MENU
DSC_0078

by • 2015/02/20 • Bilden, Inspiration, Italigente, MicamComments (12)2726

Bilden – Italigente in the making

Som jag berättat innan har jag börjat jobba ihop med svenskägda kvalitetsskomärket Italigente, vars semi brogue Firenze syns här där den håller på att målas för att få sin slutliga finish. I veckan har jag varit med dem ner till världens största skomässa Micam i Milano samt besökt tillverkningen av Italigente i Montegranaro i Marche-regionen, Italiens motsvarighet till Northampton. Det har varit några fantastiska dagar med väldigt mycket skor.

 

Någon gång de närmsta dagarna kommer jag publicera ett reportage från Micam med lite blandat från det som visades upp på mässan i kvalitetsskoväg. Det blir också mer från tillverkningen av Italigente senare i vår här på bloggen, något som skiljer sig väldigt mycket från fabrikerna i nämnda Northampton. Italigentes skor görs i ett garage av en äldre herre och hans dotter och son, som tar hjälp för vissa delar av tillverkningen av andra liknande små verkstäder i grannbyarna när det är moment som de inte har möjlighet att göra själva. Vi håller nu på att utveckla Italigente för framtiden, med utbud och så vidare, och en ny hemsida är nyligen lanserad som snart kommer fyllas på med fler modeller och storlekar. För en skonörd som jag är det väldigt spännande att vara med på den här sidan av kvalitetsskovärlden också.

 

12 Responses to Bilden – Italigente in the making

 1. Profilbild på Johan Johan skriver:

  Spännande, och en riktigt stilig sko!

 2. Johan: Kul att du tycker det!

 3. Profilbild på LANO LANO skriver:

  Spännande! Har själv tänkt åka ner och besöka deras fabrik, tror de tycker det är kul med besök ibland.

 4. Lano: Ja det tycker de säkert bara är trevligt.

 5. Profilbild på LANO LANO skriver:

  I övrigt Jesper tycker jag det är viktigt att Italigente tar tillbaka den lite ljusare Firenze. Det måste vara bolagets storsäljare och inte minst bolagets signum?

 6. Lano: Det här är den färg Firenze alltid gjorts i, plus Caffe och Nero.

 7. Profilbild på LANO LANO skriver:

  Jag menar det, men jag ser den inte på hemsidan?

 8. Lano: Nej, som jag skriver ovan så kommer hemsidan fyllas på snart, med bland annat då de Firenze som målas på bilden och snart är klara i produktionen.

 9. Kenny skriver:

  Jag har ett par Italigente Firenze, de på bilden. Fortfarande min absoluta favoritskor. Sitter som en smäck och väldigt fin patina numera. 🙂

 10. Gert skriver:

  Fint att se att de använder Blake/Rapid som är den överlägset smidigaste konstruktionen om det inte skal vara helt handsytt.

 11. Gert skriver:

  Innan jag handlar vill jag dock veta mera om lästen. Gärna jämfört med referensen Capital.

 12. Gert: Vi jobbar på att få upp en riktigt bra storleksguide på Italigentes hemsida. Den här lästen som Firenze är gjord på, läst 29, är aningen åt det stora hållet, inte lika mycket som Capital dock. Jämfört med Capital i samma storlek är den aningen mindre överlag, och kanske främst i hälkappan som är lite tajtare skuren. Vi håller också på att göra klart med nya återförsäljare i Stockholm, Göteborg och även Malmö, så då kommer man kunna prova storlekar lättare och köpa direkt hos dem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet