MENU
adsdasdasdas

by • 2015/01/02 • KöptipsComments (8)5663

Köptips – Vinterreor 2015

Dags för en liten genomgång av några av säsongens reor av kvalitetsskor. Även om den här typen av skodon inte reas ut lika frekvent och brett som många andra konfektionsvaror, så finns det en hel del nedsatta priser just nu.

 

Shipton & Heneage

10 procent på allt hos Shipton & Heneage, utöver deras vanliga reasektion.

10 procent på allt hos Shipton & Heneage, utöver deras vanliga reasektion.

 

Brittiska butiken Shipton & Heneage har som vanligt ett ganska stort utbud i sin rea-avdelning, vars skor börjar från budgetnivå med skor tillverkade av bland andra Barker och Loake, till mellanprissegmentet med skor som gjorts av till exempel Crockett & Jones. Förutom reasektionen så erbjuder de också för tillfället 10 procents rabatt på alla deras produkter, med koden ”sale”. Om man exempelvis är sugen på ett par slippers så har S&H mycket stort utbud där man nu då kan passa på och få lite rabatt.

 

 

Björkmans Skomakeri

Ludvikabaserade Björkmans Skomakeri har rea på ett antal modeller från Loake.

Ludvikabaserade Björkmans Skomakeri har rea på ett antal modeller från Loake.

 

Björkmans Skomakeri i Ludvika är ett av Sveriges främsta skomakerier, och de har också ett ganska stort utbud av skor. Just nu rear de i sin webbshop ut ett antal modeller från Loake. Det mesta från topplinjen 1880 som nu går på 1800 kronor (ordinarie 2400). Lite blandat där vissa modeller bara finns i en storlek, andra i flera och även vanliga storlekar. Dessutom har de rea på galoscher från Swims, som nu går att få för 400 SEK istället för normala 700 kr.

 

 

Bodileys

Flera modeller från Alfred Sargent nedsatta hos Bodileys.

Flera modeller från Alfred Sargent nedsatta hos Bodileys.

 

En av de bättre nätbutikerna i England är Bodileys, som har en snygg hemsida, bra service och brett utbud med egna modeller (gjorda av bland andra Cheaney), Alfred Sargent, Crockett & Jones, Cheaney och Gaziano & Girling. De rear just nu ut dels ett antal egenmärkta loafers, men också ett tiotal modeller från Alfred Sargents Exclusive-linje. Det är cirka 20 procents rabatt och vissa av modellerna finns kvar i ganska många storlekar.

 

 

Robinson’s Shoes

Mycket Barker på rean hos Robinson's Shoes.

Mycket Barker på rean hos Robinson’s Shoes.

 

Irländska Robinson’s Shoes har nedsatta priser på en mängd skor från brittiska Barker, och även några från Loake. Barkers billigaste linjer kanske inte är att rekommendera, men det finns en hel del bra skor, och rabatten är ofta på så mycket som 40 procent.

 

Upper Shoes

Den som gillar Church's bör kolla igenom Upper Shoes rea.

Den som gillar Church’s bör kolla igenom Upper Shoes rea.

 

En hel del Church’s och några modeller från bland andra Cordwainer, Tricker’s och Crockett & Jones finns på rea hos stora franska butiken Upper Shoes. Prisnedsättningen är mellan 20-40 procent, så går att göra riktigt skapliga fynd om man hittar något man gillar i rätt storlek.

 

 

Skoaktiebolaget

Litet utbud till nedsatt pris hos Skoaktiebolaget, plus en intressant kampanj med Enzo Bonafé.

Litet utbud till nedsatt pris hos Skoaktiebolaget, plus en intressant kampanj med Enzo Bonafé.

 

Stockholmsbutiken Skoaktiebolaget har ingen regelrätt säsongsrea, men de har en så kallad ”odd stock”-sektion där de lägger upp modeller de har kvar enstaka storlekar av eller av annan anledning vill rea ut. Just nu är den kanske mest intressanta modellen en Edward Green pennyloafer i Hazel calf som är nedsatt till 5300 kronor, som finns kvar i tre storlekar. Även grejer från Carmina och Enzo Bonafé. När det gäller Enzo Bonafé så kör Skoaktiebolaget nu under januari en kampanj där MTO-avgiften är gratis, man kan alltså beställa vilken modell man vill på vilken läst man vill, till samma pris som butiksmodellerna. Enzo Bonafé börjar på 5200 kronor och det är handrandsydda skor av mycket hög kvalitet.

 

8 Responses to Köptips – Vinterreor 2015

 1. Challe skriver:

  Även Pediwear och Herring har rea nu.

 2. Challe: Yes, har haft med dem i alla reainlägg sen starten, så tänkte jag skulle hoppa dem denna gång.

 3. Tomas skriver:

  Hej! Tänkte höra om någon vet om en promotional/discount code från Bexley? Koden: Shoegazing för gratis frakt verkar ha gått ut som det görs reklam för här på sidan? Det står att den har expired.

 4. Tomas: Bra att du sa att koden gått ut, då tar jag bort bannern tills vidare. Kan ha varit att de ställt in den på gälla under 2014 bara.

 5. Profilbild på Kalle Kalle skriver:

  Ang SkoAB : Är det det vanliga MTO valmöjligheterna eller är det ENBART läst man kan ändra?

 6. Kalle: Vanliga MTO-möjligheterna, alltså läst, läder, sula, modell osv. Enzo Bonafé är rätt flexibla, sen kanske det finns vissa grejer som inte går att göra. Vet att Sko-AB rustat för att kunna svara på många MTO-frågor kring EB nu i januari, så bara maila 🙂

 7. Profilbild på Kalle Kalle skriver:

  Utmärkt! Tack för snabbt svar! 🙂

 8. Profilbild på Ferry45 Ferry45 skriver:

  Vill tipsa om att J Lindberg har några modeller till bra pris.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet