MENU
Oliver-Sweeney-Tattoo-Shoes-overlay-960x540

by • 2015/05/28 • Köptips, Oliver SweeneyComments (8)2690

Köptips – Skotatueringstjänst hos Oliver Sweeney

Brittiska Oliver Sweeney är riktigt kreativa när det handlar om nya grepp kring kvalitetsskor. Tidigare har de lanserat en sko med inbyggd plats för en liten spritflaska i hälen, totalt onödigt naturligtvis, men lite kul och en snackis som är bra marknadsföring för märket. De har nu också en skotatueringstjänst där kunder kan tatuera sina skor med valfritt motiv. Briljant koncept, och betydligt mer användbart och intressant för kunderna.

 

Det är ju väldigt logiskt egentligen. Läder må vara garvat, men det är fortfarande skinn det handlar om. Maskinen som används är en vanlig tatueringsmaskin, sedan är det troligtvis inte bara att göra tatueringen precis som vanligt på vilket läder som helst. Det är ganska vanligt att elever som ska lära sig tatuera övar på läder, och då flyter det ofta ut en del och blir grumligt. Exakt hur Sweeney går till väga och om de har några knep låter jag vara osagt. De har en in house-tatuerare som kommer jobba med att göra jobben som kunderna beställer, och med tanke på det stora intresse för tatueringar som finns kan man absolut tänka sig att det finns en affärsmässighet i satsningen.

 

Klassiska tatueringsmotiv. Bilder: Oliver Sweeney

Klassiska tatueringsmotiv. Bilder: Oliver Sweeney

 

Att beställa en sko från Oliver Sweeney med tatuering påminner även det om när en vanlig tatuering görs, med undantaget att man slipper vara på plats själv vid utförandet. Först väljer man en sko från deras utbud, och den ska då helst vara i tan, därefter en design på tatueringen som man diskuterar fram med deras tatuerare. Det finns stora friheter i att välja motiv, och det går att tatuera var som helst på skorna, även sulan, och även läderaccessoarer hos Sweeney kan användas för tjänsten. Enklaste tatueringarna som initialer kostar 325 SEK (£25), medan motiv börjar på knappt 600 kr (£45) och uppåt beroende på hur avancerat motivet är.

Här en film som visar ett tatueringsarbete på en känga:

 

 

8 Responses to Köptips – Skotatueringstjänst hos Oliver Sweeney

 1. Andreas skriver:

  Med undantag för möjligtvis en ”Imitation Brogue” eller någon ledtråd till Illuminatis högborg i antikens Rom så har jag rätt svårt för text på skor. Finns en förtvivlat stor korrelation mellan detta och avlånga italienska myggjaggare med alldeles för flammig finish och skyhög toe spring…

  Men kul tjänst för all del 🙂

 2. Daniel skriver:

  Inte min cup of Tea heller men roligt initiativ. Berluti har ju en hel så kommer säkert funka.

 3. Profilbild på Shoeny Dungeon Shoeny Dungeon skriver:

  Jeffery West har en liknande tjänst http://www.jeffery-west.co.uk/jefferywest/shoe-engraving.asp och har erbjudit tatueringar på skor vid olika trunk shows/temakvällar i något år nu.

 4. Profilbild på Markus Markus skriver:

  I sammanhanget vill jag gärna pusha för Instagramkontot @worn_to_reborn (https://instagram.com/worn_to_reborn/) som tillhör en minst sagt ambitiös skomakare i UK. Han har, sedan något halvår, fått dille på att gravera sulorna på skor han sluar om. Värt en titt eller två.

 5. Profilbild på Torpacosaurus Torpacosaurus skriver:

  Kul!
  Skulle lätt kunna tatuera ett par skor för skojs skull.

 6. Andreas: Man behöver inte ha text, du kan göra vilket motiv du vill 🙂

  Daniel: Berluti och de flesta som har liknande ”målningar” på skon gör just det, målar den. Det är en lite annan grej än tatuera in färgen i lädret.

  Shoeny Dungeon: Om jag fattat det rätt så är Jeffery Wests grej att de så att säga rispar upp narven och på så sätt gör en sorts gravering, så lite annorlunda. Oliver Sweeney har tatuerat skor sedan 2012, men då bara vid diverse events och så. Först nu de anställt en tatuerare och lanserat tjänst för det.

  Marcus: Worn to reborn är ett schysst konto ja. Han har ju en faiblesse för just Oliver Sweeney också 🙂

  Torpacosaurus: Do it, så jag får se dem irl 🙂

 7. Profilbild på Shoeny Dungeon Shoeny Dungeon skriver:

  Ahhh, kan nog vara så att det är en annan teknik. Hur som helst har de kört med tatueringar tidigare.

 8. Martin skriver:

  Har ni någon erfarenhet av kvalitén på Oliwer Sweeneys skor överlag?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet