MENU
j-fitzpatrick-footwear-2015-hero-march-9276

by • 2015/04/26 • Event, J. FitzPatrick, Nyhet, RM WilliamsComments (6)2390

Nyhet – J. FitzPatrick trunk show i Göteborg och Stockholm

Drygt ett år sedan han senast var i Sverige återvänder nu Justin FitzPatrick för en trunk show med sitt märke J. FitzPatrick Footwear. Denna gång blir det två stopp, han besöker Göteborg och Spiga 3 på kvällen fredag 26 juni och dagen lördag 27 juni, samt Skoaktiebolaget i Stockholm dagtid den 3-4 juni. Dessutom lite kort om att RM Williams har en trunk show i Kristianstad nu i veckan den 29 april, och om att det nu äntligen är dags för en Shoegazing After Work i Stockholm, detta fredag 15 maj klockan 17.30 på Storstad i Vasastan.

 

Justin FitzPatrick är mer känd för de flesta som The Shoe Snob, och startade sitt egna märke för ett par år sedan nu. Det är spansktillverkade skor i mellanprisklassen, som är klart skapliga sett till det pris de har. Här kan man läsa min recension av ett par. Han har sedan starten fortsatt utveckla märket med nya läster, nya modeller och nya lädervarianter. Till våren här släpptes bland annat en ny pennyloafer och en uppdaterad variant av hans ”austerity adelaide” Rainer. Dessutom har han en knäppkänga på gång som troligtvis kommer bli marknadens billigaste button boot.

 

Penny loafern madison i mellanbrun mocka.

Penny loafern madison i mellanbrun mocka.

Fin "austeriry adelaide" i mörk burgundy-ton. Modellen heter Rainer II. Bilder: J. FitzPatrick Footwear

Fin ”austeriry adelaide” i mörk burgundy-ton. Modellen heter Rainer II.

 

På kvällen fredag 26 juni kommer man ha ett kvällsevent på Spiga 3 i Göteborg där J. FitzPatricks skor visas upp och Justin pratar skor med besökarna. Sedan blir det mer av traditionell trunk show i butiken under lördagen 27 juni. Justin kommer att ta med sig ett stort antal modeller för att visa upp och sälja direkt. Priserna ligger på cirka 4 250 SEK (£325).
Veckan efter är han uppe i Stockholm hos Skoaktiebolaget. Där blir det trunk show i två dagar, fredag och lördag 3-4 juli.

 

Button boot som Justin jobbat på länge, som snart kommer finnas till försäljning. Bilder: J. FitzPatrick Footwear

Button boot som Justin jobbat på länge, som snart kommer finnas till försäljning. Bilder: J. FitzPatrick Footwear

 

 

Bootskompaniet som är grossist för australiensiska chelsea boots-experten RM Williams håller i veckan i en trunk show i Kristianstad. Det sker på onsdag 29 april mellan 12-19 i butiken Cenino Donna. Ett stort antal av märkets olika modeller kommer finnas på plats för att visas upp och provas.

 

-

 

 

Nu blir det så av med en Shoegazing After Work i Stockholm. Den 15 maj klockan 17.30 träffas hugade skointresserade på krogen Storstad på Odengatan 41 i Stockholm, för att snacka skor, kläder, livet och så vidare. Det blir avslappnat och trevligt! Även om det är en klämdag hoppas jag att några av er kan ta er dit.

 

6 Responses to Nyhet – J. FitzPatrick trunk show i Göteborg och Stockholm

 1. Profilbild på Jacke Jacke skriver:

  Är tyvärr 99% säker att jag inte kommer kunna gå på Shoegazing After Work. Vilket hade varit roligt. Kanske kan svänga förbi en snabbis, ska undersöka saken lite mer noggrant.

 2. Tony Johansson skriver:

  Kanon! Vi syns på Spiga3.

 3. Daniel skriver:

  en riktig supervecka för oss skonerdar, Carmina inne hos Linnégatan 2 i GBG och SC hos Skoab plus dina nyheter. Några fransmän och japaner till landet sen har vi det finfint på skofronten här i Sverige.

  Stort grattis på födelsedagen herr skoorakel!

 4. Jacke: Vore kul om du hann förbi en kortis iaf!

  Tony: Trevligt!

  Daniel: Fransmän har vi ett par och säkerligen ett par till inom några år, japaner tror jag dock tyvärr vi får vänta på.
  Tack så mycket! 🙂

 5. Profilbild på Peter Thorvald Peter Thorvald skriver:

  Jesper, kollade din recension av Fremont. Verkar klart intressant men hur känns det med celastic i hälkappan? Jag är spontant lite skeptisk till det.

 6. Peter Thorvald: Det beror lite på, är formen så de passar ens fötter fungerar det i regel bra med celastic även om man har känsligare fötter, men visst, leather board/salpa eller ännu hellre riktigt läder är att föredra.
  Fått höra nyligen att även Carmina ska ha celastic i sina hälkappor, men inget jag har bekräftat. Trodde de körde leather board precis som C&J Benchgrade exempelvis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet