening i samma nivå hantverksmässigt.

 8. Profilbild på Adam Adam skriver:

  Imponerande samling Jesper!

 9. Thomas skriver:

  Jesper: Om man tittar på utvecklingen över de 3 skosamlingarna du lagt upp på bloggen så ser det ut som en god idé att dela upp den änden av skalan mer. Kul att följa och läsa dina kommentarer!

  Sen är det som Andreas över skriver stora prisskillnader i rangen. Har du funderat på motsvarande ranking om man även väger in prisvärdhet?

 10. Andreas: Tack, ja det är inte särskilt lätt göra det, och därför jag också försöker vara tydlig med att det är en förenklad och generaliserad lista, just för att det som du är inne på är så många olika parametrar och olika styrkor mellan olika märken och det är svårt egentligen säga vilket som ska väga tyngst. Mycket är ju också personligt vilket man lägger mest vikt vid.

  Ja Bestetti är mkt fina, det är kanske inte den finaste finishen på detaljerna, men skorna har många avancerade inslag. St Crispin är lite tvärtom egentligen, väldigt fin detaljfinish men rätt rakt gjorda skor, som ju den östeuropeiska skolan är. Båda fina byggen hur som! Hoppas få till ett St C själv vad det lider.

  Adam: Tack så mycket!

  Thomas: Ja kändes så. Tack! ´

  Ska man väga in prisvärdhet blir det ännu svårare. Mest prisvärt är ju egentligen de skor som sitter bäst på bäraren, och är den typ av sko denne vill ha, och därför används mycket. Men som är känt tycker jag att Vass och Maftei båda är mycket prisvärda skor inom sina gebit, och även Meermin och Yanko gör i mina ögon väldigt prisvärda skor, som exempel.

 11. Kalle skriver:

  Bra samling även fast mycket försvinner.

  Är det några märken som finns representerade i Sverige du känner att du saknar?

 12. Per Sandkull skriver:

  Hej,
  Tack för dina personliga och välskrivna och därmed läsvärda och intressanta artiklar.

 13. Kalle: Tackar! Menar du märken som finns i Sverige som jag inte äger? Isf är det väl främst just nämnda Saint Crispin’s, Enzo Bonafé hade jag gärna haft också men de läster jag provat hittills går inte så väl ihop med mina fötter generellt, och kanske något par Edward Green hade varit trevligt (även om jag ägt par tidigare).

  Per Sandkull: Stort tack!

 14. Kalle skriver:

  Yes, såg att du inte hade något från dessa tillverkare så gissade på taskiga läster för dina fötter. Finns det något märke du inte har erfarenhet av som ligger på din ”bucket- list” om man får fråga?

 15. Kalle: Jo då, det finns det så klart. G&G bespoke och skor från någon av de främsta japanerna är två ”heliga graaler” för mig, så stort med båda de på G nu. Men sen är ett par från Yohei Fukuda något som står på önskelistan, tycker han gör fantastiskt vackra skor, och hade varit väldigt trevligt med ett par Edward Green Top Drawer nån gång också.

 16. Henrik skriver:

  Trevlig sammanfatting.

  Niklas patinering ar grym – i mina ogon mycket vackrare an Mafteis, som jag tycker ser lite overdrivna ut och inte har tillrackligt lang gradient.

  Dina Kielman saknar djup in fargen och ser lite doda ut – kanske ett projekt for Niklas igen?

 17. Henrik: Ursäkta sent svar! Niklas patinering är fantastisk ja. Jag gillar Mafteis jobb med, men visst är Niklas nästan bättre. Du får dock komma ihåg att på Maftei-wholecutsen så är patinering sabbad då jag fick stearin över hela skorna och behövde strippa dem ordentligt med hårtork och så, så de ser inte ut som de gjorde nya. Ska fixas till vid tillfälle.

  Jag gillar mina Kielman, och tycker också om färgen. Det är mycket prat om att anilinfärgat läder är platt, men det är ju så det är tänkt att vara, och jag kan se en tjusning i det också. Den typen av läder åldras också fint i mina ögon. Jag skulle inte vilja ha handmålat crustläder på alla mina skor, det finns fler olika sätt skor kan se ut på, och vara vackra.

 18. Jakob skriver:

  Härlig samling! Funderade på ett par Bexley Enfield som slaskvintersko för att ge mina Islays en smula respit till vintern. Upplevde du dom som mindre i storleken? Det stod inte vilken storlek du köpte dom i.

  Vänligen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet