MENU
DSC_0013

by • 2014/10/11 • Antonio Meccariello, Bilden, Inspiration, Skovård, TipsetComments (3)3330

Bilden – Sänkt tåsprängning

Det har varit ett himla tjat om toe spring/tåsprängning här på bloggen det senaste, alltså höjden som tåspetsen är över marken, jag är medveten om det. Men när jag nu tog en bild för gårdagens #shoegazingfriday-tema medaljonger så kom jag att tänka på hur pass mycket jag faktiskt sänkt tåsprängningen på paret till vänster på bilden, mina punched wholecuts från Antonio Meccariello. Allt med hjälp av skoblock.

 

Från början var nämligen tåsprängningen klart högre på de skorna, inte riktigt lika hög som på Alfred Sargent-skorna till höger på bilden, men kanske någon dryg halvcentimeter mer över marken än den är nu. Efter att under en längre tid nu använt Skoaktiebolagets skoblock som sitter bra i skon, och som dessutom trycker ner tåpartiet, så har sulan sträckts ut och tån sänkts. Det är kanske inte att rekommendera att helt forma om skon på det här sättet, men vill man få en något lägre tåsprängning kan det vara ett tips att frekvent använda plattare block som går långt fram i tån och trycker ner den.

 

3 Responses to Bilden – Sänkt tåsprängning

  1. Gert skriver:

    Tyckte du de blev lättare att gå i?

  2. Gert: kan inte säga att jag märkt nån direkt skillnad i komfort, men skedde också gradvis, i början böjdes tån upp snabbt kör man tog ut blocken. Och generellt så är det bekvämare att gå i skor med hög tåsprängning, så hade det varit något skulle de snarare blivit mindre bekväma.

  3. KE skriver:

    Finns det någon egentlig fördel med sänkt tåsprängning ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam

Hoppa till verktygsfältet