MENU
john spencer 3

by • 2015/02/14 • John Spencer, NyhetComments (6)4830

Nyhet – John Spencer Shoes i konkurs

Spanska budgetmärket John Spencer ska enligt uppgift nyligen ha gått i konkurs. Märket som säljs på flera håll i Sverige har under en tid haft problem med ekonomin och legat efter med leveranser, och tillslut ska det alltså tråkigt nog inte hållit längre.

 

John Spencer var från början ett brittiskt märke grundat 1915, som precis som alla andra höll till i Northampton. På 90-talet drabbades deras fabrik av en stor brand, och originalföretaget kom aldrig på fötter igen. Istället köptes rättigheterna till John Spencer upp av spanska Sancho Boots i Almansa, och har legat som eget bolag under dem. John Spencer tillverkar randsydda skor i budgetsegmentet, kring 2000 kronor har de legat på i Sverige. Märket har varit rätt populärt här och sålts hos flera skomakare runtom i landet.

 

Plain toe derby i grain från John Spencer. Bild: John Spencer

Plain toe derby i grain från John Spencer. Bild: John Spencer

 

Sedan en tid tillbaka har det dock blivit struligare och struligare för återförsäljare av märket. Leveranser har kommit sent eller uteblivit, och representanter för företaget har varit svåra att få kontakt med. Det har gjort att många skomakare redan i höstas valde att sluta sälja märket, och vissa har reat ut skorna som de haft i lager. Så ska då John Spencer tillslut ha gått i konkurs nu efter årsskiftet. Vi får se om någon ny intressent köper upp konkursboet och fortsätter göra skorna, annars kan John Spencers saga tillslut vara all.

 

Sulstämpel som kanske inte kommer göras någon mer gång. Bild: Sarenza

Sulstämpel som kanske inte kommer göras någon mer gång. Bild: Sarenza

 

EDIT: Fått bekräftat nu att det är hela Sancho-koncernen som gått i konkurs, alltså en av Spaniens största bootsfabriker samt då även John Spencer, som också var en stor tillverkare.

 

6 Responses to Nyhet – John Spencer Shoes i konkurs

 1. Profilbild på Halmstad Halmstad skriver:

  Sancho har också gått i konken? Deras webshop har samma felmeddelande som John Spencer.

 2. Halmstad: Jag kan misstänka att det är så ja, att det egentligen är de som gått i konkurs, och dragit med sig John Spencer på det. Men är osäker både på hur tätt knutet John Spencer är till Sancho, och har försökt hitta info om i fall det är så att Sancho gått i konkurs också, men inte lyckats. Så lämnade det utanför därav.

 3. Lano skriver:

  Trist! Ett mycket bra instegsmärke i skovärlden.

 4. Johan skriver:

  Redan i oktober började bl.a Pediwear att kraftigt rea ut John Spencer. Köpte ett par chealseaboots för runt tusenlappen, klart prisvärt för randsydda skor men upplever kvaliteten som sämre än till exempel Loake 1880. Pratade med min lokala skomakare om märket, han vittnade precis som du skriver om att leveranser uteblev, blev sena och att de till och med skickade fel skor vid beställningar. Ett riktigt skitföretag, tror jag han sa. Känns som detta har bränt en del broar med åf och det krävs nog en hel del för att få igång en fungerande distribution igen. Nog döden tyvärr.

 5. Lano: Håller med.

  Johan: Ja är säkert så de har mänga missnöjda kunder nu, som en ny ägare fått försöka vända tillbaka. Är svårt, Alfred Sargent lider fortfarande av sina år i början på 2000-talet när de konkade flera gånger. Men som i deras fall har de ändå nu börjat få en del av de gamla skeptikerna att vända, efter att ha varit stabila under längre tid.

 6. Halmstad: Fått veta nu att det är så att hela Sancho-koncernen gått i konkurs. Skrev till en mening om det i slutet på inlägget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet