MENU
Cleverley-från-Styleforum-222

by • 2015/01/06 • Bildspecial, InspirationComments (11)14587

Bildspecial – Lyxiga skolådor

I dagens samhälle är allting en helhet. Ett skomärke bedöms inte bara på skorna, utan hemsida, service, förpackning och medföljande saker som skopåsar, putstrasa och kanske skohorn, polish med mera spelar också roll. Man skapar en känsla kring sitt varumärke, en image. Det är också därför allt fler tillverkare erbjuder skolådor som är betydligt mer påkostade än de vanliga skokartongerna. Shoegazing har tagit en titt på några av de lyxiga lådor som erbjuds från olika håll.

 

Stefano

Italienska Stefano Bemer har sedan nylanseringen efter sin grundares bortgång erbjudit en riktigt fin trälåda till sina kunder. Det gäller både bespoke, MTO och RTW. För de två förstnämnda får man också initialerna inskrivna, och notera en fin detalj som att skon på kortsidan av lådan är utskuren ur mocka. Bild: Selection Neurs

-

Brittiska George Cleverley lanserade för ett tag sedan en ny, lyxig skolåda som deras bespokekunder får skorna i. De är gjorda i läder och mocka med en utdragbar del. Lådan har blivit så populär att många kunder beställer bara lådorna till sina tidigare skor som kom utan dem. Bild (även översta): StyleForum

 

Riccardo Bestetti har alldeles nyligen börjar leverera skor från semi bespoke-linjen Novecento och full bespoke-skorna i stora lådor klädda i blå sammet.

Riccardo Bestetti har alldeles nyligen börjar leverera skor från semi bespoke-linjen Novecento och full bespoke-skorna i stora lådor klädda i blå sammet. Mitt senaste par som är ett par oxfords inspirerade av John Lobb Paris St. Crepin 2008-modell, på min kapade Almond toe-läst i Antique tobacco, kom i en sådan låda.

Österrikiska bespokeskomakarna Maftei levererade alla skor som beställdes under Shoegazing Super Trunk Show i deras helt handgjorda, gigantiska skolådor. De har separata fack för varje sko och också plats för bälte och putstrasa.

Österrikiska bespokeskomakarna Maftei levererade alla skor som beställdes under Shoegazing Super Trunk Show i deras helt handgjorda, gigantiska skolådor. De har separata fack för varje sko och också plats för bälte och putstrasa.

Italienska Stefano Borella har några av de läckrare skolådorna jag sett. Gjorda i vegetabiliskt garvat läder, så snygga att man vill ha de stående i bokhyllan. Bild: Stefano Borellas Facebook

Italienska Stefano Borella har några av de läckrare skolådorna jag sett. Gjorda i vegetabiliskt garvat läder, så snygga att man vill ha de stående i bokhyllan. Bild: Stefano Borellas Facebook

Japanska Yohei Fukuda har fina tygklädda lådor med inbyggd tygvaddering som skyddar skorna. Varje år byter han färg på både lådor och interiör. Bild: StyleForum

Japanska Yohei Fukuda har fina tygklädda lådor med inbyggd tygvaddering som skyddar skorna. Varje år byter han färg på både lådor och interiör. Bild: StyleForum

 

11 Responses to Bildspecial – Lyxiga skolådor

 1. Profilbild på Johan Johan skriver:

  Fina lådor! Jag tycker att vanliga ”budgetlådor” i kartong är fina (jämfört med andra typer av emballage i alla fall), men de här var ju riktiga skönheter! Speciellt läderlådorna verkar passande till kvalitetsskor tycker jag! De borde ju dock kosta lite.

 2. Profilbild på Per Arvidsson Per Arvidsson skriver:

  Mina skolådor ligger i en hög i källaren, använder ni era till något?

 3. Lano skriver:

  Mina skolådor hamnar i behållaren för återvinning av pappersförpackningar. Hade jag fått lådor likt Stefano Bemer eller Stefano Borella, hade de kunnat få tjänstgöra på något vis.

 4. Profilbild på Joakim Joakim skriver:

  Per – Jag använder mina kartonger för att förvara de skor som inte är i rotation för tillfället. Tex kängorna under sommaren.

 5. Johan: Vissa kartonger är fina, vissa rätt trista, tycker jag.

  Per: Precis som Joakim använder jag mina för förvaring när det inte är säsong. Hade man haft riktigt fina med utdragbar del, som de från Cleverley, hade jag nog kunnat använda de för vanlig förvaring. Ha ett gäng sådana staplade i garderoben hade kunnat vara schysst. Eller framme 🙂

 6. Profilbild på Halmstad Halmstad skriver:

  Jag ställer mig lite frågande inför det här. Jag förväntar mig bara en finare papplåda som står i relation till prislappen (tänk på hur Apple packeterar sina produkter jämfört med lågprisalternativ). Det skall inte kännas konstigt att slänga den och inte konstigt att behålla den. Finare boxar hör till klockor och andra accessoarer, där boxen är en del av objektet på ett annat sätt.
  Jag skulle hellre satsa på en ordentlig, utrymmesbesparande skoförvaringsmöbel som man kan ha i garderoben. Kanske rentav specialbeställd av snickare.

 7. Profilbild på RolleFC RolleFC skriver:

  Fantastiska lådor!
  Jag slänger oxå de flesta skokartongerna, även den jag fick från Maftei. Har ett par som jag använder för skovårdsprylar. Ser ingen nytta med att förvara skorna i sina lådor ”off season. Skopåsar använder jag när jag reser och måste packa ner skor, annars används de mest som putstrasor.

 8. Daniel skriver:

  Lådorna från G.C. och S.B. är tveklöst charmiga. Jag är dock helt inne på Halmstads linje här ovan och kan tycka att så påkostade lådor är aningen krystade. Dom är för påkostade för att bara kastas bort eller staplas in i klädkammaren, samtidigt som det är småtöntigt att ha dom ståendes framme som någon form av interiördetalj. Det är en vara jag köper, och allt onödigt krusidull som bara ska påskina förhöjt kundvärde blir mest kitschigt. Jag föredrar en effektiv skohylla för de skor som är i rotation, och stapelbara pappkartonger för långtidsförvaringen.

 9. Halmstad, Roland, Daniel: Jag förstår er åsikt, men jag och många andra vet jag upplever att det är en speciell känsla när någonting är extra ambitiöst förpackat, så även om det är en merkostnad för tillverkaren ger det ett mervärde för kunden, upplever jag. Även om man som Roland slänger lådorna, så har de ändå fyllt ett syfte. Och tror ingen skulle slänga Cleverley eller Stefano Borella-lådorna, även om man inte har de framme är de alldeles för fina för att göra sig av med.

 10. Sebbe skriver:

  Jo Jesper man kan sälja de och inte behålla skolådor till ingen nytta 😀

 11. Patrik skriver:

  Jag tycker att skor ska stå framme. När jag flyttar till en bättre lägenhet tänker jag skaffa en skohylla av modell upplyst vitrinskåp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet